Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se srazí vlak s autem, málokdy je to veselé, tentokrát však jeden z cestujících z automobilu přežil. Mladý chlapec však na tom není psychicky ani fyzicky příliš dobře. Stejně jako strojvůdce, který měl celou nehodu přímo před sebou. A mezi těma dvěma začne pomalu vznikat podivné přátelství. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

nash. 

všechny recenze uživatele

Dojemný a citlivě natočený příběh o bolesti, ztrátě a naději, o tom jak je život křehký a plný neobvyklostí. Díky výborným hereckým výkonům, zejména Kevina Bacona, dobře napsaným dialogům, a také díky citlivé režii, která se nesnažila vydírat ani exhibovat, ale spíš nenápadně vést emocemi jednotlivých postav, jsem se v každý moment dokázal nejen do kterékoli postavy vcítit, ale současně také o jejích pocitech s odstupem uvažovat. Když se vyšetřovatel ptá Toma: "Kdybyste to celé mohl udělat znovu, udělal byste to jinak?" a on po chvilce váhání odpoví "Znovu to udělat nemůžu." není to jen o kontrétní situaci na kolejích, je to o celém jeho životě, je to o životě nás všech, je to o tom, co mnozí pochopí až příliš pozdě. Pokud někdo tomuto filmu, plnému drobných a nenápadně roztroušených myšlenek nejen o životě, smrti a vztazích, vyčítá předvídatelnost nebo nedostatek překvapivých zvratů, pak je poněkud mimo a zjevně nepochopil co a proč se před ním odehrává. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Přesto, že je hra na city sprostě prvoplánovitá a celý film nezadržitelně směřuje k prachsprostému ždímání emocí, tak jsem se dojetí na konci neubránil. Rails & Ties jsou povedeným dramatem s kvalitními herci. Už jen samotný Kevin Bacon je zárukou dobré podívané, navíc mu brilantně asistuje Marcia Gay Harden. Někomu může "příběh" připadat šíleně uslzený, někdo se může pozastavit nad mnoha děrami ve scénáři a nereálným chováním charakterů... Já jsem snímku vyčítal všechny tři věci, a přesto jsem po jeho skončení nelitoval příjemně strávené hodiny a půl. Bacon by se měl soustředit na dramata, ne se každý rok nepochopitelně zahazovat s průměrnými komediemi. ()

Reklama

Rosomak odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět, jak vypadá filmové vydírání, Křižovatka osudu je tím nejlepším příkladem, který se v poslední době objevil. Má to přesně všechno na co může tak naivní divák naletět. Tuny emocí, příběh, který je tak strašně vážný, herci, kteří mají neustále mokré oči nebo jemné tóny piána neustále hrající patetickou, straaaašně smutnou hudbu, plnou procítění a já nevím čeho všeho ještě... Jenže za tím vším prostě nic není. A nic nového vám ten film nedá. Jen to, že se dokážete krásně dojmout sami nad sebou z toho, že jste k takovému tématu citliví, což je přesná charakteristika fimového kýče. That´s all. Pokud na to chcete opravdu koukat, dobře přemýšlejte co a jak vám to film ukazuje. A možná budete stejně znechuceni jako já... (Film zastaven po 20ti minutách, už jsem to nevydržel.) ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Na korejské dramata lidských vztahů a osudů to pořád ještě nemá, ale překvapilo mne, že i tento film mne donutil přemýšlet, jak je život křehký..."Nebojím se smrti. Ale myšlenka, že jsem nedokázala žít? Ta mne děsí!!"...Plně se ztotožňuji s touto větou a opravdu většina lidí se frajersky smrti nebojí, ale když už taková tragédie či nemoc příjde do naších životů, večer si každý před spaním, pokládáme otázku: "Co po smrti?Proč žiju?Žil jsem vůbec?..Když pak člověk neví, tak smrt je pak naším bububu... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Bezdětní manželé čelí těžké situaci - ženě byla zjištěna rakovina v pokročilém stadiu. Nehoda na železnici jim ale oběma změní život.   Manžel je totiž strojvůdcem. Jednoho dne však nestihne ubrzdit vlak, když na kolejích nechala auto zfetovaná žena, jejíž syn jen na poslední chvíli unikne. Oba bezdětní manželé se nakonec rozhodnou ujmout se ho... Tvůrci se snaží o syrovou atmosféru, skoro naturalistické pojetí, dokonce i Kevin Bacon v hlavní roli hraje velmi uvěřitelně. Film však doplácí na těžkou předvídatelnost děje, a to včetně slzopudného konce, takže se nadále ničím víc nevymyká tradiční hollywoodské šarži. Je to škoda, možná to chtělo více postav nebo zvratů, i když jde v podstatě o psychologický příběh. Mimochodem, kdo vymyslel český distribuční název, který se bude plést s minimálně dvěma jinými filmy, by měl přijít o prémie. Možná Koleje osudu by znělo tentokrát líp. Film má anamorfní širokoúhlý formát 2,35:1, zvuk původní i český dabing v DD 5.1 a navzdory množnému číslu v menu u položky Special Features obsahuje jen jeden bonus, a to (nepočítáme-li protipirát) vystřižené scény (8:10) s CZ titulky. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Alison Eastwood v tomto filmu debutovala jako režisérka. (Pumiiix)

Reklama

Reklama