Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl to dokonale připravený zločin, který ho měl zničit. Vincent Mandel je úspěšný fotograf, ale manželství mu příliš neklape. Manželka se chce rozvést a odjet s oběma dětmi do Mnichova, kde má rodinu. Vincent si totiž vzal dceru jednoho z největších boháčů v Evropě. Právě v této krizové chvíli jeho života, přijde na večerní focení kolekce spodního prádla místo domluvené modelky neznámá dívka. Snaží se ho svést, ale Vincent nepodlehne. Poškrábe ho tak, že jí za nehty zůstanou kousky jeho kůže a druhý den ho obviní ze znásilnění. Policie Vincenta zatkne a on ztrácí poslední naději, že by soudkyně rozhodla v jeho prospěch ohledně dětí. Náhle je obvinění staženo a dívka se Vincentovi přizná, že ji kdosi donutil, aby ho svedla a mohly tak být nafoceny kompromitující fotografie. Ale další den dívka zemře a Vincent nalézá její mrtvolu v kufru svého auta. (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

Kámen 

všechny recenze uživatele

Frantíci umí, to je fakt a jak pravil DHDV, dávají na frak dražší americké tvorbě. Naprostý souhlas včetně toho přemýšlení. Překvapivě výborný pro mě neznámý Yvan Attal a samozřejmě potěší menší rolí Pierre Richard. Rozhodně se nenechte odradit dvouhvězdičkovými komentáři typu ... nuda, bla, bla, bla, předvídatelné, bla,bla,bla, nezajímavé, bla, bla, bla ... Tohle není bezduchá americká krimi pro blby, tady skutečně musíte myslet a potom si to užijete na plný pecky ... 5*, jako když vyšije! ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

Pokud nebudete u filmu přemýšlet vaše hondocení bude určitě nízké, možná doporučuju více zlédhnutí, tak jako sem to udělal já. Scenárista si perfektně pohrál s postavami a musí uznat, že málokterý film má tak propracované postavy. Příběh je docela propracovaný možná moc překombinovaný- ale prostě musíte pozorně sledovat! Docela netypická kriminálka (s charismatickými herci), která by dala na frak i nějaké dražší americké tvorbě… Za překvapení , které sem vůbec nečekal dávám 5 hvězd. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Nuda to rozhodně není, to si tvůrci pojistili spoustou dějových zvratů. Bohužel, příběh tím poněkud pozbývá věrohodnosti (a "hitchcockovský" motiv nabalzamované matky je úsměvný). Podobná scenáristická přepálenina jako třeba svého času původní Purpurové řeky, ale ty měly charismatické vyšetřovatelské duo a pěkné exteriéry. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Rádový thriller, ktorý stavia na viacerých motívoch, no ani jeden nedosahuje dostatočnú pútavosť a razanciu nato, aby dokázal diváka úplne strhnúť. Od polovice naberá dej konečne finálne kontúry, takže všetko začína mať význam a prakticky až do konca neprestane nudiť. Klaďasi aj záporáci dostávajú veľký priestor, no svoj charakter postáv nestíhajú dostatočne zúročiť. Yvan Attal bol hereckou zárukou, divácke oko potešila najmä Olga Kurylenko a okrem divákov v jednej scéne určite potešila aj Pierrea Richarda. 70%. ()

bobin 

všechny recenze uživatele

Osvědčená francouzská škola ! Velmi zajímavý akční začátek , pak film zvolní , ale stále udržuje vysoké napětí. Zajímavá je dramatická role dnes již postaršího Pierra Richarda . V závěru tato skvělá podívaná opět akčně graduje do poněkud očekávaného finále. Nedivil bych se , kdyby Holywood natočil remake . ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo ve francouzských lokalitách Asniéres-sur-Seine a Hauts-de-Seine. (Terva)

Reklama

Reklama