Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Karda, který nepříliš úspěšně provozuje v Krkonoších turistickou chatu Severka, se u vleku setká se svým bývalým žákem Vikim Cabadajem, který se živí jako lyžařský instruktor. Je rozvedený, na horách je se svou dcerou Janou, a když zjistí, že na chatě u Kardy je na návštěvě dcera Marika, o kterou se kdysi neúspěšně ucházel, navrhne učiteli, aby na chatě uspořádal sraz bývalých spolužáků. A tak se po 25 letech na chatě objeví obézní Radek, vlastnící neprosperující vydavatelství, úspěšný televizní bavič Karel, který přijede i se synem Petrem, bezdětná Soňa i Eva se dvěma syny. Viky je sice zklamán, protože nakonec dorazí jen hrstka spolužáků, přesto se snaží navázat na minulost a oživit vzpomínky. Večer dorazí i profesorka Hanka, kterou kdysi miloval Radek. Ve vzpomínkách na dávné události se začínají objevovat hořké tóny vyvolané konfrontací bezstarostné minulosti s trpkými životními zkušenostmi a nezdary v osobním nebo profesním životě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 123)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 4/10 Prostředí 6/10/// +jsem rád, že to vzniklo, sešlo se tu několik původních herců, příjemně potěší Veronika Freimanová, Jakub Prachař a Juliana Johanidesová, pár dobrejch fórků se tu najde a některé scény byly zajímavé -melancholie jako kráva, film zapříčiní zvýšený počet sebevražd, protože si každý druhý uvědomí, že je na tom podobně bídně, film má bavit a ne deptat/// Jednoduše řečeno, není to taková hrůza jak se všude povídá. Tedy když to vezmeme z hlediska filmu jako takového, který je docela dobrý, dobře natočen a něco se tam děje. Po první asi půlhodině jsem si říkal, ano občas vtipné a hodně melancholické. Postupně jsem však dostával další a další dávky úzkosti, zmaru a faktu, že možná až za 25 let budeme mít se spolužáky slučák, budeme na tom stejně. Nebýt tohoto byl by film asi vnímán jinak, mnohem pozitivněji, ale není tomu tak. Přesto děkuji filmařům za zajímavou zkušenost./// Celkem 58%/// ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

"Můžete taky vymyslet něco novýho?" - tak přesně tahle věta z filmu sem úplně sedí. Trochu zbytečný pokračování kultovní komedie totiž není pomalu o ničem jiném, že se v každé scéně připomene nějaká hláška či situace z oblíbeného snímku. Jenomže zasměje se tomu v této verzi ještě někdo,nebo si radši pustí výborný první díl? Já bych se teda radši rozhodnul pro tu druho možnost, protože příběhově je tohle o ničem. Postavy sice mají docela slibný zápletky, ale nikam se to nakonec nepohne a nikoho to nijak nezmění a nikam nedospějou.. Melancholie a skuhrání nad tím, jak už jsou všichni starý navíc taky moc nefunguje. Prostě scénaristiky a režijně prázdný. Ale na druhou stranu to není zas tak nesnesitelný jak jsem čekal. Kamera je na naše poměry slušná a herci hrajou většinou fakt hodně dobře, jenom ta Jeničková mi bude asi pít krev vždycky. Celkově takovej slabší průměr a je to přesně tak zbytečný jak jsem čekal. ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Sněženky a machři sú presne taký, akých som očakával a aký sa "predstavili" v teasery. Obdobie 25-tich rokov sa prejavilo nie len na výzore hl. hrdinov, ale hlavne na ich životoch, pádoch či úspechoch. A presne o tom to celé je. Zatiaľ čo boli prvé/ý Sněženky a machři komédia o lyžiarskom a o všetkom čo sa tam dá zažiť(dva čaje, štyřy rumy) dvojka sa uberá iným smerom. Názov ...po 25 rokoch je viac než výstižný a samotné zobrazenie tejto myšlienky je žiaľ pravým opakom toho čo sa dialo pred spomínanými dvadsiatimi rokmi. Smiech a komédiu vystriedala depresia a zobrazenie tej druhej strany (krutej)reality. Čas plynie a s nikým sa nezahráva.. a ani sa našimi hrdinami. Dalo sa očakávať a nikto nič iné asi ani nečakal, než takýto film. A preto, že som dostal to čo som čakal i keď trochu viacej depresívne som spokojný. Cabadaj, Převrátil a Mácha sú späť, sú rovnaký a pritom tak odlišný. Určito to nie je film pre celú rodinu a nestane sa z toho hit. Ale to melancholické rozprávanie príbehu o onej generácie pôsobí skvelo. Ach tá nostalgia(a to som v dobe vzniku jednotky nebol ani v pláne :) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nejčastěji jsem se setkala s názorem, že by se mi tento film mohl líbit právě pro to, že mi nijak zvlášť neučarovala "jednička". Ale ono ouha, ono to nefunguje ani tak. Dokázala bych najít sotva pár minut, při kterých jsem nekroutila nesouhlasně hlavou. Poměrně vydařená byla práce s jemnými pastelovými barvami, které obklopovaly zejména lyžující Mariku, ale to je asi tak všechno, když nepočítám jednoduchý, ale sympatický nápad plakátu. Naopak jsem si výrazně ťukala na čelo při reminiscenci kariér "Jeníčkové" a "Suchánka" a považuji za vyloženě trapné, jak málo si s jejich osudy dokázal scénář poradit. A vedlejší linka o současné mládeži? Scestná... Bohužel očekávám, že podobně špatně dopadne i pokračování Saxany. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Smutná komedie, která nemá více věcí. Protagonistu. Drama. Tempo. Žádnou konzistenci. Jasno v cílové divácké skupině. Celý film ale krom FILMOVÉ režie (tzn. nevypadá jako home video nebo televizní inscenace pro sobotní dopoledne) stmeluje intenzivní pocit hořkosti nad promarněnými příležitostmi. Životními i uměleckými. 55% Zajímavé komentáře: Tetsuo, imf, triatlet, Pražák, Sonnery, curfew77, dolin1, Le6n, martalini ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • Původně se pro jednu z epizodních rolí plánovala účast Karla Smyczka. Z časových, organizačních a zdravotních důvodů z toho však sešlo. (hippyman)
  • Po přesunutí štábu z Pece pod Sněžkou do Prahy se interiéry horské chaty natáčely v Jinonickém ateliéru. (hippyman)
  • Scénáře se opět ujal Radek John, tentokrát vytvořil tandem s Ivem Pelantem. Spolupracoval s nimi také režisér Viktor Tauš. (hippyman)

Reklama

Reklama