Reklama

Reklama

Člověk nemůže cítit lásku, aniž by dříve poznal požitek. A cítit žal, aniž by poznal štěstí. Hvězdně obsazený americko-mexický film o čtyřech lidech, co chtěli přes nepřízeň osudu změnit svůj život... Čínská moudrost praví, že základními emocemi v životě jsou: štěstí, požitek, žal a láska. Do čtyřech kapitol se stejnými názvy je i rozložen příběh čtyř lidí filmu To, co dýchám, jejichž životy se i přesto, že se neznají, více či méně proplétají. Nejprve sledujeme příběh člověka, co se po celoživotní dřině vypracoval na řadového finančního poradce (F. Whitaker), jenž zoufale touží po lepším životě. Kvůli tomuto snu se pak nebojí riskovat úplně vše. Dále je zde vymahač a pravá ruka (B. Fraser) místního mafiánského bosse (A. Garcia), jehož zcela změnila smrt kamaráda v dětství. Do života tohoto člověka, co má schopnost vidět útržky budoucnosti, zcela nečekaně vstoupí popová hvězda Trista (S. M. Gellarová), kterou má chránit. Ta i přes nálepku bezstarostné hvězdy je ve skutečnosti velmi zranitelnou dívkou, poznamenanou smrtí otce. Nakonec je zde postava lékaře (K. Bacon), co musí zachránit svou milovanou ženu (J. Delpyová), kterou ale nikdy nemůže mít… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (294)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Slibný začátek mě připravoval na výjimečný zážitek, ale každou minutou film slábnul a nesmyslně se zamotával. Není tedy divu, že konečné "rozmotávání" nedopadlo nejlépe. Čeho je moc, toho je příliš. Nechápu jak to mohl Jieho Lee dopustit, já v něj docela věřila. Necítím tu téměř žádné emoce, za to hodně snahy. Takže to tu nakonec zachraňují alespoň kvalitní herci a poměrně vyvedená hudba. Slabé 3*..škoda. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé drama, které vyhrává u diváka především svou provázaností jednotlivých postav a jejich osudů. Jedná se vlastně o čtyři povídky, kde se hlavní postavy nějakým způsobem ovlivňují. Trošku nesourodé, Baconova linie je strašně přehrávaná a protivná, ale jinak si myslím, že tohle je snímek, který jedno zhlédnutí snese. ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

,,Vždy jsem přemýšlel nad tím, když motýl opustí bezpečí své kukly, uvědomuje si, v co krásného se změnil? Nebo se stále vidí jako housenka?" Velmi dobrý film, který je skvěle natočený a má zajímavý nápad, tudíž se dalo o co opřít. Rozdělení do čtyř emocí odsejpalo a příběhu to dodávalo šťávu. Děj byl svižný, bavilo mě to, pozorovat jejich osudy, které byly vzájemně provázány... Herci byli všichni skvělí, Brendan Fraser prostě borec, Sarah Michelle Gellar té to víc než slušelo no a Kevin Bacon mi tu nebyl protivný... přirozeně odehráno, každý měl svůj symbolický konec, zda se to tak dá říct... Zachráněny životy, nevyřčené jméno a další detaily, které dotvářely atmosféru - jako perfektní herecký projev Andy Garcii nebo rolička Emile Hirsche....Nebyl to film, co by mě posadil na zadek, ale prožívala jsem to a mělo to myšlenku... Za mě palec nahoru! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mohl bych napsat dlouhý kritický komentář, ale v podstatě by stačilo do puntíku okopírovat komentář mého oblíbeného uživatele Sobis87. Mám z tohohle projektu tentýž pocit zmaru. V případě tohohle mišmaše nehrají ani tak herci, jako spíš režisér a scénárista, kteří se pokoušejí vytvořit novou Magnolii, ale protože nemají dostatečné zkušenosti a nejspíš ani schopnosti, zůstává u pózy a intelektuálského kýče. Tohle si na hlubokou společenskou výpověď jenom hraje a tam, kde se snaží vyhrocovat situace a lidské emoce, je to krajně nedůvěryhodné, sentimentální nebo patetické. To, co funguje, je herecké obsazení, nevím, jak to Jjieho Lee dokázal bez konexí a zkušeností, ale povedlo se mu shromáždit partu buď kvalitních (Garcia, Whitaker) nebo aspoň populárních (Gellar) herců, kteří se snaží a dokážou místy vytvořit dojem, že opravdu o něco jde. Jinak Lee před Tím, co dýchám, nenatočil nic, co by stálo za zmínku a i když od té doby uplynuly už čtyři roky, opět netočí, což mi přijde příznačné. Celkový dojem: 35 %. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Jieho Lee mal jediné šťastie - herci... Herecký "koncert" to v skutku je, avšak príbeh mi nedoprial ani pôžitok ani žiaľ a ani lásku. Priemerný snímok, ktorý pôsobí zmätene, chaoticky a stojí pevne iba na známych tvárach hollywoodu. Andy Garcia a Brendan Fraser ťahajú tento snímok z "brindy", ale aj týmto sa dostáva málo priestoru na uskutočnenie zázraku. Snímkov ako je tento vzniklo za posledných pár rokov veľa a retrospektíva deja tomu určite nepomôže Jieho Lee. 6/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

Reklama

Reklama