Reklama

Reklama

Cestovatel

(seriál)
USA, 2007, 9 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Kevin Falls

Hrají:

Kevin McKidd, Gretchen Egolf, Moon Bloodgood, Brian Howe, Reed Diamond, Tom Everett, Lisa Sheridan, Paul Schulze, Matthew Humphreys, Jos Viramontes (více)
(další profese)

Epizody(13)

Dan má zvláštní schopnost. Může cestovat v čase a měnit tak minulost a tím udělat změny v budoucnosti. Při jedné ze svých cest narazí na svou přítelkyni, která by měla být již delší dobu nezvěstná po letecké havárii a vypadá to, že má stejnou schopnost jako on. (oficiální text distributora)

Recenze (77)

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Člověk by až zamáčk slzu když vidí jaký sračky mají u nás úspěch, koukájí na to tisíce lidí a v "nejvyspělejší" a "nejchytřejší" zemi se ruší takhle skvělý seriály. Škoda, minimálně jeste jednu serii bych si s obrovskou chutí dal. Seriál ovšem není dokonalý, řekl bych že scénáristé si vzali těžké sousto a vznikl z toho spíš rodiný seriál o cestovateli v čase, než vědecko-fantastický sirál o cestování časem. Dost špatně tu funguje, resp. nefunguje efekt motýlích křídel atd... bla bla bla..odstavec chytrých keců. Spoiler..např. záchrana lidí co pak obnoví půl města nebo zachrání před smrtí dalších 6 lidí, nemá na vliv skoro žádný dopad, ale vrznutí si o den dýl má dopad tragický :-) je to sice polemizování, ale myslím že na místě. Druhá věc je, že je nereálný takhle měnit budoucnost před očima stovek lidí a nebýt nikým odhalen atd... Ale jak sem zmínil ze začátku je to spíš rodinný seriál, kde se takový věci daj prominout, naví občas dost zabavné a výborné na odreagování. Kevim je obrovský sympaták a škoda předčasného konce, nekonce. Seriál se rozjíždí dost pozvolna a zhruba posledních 4-5 dílů jsou naprosto fantastický ! ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalších výborných seriálů, který se netváří nijak epicky, přesto nadchne od prvního dílu. Postavy jsou opravdu dobře vykreslené a to včetně jejich chování a jednání. Příběhy samy o sobě mají spád a hlavně potenciál a nápad. Připouštím, že v první sérii byly tak 3-4 průměrné díly, ale nikdy jsem se prostě nenudil. Na tomhle seriálu de vidět hromada práce a scénáristi si opravdu pohrálí. Vše totiž udrčeli na uzdě a když už se děj začne zamotávat, pořád se v tom docela dobře vyznáte. Škoda jenom toho, že seriál dostal jenom jednu sérii a více už nejspíše ani ťuk. To je docela škoda, neříkám, že je to seriál na 10 sérií, ale 2. by si zasloužil. Poslední díl byl sice svým způsobem jakýmsi zakončením, se kterým se člověk prostě spokojí (né jako konec podobné pecky Day Break kde k vysvětlení chybělo docela hodně), ale nějaké epičtější finále by si opravdu zasloužil. Vřele doporučuji milovníkům jemného sci-fi a mystery. Jo a ještě poznámka, úvodní znělka je úžasná. ()

Reklama

Kangaxx 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál. Nebyť niekoľkých logických nedostatkov ( na preplnenej ulici či v redakčnej miestnosti nikto nevšimne zmiznutie hlavného hrdinu) hodnotil by som maximom. Škoda len, že takéto originálne seriály väčšinou neprežijú prvú sériu, zatiaľ čo kriminálka Honduras produkuje už svoju jubilejnú 500tú časť... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Představte si, jak místo na nudné procházky po okolí vašeho bydliště "procházíte" do minulosti. O dost zajímavější, že? Pro Dana Vassera to stalo nejen denním chlebem, ale také svým způsobem prokletí. Jedna jízda v taxíku, která navždy změnila jeho život a dovolila mu procházet skrze čas, aniž by si to on sám přál a často ve velmi nepříjemných okamžicích. Jorneyman má více než by se dalo čekat od seriálu o cestování časem. Skvělý casting všech postav je umocněn "pouze" 13nácti díly, v nichž si seriál udržuje příjemně vysokou laťku a střídá uvolněné díly s velmi zajímavými nápady (nanotechnologie?). Zvraty se stupňují a celé to dostává příjemný náboj i skluz, který však příliš neumocnil závěr, což je možná trochu škoda. Přesto dobře obsazený seriál s potenciálem, na který by však dále scénáristé asi neměli dostatek nápadů a odvahy, i když ... Nejen v krásné Moon Bloodgood je trochu cítit podobnost s Day Break, ale oba stojí za to... ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to zatím připomíná Day Break, možná díky Moon Bloodgood, která hraje v obou seriálech, je mi sympatická a příjemná. I hlavní postava v podání Kevina McKidda vypadá dobře zahrána, se seriálem teprve začínám, proto je hodnocení čistě orientační. Jsem rád, že je seriál ukončen po první série, v dnešní době 4-5 dílných sérií (většinou plných vaty) je to dar z nebes, opět stejně jako např.Day Break ;-) Komentář po shlédnutí celého seriálu dopíšu. Prozatím 8/10* 26.12.08: Po 7 dílech zvyšuji hodnocení o hvězdičku, namíru sympatický seriál, který nemá hluchá místa. 28.23.08:Ohh, takže dneska jsem dal 4 díly po sobě a mám za sebou konec seriálu, který ve mně vyvolal oba pocity, jak spokojený tak nespokojený. Můžu říct, že seriál měl ke konci vysoké tempo, velice zajímavý děj a strašně rychle utíkal - v dobrém slova smyslu. Na druhou stranu by si zasloužil druhou sérii, nebo spíše první o pár dílů delší. Poslední díl neměl žádný konec a toho jsem se bál, špatně ukončení, které docela dost zkazí celkový zážitek. Dal bych i plné -maximální hodnocení, ale tímto si to u mě seriál pokazil, velká škoda ;-( 9/10* ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • V první minutě, když Dan (Kevin McKidd) přichází na rave party, tak v klubu hrají skladbu „Halo“ od britské kapely Depeche Mode. (Trajektt)
  • V epizodě vejde Dan (Kevin McKidd) do baru. Z novin zjistí, že je 8. listopadu 1994. Mladá dívka se domnívá, že by mohl být mužem, s nímž se seznámila díky internetové seznamce. Terrence Lee Zehrer sice zaregistroval domény Kiss.com a Match.com už v roce 1994, většina zdrojů ale udává, že první seznamkou na netu byl Match.com, a sice až od roku 1995. (klukluka)
  • Škola, kam chodí syn Dan Vassera (Kevin McKidd) se jmenuje Herbert Wells. Herbert George Wells, pod známější zkratkou H.G.Wells, je autorem známého vědeckofantastického románu Stroj času, který je také o muži cestujícím časem. (formelin)

Reklama

Reklama