Reklama

Reklama

Arn

  • Švédsko Arn - Tempelriddaren (více)
Švédsko / Velká Británie / Dánsko / Norsko / Finsko / Německo / Maroko, 2007, 138 min (Director's Cut: 139 min)

Zatím nejdražší švédský koprodukční film se odehrává v době křižáckých válek, kdy výkvět evropského rytířstva - ale i mocichtiví chudí šlechtici - táhnou do Svaté země, kterou chtějí osvobodit od muslimů. Děj je zasazen do poloviny 12. století a hrdinou je Arn, který kvůli nešťastné lásce k Cecilli, která je zavřena do kláštera, táhne jako mladý rytíř - templář na Jeruzalém. Velkolepé exteriéry jsou točené ve Švédsku, Skotsku a Maroku... (Film+)

(více)

Recenze (268)

Smok 

všechny recenze uživatele

Strhujúci príbeh imaginárneho švédskeho križiaka Arna Magnussona z pera Jana Gilloua. Film relatívne presne kombinuje fikciu a historické fakty s odkazmi na reálne historické postavy. Som veľký fanda európskej histórie a rytierstva ako takého, takže po dlhej dobe som veľmi potešený kvalitným severským historickým eposom a som ochotný prepáčiť aj miernu nasladnutosť a dôraz na líniu lásky na úkor bojových záberov. Ovšem tie, ktoré som videl musím len chváliť tak ako aj výkon Joakima Nätterqvista, ktorý s prehľadom zvládol uhrať svoju postavu v časovom horizonte 20 rokov. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Scottové Královstvo u mňa patrí medzi Top čo sa žánru týka a kedže nieje takýchto filmov veľa, musel som zbehnúť až k severanom. A musím povedať, že toto Švédske kráľovstvo nebeské nieje najhoršie. Síce to nemá tak chytalavý príbeh a nedokážu moc zaujať ani herci, v rámci žánru je to fajn podívaná. Slušný vizuál, rekvizity, kostými, dobová atmosféra a predovštkým hudba, ktorá je tu asi najvýraznejšia. Arn - templársky rytier ani v akciách nič moc nepredvedie, ale je to pekné a kto má rád tento žáner na svoje si príde. 65% - 3* ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Stateční rytíři, krásné ženy, perfídná církev, osudová láska, odloučení, shledání - byl jsem v sedmém nebi :) Jo, možná to místy je drobně zkratkovité, bitvy drobně osekané, ale nevadí nevadí. Za každý takový dobrodružně romantický příběh zcela klasického ražení je třeba být v dnešní době maximálně rád. Jo, Sofia Helin - ženská absolutní, fakt krásná. (Viděna sestříhaná verze obou dílů uvedená u nás na dvd). ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Království nebeské po Švédsku-ne to není výtka. Výpravný historický velkofilm s romantikou jako hrom, krásnými kostými a s nádechem té správné atmosféry. Styl vypravění skvěle splnil svůj účel a nedovolil mi odtrhnout oči, což však lehce kazila přílišná rozvleklost. Patřičný drajf potom postrádaly hlavně bojové scény. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení a výborný historický film, který se nejspíš inspiroval Královstvím nebeským. O něco menší rozpočet vůbec nevadí, film má výborný příběh, velice slušnou výpravu a bojové scény. Větší bitvy nejsou sice tak velkolepé jako u amerických filmů, ale i ty jsou natočené na velice slušné úrovni. Zajímavý je také klášterní život Cecilie, kdy v těchto chvílích film sice nemá takové tempo, ale tyto záběry za to stojí. Takže celkově u mě v každém případě čtyři hvězdy, kdy jsem i uvažoval o pěti. ()

Galerie (440)

Zajímavosti (13)

  • Rozpočet bol 210 mil. SEK (švédskych korún), čo je asi 30 mil $. (Smok)
  • Exteriéry sa natáčali v juhozápadnej švédskej provincii Västergötland, ale aj v Maroku a Škótsku. (Smok)
  • Keď Arnova matka zomrie, Arn (Joakim Nätterqvist) kráča pred kláštorom a vidí muža, ktorý cvičí s lukom. Z diaľky vidno, ako muž vystrelil svoj tretí šíp. Avšak, pri konci scény opäť vystrelí, opäť svoj tretí šíp. (Weezy22)

Reklama

Reklama