Reklama

Reklama

13: hra smrti

  • Thajsko 13 game sayawng (více)
všechny plakáty
Trailer

Nová tajná soutěž bohatých nabízí možnost vyhrát obrovskou sumu peněz. Nabídka hry však přichází pouze těm, kteří mají problémy v práci, s penězi, rodinou a láskou. Pokud se jim podaří splnit 13 úkolů, dostane se jim bohatství, které přesahuje jejich nejdivočejší sny. Ale má to háček, úkoly prověří veškeré jejich schopnosti - od lásky přes náboženství až po morální hodnoty. Jako v každé hře, i zde jsou však pevně daná pravidla a kdo je nedodrží, ZEMŘE! Jak daleko jste ochotni zajít v honbě za penězi VY? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (223)

tombac 

všechny recenze uživatele

Thajská pecka, která v sobě kombinuje prvky z Oldboye, Falling Down, Saw a The Game. Neúspěšný prodejce hudebních nástrojů s finančními těžkostmi se dostane do víru morbidní reality show o 13 dějstvích, v nichž plní povětšinou předpřipravené úkoly. Rozplakává děti, konzumuje oběd sestavájící z talíře hoven, v časovém limitu vytahuje z hluboké studny nafouknutou mrtvolu... A přituhuje. Co všechno je ochoten hrdina provést pro 100 miliónů bahtů? Je ze zvrácené hry úniku? Fascinující, inteligentní a originální thriller obsahující černočerný humor i sociální kritiku, za který letos thajský Christian Bale, Krissada Terrence, získal národní filmovou cenu pro nejlepšího herce. Zcela po právu. Tvůrci si mohli odpustit rušivé závěrečné rozuzlení a nevěrohodnou osobu jakéhosi inženýra reality show, ale i tak pro mě představuje filmová adaptace thajské mangy jedno z letošních největších filmových překvapení. 9/10 ()

stration 

všechny recenze uživatele

Variace na Hru, SAW, Running Mana a bůhvíco ještě. Tentokrát ale opravdu dotáhlé do extrému. Některé úkoly jsou opravdu na samotné hranici všeho. Viz. restaurace. Napětí neustále roste a hlavní hrdina se rychle prokouše a bůhví co ještě k poslednímu úkolu. Pointa mě celkem překvapila a v podstatě potěšila. Mohlo to dopadnout daleko hůř. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

"Já ho nezabil, to mi všichni !" Na Thajce velice silný Thriller, po kterém mě trošku mrazilo, podobný námět tu byl již několikrát, ale v Thajském podání zase trošku jiné. Chuťovka v restauraci mě dost rozhodila a konec dost zbořil. Co všechno je člověk schopný udělat pro peníze a kde má své zábrany ? Zpracování a zvuk za zajímavým námětem trošku pokulhávají, a nevykreslují tak dostatečně atmosféru, což je veliká škoda. 70 % ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Naprostý blábol, který není ani hororový, ani napínavý, nic, jen směšný, jak se snaží být vážný a sdělit jakési poselství o lidech, kteří pro prachy udělají fakt, ale fakt všechno, třeba sežerou ho.vno nebo třeba zabijí vlastního otce. Postavy nesympatické, ta holka z kanclu divná (navíc holka vypadá jak chlap, zato její brácha vypadá jak ženská a maluje si nehty - wtf?) a policajt se tam objeví krátce dvakrát a stejně je to pokaždé k ničem. Kdyby to alespoň dospělo do nějakého zajímavějšího odhalení, nějakého řešení, ale nic, prostě jde jen o ty pitomé úkoly a co nejvíc zbytečného násilí. --- EDIT: Po zhlédutí americké verze musím dát hvězdu za vizuál. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ako je už v mnohých nádejných filmoch pravidlom, spracovanie zaostáva, no námet stojí za pozornosť. Je to akýsi zlepenec filmov 'Eagle Eye' a 'Crank', ktorý by v lepších rukách a so štedrejším rozpočtom vyzeral určite ešte lepšie. Thajský štýl humoru zasadený do rýdzeho horroru je pre mňa zatiaľ ešte oblasť nepreskúmaná, no nemyslím, že by som ju chcel ešte niekedy objavovať, pretože práve tento faktor dosť skresal moje dobré dojmy z filmu. Ale inak ma film zaujal prakticky od začiatku, menovať by som mohol pár hluchých miest a logických nedostatkov, či preafektovaných hereckých výstupov (najmä hercov vo vedľajších rolách), no celkový dojem bol naozaj nadpriemerný a záver to zavŕšil naozaj lahôdkovo. 75%. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Exkrement, který má Phuchit za úkol sníst, byl vytvořen ze směsi buráků, syrupu a durianu. (Raztubyl)
  • Výroba filmu zabrala sedm měsíců. (Holina)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno