Reklama

Reklama

Buble e GO!! Timemachine wa drum šiki

  • Japonsko バブルへGO!! タイムマシンはドラム式 (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Když geniální vědkyně Mariko Tanaka omylem promění obyčejnou pračku na stroj času, japonská vláda ji přesvědčí, aby cestovala do roku 1990 a zabránila oznámení nové legislativy, která spustila úpadek národního hospodářství. Ale objeví se problém, při kterém Mariko zmizí a vláda je proto nucena poslat její dceru Mayumi - barovou hostesku topící se v dluzích a zároveň jedinou osobu, která může použít stroj času - aby zjistila, co se stalo. Mayumi dorazí do časů, kdy japonská ekonomika je na vrcholu a společnost je posedlá materiálním bohatstvím a utrácením. Její varování, že se blíží kolaps ekonomiky, nikdo nebere vážně. Budoucnost Mayumi a celého Japonska začne záležet na její schopnosti přesvědčit jediného člověka: stejného finančníka, který ji poslal zpět v čase. Problém je v tom, že ten je o sedmnáct let mladší a naprosto nespolehlivý. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

gibbon 

všechny recenze uživatele

Už druhý velký japonský film z poslední doby s obrovským potenciálem, který byl z velké většiny vyplýtván. Cesty do minulosti spojené se srovnáváním životního stylu a běžných reálií jsou velmi vděčné, tvůrci se nezmohli na moc víc než mobily, tanec a módu. A Hirosue sice s léty roztomilosti hodně ztratila, Hiroshi ji však svým fenomenálním herectvím drží na hladině. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komediálne sci-fi v ktorom sa hlavná hrdinka vydáva 17 rokov späť do minulosti nájsť svoju stratenú matku a popritom zachrániť Japonsko od finančného bankrotu. Rjóko Hirosue je roztomilá ako vždy, ale jej postava nie je príliš zaujímavá. Celý čas je zmätená a nič poriadne neurobí. Chýba jej akýkoľvek plán a všetko sa vyrieši zhodou rôznych náhod. Takže napínavé to príliš nie je a vlastne ani tá komediálna rovina príliš nefunguje. Iba sem tam som sa pousmial. Z časti môže byť problém v tom, že film cieli na rôzne popkultúrne dobové odkazy, ktoré pochopia iba Japonci. Najlepšie na filme funguje osobná línia hlavnej hrdinky medzi ňou, jej otcom a matkou. To bolo celkom zaujímavé, ale mohli to tiež lepšie vyťažiť. Hiroši Abe ako ochranca Rjóko Hirosue je skvelý ako vždy. Výsledkom je priemerná sci-fi komédia, ktorá nenadchne ale ani neurazí. 5/10. ()

Reklama

ing.man 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý film, který zabaví a pobaví. Velmi málo věcí, které se jinak často musí promíjet u JPN filmů. No a pokud si nebudete všímat product placementu.... (Ale vlastně ono to jde bez toho těžko dneska, že)? Škoda jen, že se jim nepodařilo zakoupit skladbu Something stupid, celkem dlouho ji tam napodobovali :) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Hmmm... ano. Začátek nedává moc tušit, oč vlastně půjde. Asi o komedii, ale vypadá nějak lacině... Pak přijde pecka, najednou jsme na praštěném začátku devadesátých let, což zvlášť v Japonsku bylo hodně ostré (zde je krátká etapa přehrávání, ale dá se přežít). Lacinost rekvizit je pryč, na řadě je slušná práce kostymérů a přijatelné počítačové triky. Místy dobrá situační komika, pěkná camea slavných lidí, na které se aplikují postupy z Back to Future apod. ("nejste vy ten a ten? v budoucnu dokážete to a to..."), kteréžto je ostatně výslovně citováno. Lidi vesele potkávají svá minulá já, nikdo si moc neláme hlavu s časovým paradoxem... a tohle upřednostnění komedie nad logikou zde kvituji, já starý rejpal, kupodivu pozitivně. Možná se najde chytrák, co řekne, že tuhle zápletku čekal -- já zdaleka ne. Potěšilo mě, jak spousta věcí do sebe čím dál víc zapadala. Inu zkrátka, jeden z nejmilejších filmů, co jsem za dlouhou dobu viděl. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Roztomilý film. Sice jsem měl většinu filmu na tváři úsměv, ale nahlas jsem se nezasmál ani jednou. Ono tam ani moc vtipů není. Nejvíc se mi líbila dobová hudba, která tomu dodávala úžasné retro kouzlo. A rozestavěný Rainbow bridge taky nebyl špatný. Herci byli fajn, ale čekal asi trochu víc legrace. Navíc 116 minut je na takovýto film příliš. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama