Reklama

Reklama

Spirit je příběhem zavražděného policisty Dennyho Colta (Gabriel Macht), který se za záhadných okolností vrací na svět jako maskovaný bojovník se zločinem, známý pod pseudonymem Spirit. Ve snaze zbavit Central City zločinu se pouští do boje s těmi nejhoršími kriminálními živly a nezastaví se před ničím, dokud nedojde spravedlnosti ten nejobávanější a nejšílenější z nich – Octopus (Samuel L. Jackson). Spiritovy osudy jsou ale úzce propleteny i s celou řadou půvabných žen, ať už jde o Octopusovu pobočnici Silken Floss (Scarlett Johansson), svůdnou zlodějku Sand Saref (Eva Mendes) či třeba šílenou tanečnici a vrhačku nožů Plaster of Paris (Paz Vega). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (554)

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Will Eisner se otáčí v hrobě a já kroutím hlavou nad tím, jak může někdo svěřit lamě jako je Miller desítky milionů na film, který nemohl dávat smysl ani na papíře, natož, aby z něj něco vypadlo na plátně. Ve výsledku střídá jedna psychedelická sekvence druhou, divák vůbec nechápe, o čem to je a jen si přeje, aby byl konec dřív, než mu z všudypřítomné nemohoucnosti exploduje mozek. Miller umí nechat hezky nasvítit scénu, občas vykouzlí i zajímavý záběr, ale naprosto neví, jak se vypráví příběh a práce s herci je pro něj španělská vesnice. Přehrávajícímu Jacksonovi to ale muselo být jedno, protože je na hraní v hovadinách zvyklý a katastrofální Gabriel Macht se v nejhorším může vrátit do telenovel či romantických komedií. Náznak sequelu beru jako špatný vtip a doufám, že se mi podaří do pár hodin dostat z hlavy scénu, v níž si Eva Mendes kopíruje prdel. WTF? ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Celý snímek se skládá ze skvělých (ač šílených) nápadů a úžasně stylizovaných scén, které ale absolutně nedrží pohromadě. Herci si své role užívají, bohužel jsou nuceni vypouštět z úst takové patetické nesmysly až mi bylo stydno za ně. Spirit je film plný neustálých rozporů. Uchvátí vás vizuální stránka, ale příběh znudí k smrti. Typově přesní herci baví, proč ale neustále všichni tolik přehrávají? V jednu chvíli vás Miller přesvědčuje, že to myslí smrtelně vážně, aby to za okamžik celé shodil nějakým ujetým nápadem (skákající chodidlo s lidskou hlavou). Není to špatný film, jen je prostě jiný (místy divný). Rozhodně ale asi není takový, jaký si ho Frank Miller (a potažmo i Will Eisner) nebo my diváci představovali. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Představte si Sin City smíchané se Světem zítřka a máte přesně Spirita. Bezmyšlenkovitá jízda, jejíž účel je předvést co nejlepší vizuální stránku. A i když ve Spiritovi několik nápadů je (převzatých odjinud, samozřejmě), tak většinu času je to dost nudný, povrchní a hlavně neuvěřitelně hloupý film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $19,806,188Tržby Celosvetovo $39,031,337Tržby za predaj DVD v USA $20,308,937 //počet predaných kusov 873,295║ Na to že to bol celovečerný debut Frank Millera to bolo nadmieru vydarené, obstojné, samozrejme nejde o nič prevratné ale v rámci rutinérska to obstojí. Comicsový "temný" štýl prevedenia filmu mi neskutočne sedí, rovnako tak ako tomu bolo u SIN CITY či 300, jednoducho takýto film mi zatiaľ dokáže dosť učarovať ale samozrejme že to nie je len o prostredí kde sa dej odohráva ale aj o "nesmrteľných" postavách tohto počinu, o suchom čiernom humore miestami fakt prídu husté hlášky čo pobavia, akcia tiež má čosi do seba, celkovo slušný priemer z občasnými slabšími chvíľkami. /videl v kine: 60%/ (videl na festivale Comics Salon 2009) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

SPIRIT mě docela potěšil, asi o to víc kvůli všem těm negativním ohlasům a tedy mým nulovým očekáváním. Dalo mi chvíli zvyknout si na ten na první pohled nepřesvědčivý, podivný mišmaš a neříkám, že se vše ideálně vyvedlo, nebo že to dokonale funguje, ale jako celek mi to prostě nakonec dobře sedlo. Od půlky už jsem se víceméně jen bavil. A když ne, nahradila mi to ta vizuální paráda (v HD zvlášť), výtečný Samuel L. Jackson a s ním spojená spousta srandy. Takže jako nenáročná zábava proč ne za slabší 4*. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (18)

  • V komiksu není Octopus nikdy vidět. Vždy je vidět jen pár rukavic nebo silueta. (Elisebah)
  • Film se natáčel kompletně před zeleným pozadím. (Dr Lizal)
  • Malé cameo si ve filmu zahrál i režisér Frank Miller, a to policistu Liebowitze. (Barrymore)

Související novinky

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

15.02.2009

Všechno se točí kolem Woodyho Allena. No... možná ne tak docela, ale my už jsme si s ním dnešní nálož novinek nějak poslepovali ;-). Takže především je tu Woodyho nový film, který asi nebude tak… (více)

Millerova další komiksová vykopávka

Millerova další komiksová vykopávka

22.12.2008

Byl velkou inspirací pro George Lucase. Jeho první dobrodružství si čtenáři přečetli v roce 1928 v pulpovém magazínu Amazing Stories. Pak se proslavil v dlouholetém komiksovém stripu, později se stal… (více)

Když se nedaří, je dobré začít znova

Když se nedaří, je dobré začít znova

07.08.2008

Věděl to Christopher Nolan a rozhodl se natočit Batmana od začátku. Věděl to i Louis Leterrier a dal novou šanci Hulkovi. A evidentně to ví i Frank Miller a Jason Statham. Na comicsovku Daredevil si… (více)

Reklama

Reklama