Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěném domě naleznou detektivové stovky videokazet, zachycujících mučení a vraždy obětí neznámého, výjimečně sadistického únosce a masového vraha… (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

genetique 

všechny recenze uživatele

Hraný dokument s prvkami horroru - nevšedná kombinácia, ktorá mohla dopadnúť oveľa horšie, no keď sa na to pozriem spätne, tak sa z toho dalo vycucať oveľa viac. Malo to šťavu a nápad, krorého koncept sa mi zo začiatku dosť pozdával, ale chýbal tomu lepší príbeh, niečo údernejšie, čím by ma tvorcovia presvedčili o lepšej tvorivej predstavivosti, pretože od polovice filmu akoby len nechali plynúť to, čo na začiatku rozbehli a na nič viac sa už nezmohli. Pomerne komické mi prišla aj práca s (autentickou) kamerou, kde všetko podstatné sa udialo mimo záber a tak sme boli ukrátení o to hlavné - horrorové. Atmosféra to ale celkom zachraňovala, takže všeho-všudy taký poctivý priemer. 55%. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ze začátku sem jen otráveně kroutil hlavou, sral mě ten klišoidní a trapný pokus podle ´´skutečné´´ události, u záběru na policejního experta který učí mladé vyšetřovatele a vypráví mocinky moc smutňoučkej životní příběh jsem se plácal do čela a když v 11 minutě študáci hrozivě kroutili hlavou brečel jsem smíchy a byl jsem přesvědčenej, že ten film za pár minut vypnu.Jenže čím víc mizel otravný dokumentární styl a pouštěli se nahrávky masového vraha, tím víc sem byl pohlcenej tou neskutečně najíždějcí brutální atmosférou, skvělou hudbou a opravdu neuvěřitelně napínavým vyšetřováním, které vyvrcholilo v opravdu vyjebávací finále, kterému sem zatleskal. Tuna klišé a ze začátku je to otravné, ale když přetrpíte prvních 15 minut, zbytek funguje dokonale, herecky a ipříběhově a nakonec tomu všemu ten dokumentární styl začne i slušet.U některých scén mě bylo vážně zle.Nevyzdvihoval bych tenhle found footage do nebes jako Anarvin a FandímeFilmu.cz , ale kruci má to co říct, horory mám rád a téma masových vrahů je pro mě vděčné. 70%. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Realistické a depresivní, to se mi líbí. Ačkoli jsem se obával, že se nebudu moc dobře bavit u hororu točeného ryze dokumentárním stylem, bavil jsem se přiměřeně dobře a v pár okamžicích mi běhal i mráz po zádech. Když si člověk představí, kolik takových maniaků může chodit po zemi a nikdo o nich neví. Zaručeně to není ztráta času, pro fandy hororů zajímavý kousek. V každém případě začíná být subžánr found footage docela okoukaný. Lidé už by pomalu mohli přijít s nějakými inovacemi, další takový film už bych asi tak vřele nepřijal. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, ktorý je akože skutočný dokument o nejakom tom vrahovi, ktorý svojho času vraždil a mučil nevinných ludí v malom americkom mestečku. Na TPT som sa tešil dost dlho a tak jeho vydanie sa stalo akousi udalostou a v krásny to den resp. večer piatku 13-teho som si pustil tento "záznam". Hned na začiatok musím povedať, že som čakal iný film než som videl a viac menej ma sklamal. Možno za to môže neskúsenosť režiséra pre ktorého to bola jeho prvotina a možno za to môže citlivá téma, ktorá zobrazovala zozbierané skutočné informácie o vrahovi z Poughkeepsie. Teraz je to už jedno. John Erick Dowdle(režisér drzého xeroxu španielského REC-u, Quarantine) sa venoval skôr vyšetrovaniu a dal slovo odborníkom a tým pádom sme samotné vyvádzanie vraha sledovali dost cenzúrovane. Zábery mučenia skoro žiadne(99% sa odohrávala mimo kamery), vraždy minimálne(zábery na miesto činu nám akože malo stačit:() Film mal velký potenciál, no škoda jeho nevyužitia. Síce sa nejdnalo o nič nové a takýchto filmou tu bolo a bude, ale za zmienku stojí minimálne posledná 10-minutovka. Nechcem spoilerovať a tak ak vás to zaujíma mrknete sa nato, ved 85min. nezabije nikoho. 60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek má dobrou atmosféru ve smyslu vyvolání deprese. Předpokládám, že o to primárně šlo a to se také povedlo. Ale je to prostě ukázka toho, že dobrý nápad může být omezený tím, že se tvůrci bojí jej dotáhnout do konce. Ano, jsou zde nepříjemné scény, ale tohle prostě mohlo být horší. Závěr je zajímavý a ukazuje sílu/slabost lidské psychiky, což se povedlo zachytit velmi dobře a nepříjemně. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (Rollo_Tomasi)
  • Herečka Stacy Chbosky má obě ruce zdravé a kompletní. Efektu pahýlu ruky bylo dosaženo za pomoci triku se zeleným plátnem a rukavicí. (Rollo_Tomasi)
  • V jednom televizním zpravodajství zazní, že na západní straně Hudsonu v Poughkeepsie došlo k dalšímu zabíjení. Poughkeepsie je pouze na východní straně Hudsonu. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama