Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přestože je většina japonských animáků originální a působivá, jak po vizuální, tak po příběhové stránce, "Dívka, která proskočila časem" je klasickou variací na téma změn v minulosti a jejich následcích v přítomnosti. Nebudu zastírat, že jsem čekal více a na podobné téma si raději dám "Osudový dotek" nebo "Na hromnice o den více". ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Osobitá a ryze originální adaptace klasického románu pro dívky od Jasutaky Cucuiho se namísto převyprávění předlohy vydala cestou volného pokračování, které ovšem dokonale aktualizuje prvky původního díla pro dospívající dívky z nového tisíciletí. Ostatně sám Cucui ji v jednom rozhovoru nazval vyloženou druhou generací své knihy. ___ Více v recenzi na Rejže.cz. ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jako Life is Strange... možná se tímhle filmkem i tvůrci inspirovali, ale těžko říct, s podobným nápadem můžou přijít lidé v různé době a na různých místech. Máme tu dívku, která chodí do školy a jednoho dne zjistí, že může přetáčet čas a začne toho využívat, dokud se to samozřejmě nezvrtne. Konec jako takový pak není smutný ani veselý a celé dílko pracuje s tématikou cestování časem více než dobře. Jo, takové věci obecně Japonci umí. Animace je pěkná, postavy jsou realisticky napsané, ale mému oblíbenému LiS se to prostě nevyrovná. 80% ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Když už jsem objevila Mizayakiho, řekla jsem si proč se nepodívat po nějakých jiných tvůrcích japonského anime. No a s tímto snímkem jsem rozhodně nenarazila, ba naopak naprosto mě uchvátil. Rozhodně bych to neoznačila za pohádku a doporučila spíše starším dětem a dospělým, protože ,možná to bylo už tou pozdní večerní hodinou anebo opravdu je tento snímek vcelku komplikovaný a těžký na pochopení, kdy se vše, pro mě ani ne úplně vše, rozuzlí na konci. Bylo tam vše humor, napětí, akce, romantika taky, smutek, krásné barvy a anime, charakterně vykreslené postavy, hudba, napětí ..prostě vše...už jsem se zase přistihla u toho, že dělám výčet, měla bych se to vážně odnaučit:D takže 5* i více, kdyby to šlo. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Chvílemi se dostavovala slušná porce nudy s tímto civilním animéčkem. Ale Hosodovi musím přiznat, že když šlo o důležité dějoposuvné scény, tak jsem skoro ani nedýchal blahem jak vše správně funguje. Právě proto musí být moje hodnocení kladné, i když nedostatky hlavně v ději a hudbě jsou pro mě stále dost nezkousnutelné. 65 % ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • V cenách Sitges (2006) získal Mamoru Hosoda cenu nejlepšího animátora. (NGP)
  • V roce 2009 v cenách Young Artist Awards vyhrála Emily Hirst v kategorii Nejlepší dabing (dabovala Makoto). (NGP)
  • Příběh filmu je založen na novele "Toki o Kakeru Shōjo" od Yasutaky Tsutsuiho z roku 1967. (Shley)

Reklama

Reklama