Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události, vypráví o tvrdém střetu policie s aktivisty, kteří v roce 1999 přijeli do Seattlu aby protestovali proti zasedání Světové obchodní rady WTO... Proti desítkám tisíc demonstrantům, kteří vyšli do ulic, byla nasazena i národní garda a během pěti denní "civilní války" byl vyhlášen vyjímečný stav. (fandalehy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Dal bych tomuhle filmu i lepší hodnocení,jelikož je natočen velice slušně. Problém je v tom, že Townsend se rozhodl natočit polodokument dost neobjektivním pohledem a jeho propagace demonstrací a "boje" proti nadnárodním společnostem je do nebe volající. Dost mě to znechutilo. Townsend zřejmě netuší,co se na podobných demonstracích objevuje za individua a jen si vycucal příběh a nechal si odvyprávět pár báchorek o tom,jak jsou všichni aktivisti super a hodní a špatní jsou ti ostatní. Možná by se měl na nějakou demonstraci podívat ne jen skrz televizi. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Na nezávislý film za osm milionů dolarů přináší Vzpoura v Seattlu poměrně velkorysou podívanou – a dokonce i pár hvězd, jimž vládnou Woody Harrelson a Charlize Theronová v rolích policisty a jeho těhotné manželky. Jenže na to, aby si příběh zasazený do nepokojů v Seattlu v roce 1999 divák náležitě vychutnal, musí jeho voličské srdce bít hodně nalevo. Scenáristická a režijní prvotina irského herce Stuarta Townsenda, jenž se objevil třeba v Lize výjimečných coby Dorian Gray, totiž spojuje náladově působivé výjevy z mohutných protestů proti zasedání Světové obchodní organizace s obsahem nepokrytě tendenčním. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nezáživné, o ničem. Obě strany to myslí dobře a obě strany dělají chyby. Lepší na podobné téma byla Krvavá neděle. Postavy aktivistů mě ničím nezaujali, reportérka překvapivě rychle "procitla", jediný Woody Harrelson, jeho výkon a jeho příběh stál za zmínku a jen z toho jeho příběhu by šel udělat film. Ostatní mi tak přišlo jen jako zbytečná výplň času. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nu, Vzpoura v Seattlu je snímkem, který když sledujete pozorně, tak vás může vtáhnout do svého děje a potěšit tak vaši diváckou duši. Skutečná událost, jež se stala předlohou tomuto filmu, dodává celému počinu šmrnc, takže nelze mávnout rukou se slovy "Je to nudné, je to srajda", ale musíme se nad problémem, který je tu zpracován, zamyslet a to mě také nutí dát 4*, neboť i díky skvělým hereckým výkonům hlavních postav mi bylo přiblíženo něco, o čem jsem příliš nevěděl. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pôsobivé. A to musel prísť ostrovan, aby poukázal na ďalšiu z čiernych dier, ktoré sa na ligotavom obale vysnívanej zeme objavujú čoraz častejšie. Naivná pointa celej protestnej akcie voči WTO mi ale vo filme pripadala ako úplne vedľajší artikel, len niečo, od čoho sa mal príbeh odraziť. Skôr som sa zameral na zápletku stretu ozbrojených síl a protestantov, jednotlivé postavy a ich psychológiu, ktorá vôbec nebola zle zvládnutá. Zle zvládnutá vôbec nebola ani nováčikovská réžia, dokumentárne vsuvky zapôsobili celkom slušným dojmom, pár minút slušnej akcie pridalo na obrátkach a keďže je film inšpirovaný skutočnosťou, nemôžem nič vytknúť ani záveru. 80%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Dramatický průběh protestů znamenal pro městskou pokladnu v Seattlu navýšení nákladů spojených s pořádáním konference. Namísto plánovaných šesti milionů dolarů tak musela radnice vynaložit milionů devět, především na úklid ulic a přesčasy policistů. Škody, které demonstranti napáchali obchodníkům rozbíjením výloh a újmou na zisku kvůli zavřeným provozovnám, odhadli ekonomové na 20 milionů dolarů. (curfew77)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru a Seattlu. (Shley)
  • New York Magazín nazval film triumfem, mezitím co kritik Roger Ebert z Chicago Sun-Times film zkritizoval a prohlásil o něm, že není ani dokumentární ani drama, ale pouze něco podobného a přirovnal ho k politicky laděným filmům, jako je Medium Cool (1969). (Shley)

Reklama

Reklama