Reklama

Reklama

Plně vyzbrojená bitevní loď Missouri se vrací z poslední plavby, aby byla slavnostně vyřazena z provozu a proměněna ve vojenské muzeum. Na palubě se chystají na slavnost, které se má zúčastnit i prezident. Kapitán Adams vyčte podřízenému Krillovi, že nehlásil přílet vrtulníku, důstojník se však vymluví na chystané překvapení k oslavě jeho narozenin. Na palubě helikoptéry jsou totiž rockový zpěvák, striptérka Jordan, číšníci, kuchaři a členové prezidentovy ochranky. Pohoda a dobrá nálada se nečekaně změní v drama, když rocker, ve skutečnosti terorista William Strannix, zastřelí dva důstojníky a obsadí s Krillem loď. Zmocní se disket v sejfu a raketou sestřelí americkou stíhačku. V Pentagonu je vyhlášen poplach. Paranoidní Strannix, který vyhrožuje vládě odpálením jaderných střel Tomahawk, byl totiž kdysi špičkovým agentem a akce je součástí jeho pomsty… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (624)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Akční hit roku 1992 v čele s dnes již těžkotonážním Stevenem „já se bojím jehel“ Seagalem, nicméně před těmi šestnácti lety to Stevenovi seklo a hlavně se uměl hýbat (závěrečný fight je snad až nadčasový, prostě vynikající). Děj odehrávající se v těsných chodbách, na kluzkých palubách a v podpalubí bitevní fregaty Missouri je vcelku zajímavý, dynamický a prošpikovaný gesty a hláškami Tommy Lee Jonese. O akční scény není opravdu nouze a když se nestřílí z pistolí, samopalů, těžkých kulometů a děl, tak se odpalují granáty, hází se nože a vytrhávají ohryzky z krků. Film svižně plyne a nechává vyniknout rozhodně nadprůměrnou inteligenci a chladnou hlavu Caseyho Rybacka (purpurové srdce s hvězdou se zase tak často neuděluje, že??). Rozhodně nejpovedenější snímek mistra Seagala. Aikidó technika, která mě nejvíc zaujala: Ke konci zaútočí na Caseyho Rybacka zpoza rohu protivník. Ryback mu neuvěřitelným způsobem zkroutí ruku a perfektním chvatem, pravděpodobně alternativa hodu sekem (šihonage), jím mrští o palubu lodi! 35 miliónů dolarů(rozpočet)/156,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/43 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční snímek čnící z filmografie Stevena Seagala jako stožár z dnes už potápějící se lodi s výše zmíněným jménem, Tommy Lee Jones jako jeho psychopatický protivník je prostě skvělý, Erika Eleniak krásná a Gary Busey prostě svůj, akce střídá akci, prostě áčková akčňárna, u které se člověk rozhodně nenudí ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

I přesto, že je zde Seagal ještě ve vrcholné formě a režie se ujal zkušený Andrew Davis, není tento akční film žádným skvostem. A to z mnoha důvodů. Předně je nezvykle průměrně natočen, je lehce předvídatelný a nudný. Akce má proměnlivou kvalitu, ale i ta je zhusta natočena průměrně, stejně průměrný je i záporák Tommyho Lee Jonese, ale o něco zajímavější je Gary Busey. Tedy jako celek je to spíše podprůměrné a dnes bych se na to nedokázal dívat. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Indoš Seagal, jehož charisma i bojová technika svádí k domněnkám, že je blízkým přítelem či příbuzným jiného kopáče Cucka Ňourise, si v tomto prudce napínavém psycho kousku švihnul roličku combat kuchaře. Milé:-) Věrohodnější, než jiné čut čut shity, zajímavější než celá Cuckova i Stývnova filmografie dohromady, ale přesto nic moc. Zábavné je to asi jako Receptář, vtipné jako Petr Rychlý, imitující Luďka Sobotu a akční jako reklama na Geriavit. Pořád je to nejlepší Pištův film, už jen proto, že občas mluví, občas normálně kouká a nečumí jako bluma a nekope kolem sebe jako pako:-))) ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Seagalovka, ale to ještě samo o sobě neznamená dobrý film. Jak jinak, jeden bazmeht zrekvíruje loď, prohlásí se za kapitána a ohrožuje svobodné Američany. Bohužel, na lodi se tou dobou pohybuje i absolvent ortodoxní vietnamské kuchyně a ten umí s nožem i mikrovlnkou. A jak to tak bývá, udělá z našich antihrdinů špíz po americku okořeněný doslovným pojetím akupunktury. O herectví se nedá moc mluvit, většina podává takový krásný výkon jako z ochotnického vesnického divadla, kde k charakterní roli stačí nosit slamák. Tommy Lee Jones opět potvrzuje, jak jsou někteří kladní hrdinové zoufale ubozí, proto jsem celý film na jeho straně....a přeju si, aby Seagala nakrájel jako štangli uheráku. Nenávidím, opravdu velmi nenávidím scény, kdy na hlavního neozbrojeného "hrdinu" míří záporák, který ho užuž chce zastřelit, ale pak ho zezadu odprejskne bloncka, co v životě držela v ruce leda tak akorát...řadící páku Stevena Seagala...:-) ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • V momentě, kdy nad lodí přelétá letoun, říká operátor radaru, že se jedná o F-16. Tyto letouny však součástí námořnictva nejsou a nemají žádnou základnu na Havaji. Typ stíhaček, který je v záběru, je námořní palubní letoun typu F-18C Hornet, vyzbrojený dvěma protilodními střelami Harpoon. (nowizz)
  • Casey Ryback (Steven Seagal) nosí hodinky Luminox 3051, které jsou určeny pro příslušníky Navy SEALs. (Sealteam6)
  • Na konci filmu má Jordan Tate (Erika Eleniak) na sebe vojenskú uniformu, no civilisti nie sú oprávnení nosiť túto uniformu. (ShortyIC)

Související novinky

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

18.11.2021

Studio Warner Bros. se rozhodlo oprášit jednu ze svých osvědčených značek, nového rebootu se totiž má dočkat populární akční snímek z roku 1992, Přepadení v Pacifiku. Nová verze příběhu o kuchaři na… (více)

Hudba dostane na zadek...

Hudba dostane na zadek...

09.07.2006

Nezničitelný vicekrál béčkových akčňáků Steven Seagal je zpátky v úplně jiném řemesle, než jsme u něj zvyklí. Pistoli a pěsti zaměnil za kytaru a mikrofon. Z bijce Seagala se stal bluesman Seagal.… (více)

Reklama

Reklama