Reklama

Reklama

Oni

Trailer 3

Mladý muž James se uprostřed noci vrací se svou dívkou Kristen ze svatby kamaráda. Mezi oběma je cítit jasné napětí, protože Kristen předtím na oslavě odmítla Jamesovu nabídku k sňatku. Krátce po čtvrté hodině ranní někdo zabouchá na dveře. James otevře. Venku stojí mladá žena, které není vidět do tváře a která se ptá, jestli je Tamara doma. James odpoví, že to bude asi omyl, rozloučí se a zavře dveře. Poté odjede koupit cigarety. Někdo opět bouchá na dveře. Kristen ze strachu volá Jamesovi, aby se vrátil, ale hovor je zničehonic přerušen. Dívka se vrací do kuchyně, kde ji, aniž by o tom věděla, sleduje z chodby muž v masce. Když si chce opět dojít pro telefon, zjistí, že přístroj nikde není, a začne panikařit. Před domem uslyší ránu, odhrne závěsy na okně, a vtom ji vyděsí muž, který na ni zírá přes sklo. Kristen si všimne, že hlavní dveře jsou pootevřené. Běží je zavřít a vidí u nich stát ženu v masce. Schová v ložnici a slyší, že jde někdo do domu. Tentokrát je to James, který se vrátil z nákupu cigaret. Kristen mu vše vypráví. James chce volat policii, ale zjistí, že nechal telefon v autě. Když vyjde ven, najde své auto poničené a v dálce u lesa vidí stojící ženu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (544)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Strata času. Niet v tom štipky logiky a pre mňa osobne ani napätia. Úvodná polhodina je ešte ako-tak pôsobivá, ale neustále sa zjavujúci a miznúci bubáci v maskách postupne stratia na svojej tajomnosti a strašidelnosti a stanú sa z nich len otravní a nudní pandrláci. Po hodine už si budete želať, aby konečne prišiel producent, vyhodil toho neschopného režiséra a zvyšok filmu zveril nejakému francúzskemu mäsiarovi. Ten rádoby šokujúci záver by mal možno v podaní á la Hranice smrti slušnú šťavu, takto je to len zúfalo bezkrvné zavŕšenie rovnako suchého filmu. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ticho pred búrkou. Presne tak The Strangers začínajú. Snaha vzbudiť strach, zdeptať a inými spôsobmi odfajčiť psychické rozpoloželenie diváka funguje na jednotku. Na druhej strane a tej podstatnejšej, nemôžem prísť na odpoveď jednej veľmi relevantnej otázke. "Why are you doing this to us?" Prečo nám - teda im - to robíte? Zápletka jednoducho nemá logické vysvetlenie. Z prvo plánovaných troch hviezd zvyšujem na slabšie štyri, pretože prišla neodkladná potreba prepnúť zvuk zo slúchadiel na reproduktory. A nepýtajte sa prečo, vy supermani :) (áno, bál som sa) ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

To snad nemá cenu ani komentovat ... Hodinu budu někoho strašit a chodit kolem baráku a po baráku, abych si do něj pak párkrát píchl nožem. Naprostá prasečina, která si hraje na něco, co není a nikdy nebude ... Bavil jsem se prvních 15 minut, pak už mě to přestávalo bavit, protože to bylo furt dokola, až jsem zažínal usínat. Chování jak útočníků, tak hlavních postav - mileneckého páru bylo NAPROSTO a trapně nereálné a nerealistické, stejně jako řada scén. Tvůrci by se měli podívat na 36 let starou Cravenovu klasiku The Last House on the Left, aby viděli, jak takoví úchylní a sadističtí útočníci fungují, jednají a jak se chovají... Těchto trapných karikatur, které jen postávaly kolem baráku a občas hodily šutrem, jsem se opravdu bát nemohl, protože nic takového se ve skutečnosti takto stát nemůže. Prostě naprostý propadák, naštěstí jsem to tušil... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Autentická rekonstrukce, neambiciózní příběh. Debutující Texasan se za svůj temný snímek přesto nemusí vůbec stydět. I když uspokojivá odpověď po celý film nepřichází, máme tu milenecký pár, který zrovna čelí jedné na první pohled radostné události, která se ale radostnou nestala a trojici nejprve drzých, posléze po krvi prahnoucích vrahů. K tomu všemu odlehlé rodinné sídlo kdesi u lesa a depresivně samoúčelná jízda se standardními postupy může začít. Oni, Cizinci, The Strangers, chcete-li, znepokojují prakticky od prvních náznaků psychického pronikání do domu, přičemž záhy velmi sympaticky vygradují. Nevybíravý „happy-end“ už je pak třešničkou na dortu, který zachutná zhruba tak, jak máte jeho ingredience rádi. Zhruba po 45 minutách ale zbytečně přicházejí očekávané zvraty (zastřelení kamaráda, nefunkční rádio), nelogické kroky a rozhodnutí, nicméně leccos vynahradí právě na americké poměry atypický závěr, opepřený provokativním dojezdem. Lekl jsem se několikrát, přičemž na první pohled „obyčejné“ scény (v pozadí se vynoří maskovaný týpek) mrazí dokonale. The Strangers leccos upřímně přiznávají, takže hodně silné ***. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Horor, který prvních 15 minut přináší nudu a čekání, aby v další hodině a něco předvedl vynikající atmosféru v domě uprostřed lesa, který se stal cílem několika podivných existencí a jejich hrátek terorizujících milenecký pár. Délka je výborně zvolena a film tak dobře utíká, i když nejlepší hororová scéna přijde velmi brzy (ano, ta čmouha vzadu ve tmě v kuchyni není jen několik vadných pxielů:)). Dobře odvedená práce, na kterou se dá lehce zapomenout bohužel i proto, že vám trochu lže a s její "podle skutečnosti" to opravdu není tak žhavé. Pokud to však nezjistíte předem budete odměněni vcelku zajímavým hororem. Jen vás horor sám pouze vystraší a pak odhodí aniž by jste cokoliv pochopili... To je dobře nebo špatně? ()

Galerie (77)

Zajímavosti (16)

  • Během natáčení filmu trpěla Liv Tyler zánětem mandlí. (Valsadora)
  • Kirsten si poraní ruku a James ji obváže vlastní kravatou, tu však v několika dalších scénách má opět na sobě. (salamandrr)
  • Liv Tyler i Scott Speedman prohlásili, že šlo o jejich vůbec nejnáročnější natáčení. Např. herečku Liv Tyler zmáhal film spíše psychicky než fyzicky. (Dines)

Reklama

Reklama