Reklama

Reklama

Lovec pokladů Ben Finnegan touží najít poklad zvaný Královnino věno, který se potopil společně se španělskou lodí Aurelia. Zatím se však potýká s finanční tísní, která je stále horší. Dluží peníze gangsterovi přezdívanému Velký Králík. Navíc nestihne rozvodové stání a přijde nejen o manželku Tess, ale také o zbytek skromného majetku. Finn využije náhody, která mu do cesty přivedla milionáře Nigela Honeycutta, pro něhož pracuje Tess jako stevardka. Díky záchraně klobouku jeho dcery se dostane na jeho jachtu a milionáře natolik zaujme, že získá jeho pomoc při hledání pokladu. Ukáže se však, že není jediný, kdo po něm pátrá. Při honbě za pokladem jde o život a Finn se musí rozhodnout, jestli je pro něj přednější poklad, nebo Tess. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (283)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nijak extra zábavné, po anglicku musím citovat "gripping" ani po česku klasicky ohromující. Film jsem si ale kdysi z nezjistitelných důvodů stáhl a když už jsem za něho položil těch několik málo haléřů, musel jsem se k němu také přes všechny (ne)možné výmluvy a nechutě dohrabat. Můj počáteční odpor k další znuděné akční romantice o rozhádaném páru, který si k sobě najde cestu skrze všechny možné druhy nesnází se změnil ve chvíli, kdy mi pro mě kdysi ještě neznámý McConaughey padl přímo do oka. A možná právě Bláznovo zlato odstartovalo můj obdiv tohoto talentovaného herce. Asi právě díky tomuto zjištění se nic nenabízející dobrodružná podívaná přes všechny výhrady může pyšnit čtyřmi hvězdami. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Podle traileru jsem čekal oddychovou zábavu a nakonec jsem dostal fádní dialogy, nudné scény a povětšinou hloupý a již okoukaný humor. Fool's Gold jako romantická komedie neuspěla a jako akční film už vůbec ne, to už Nick Slaughter ve svém TV seriálu "Tropical Heat" je na tom o něco lépe a ani pěkná scenérie a holky v bikinkách nezachrání především špatný scénář a režii, což jsou hlavní nedostatky tohoto filmu. (3/10) ()

Reklama

animaxis 

všechny recenze uživatele

Asi nejnudnější film jaký jsem viděl. Nápad nic moc, ale pořád nějaký je. A i když to podle trailerů vypadalo, že si s tím řežisér dá práci, tak se nestalo. Herecky tu hraje dobře snad jen McConaughey a ani ten tentokrát nic moc. Od ostatních radši nic nečekejte. Dej se hrozně vleče a nechápu jak to mohlo někoho bavit. Kdybych dal odpad bych bych krutý, ale jedna hvězdička je myslím dostačující. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto jednoduchá dobrodružná komedie postavená na typickým příběhu o hledání pokladu dvěma stranami, z nichž jedna je tzv. hodná a druhá tzv. zlá, ale s tim se počítalo a když se v tom člověk nebude moc šťourat, tak to prostě pobaví a to hodně, sice ze začátku převládá spíš trapnost nad zábavností, ale jakmile se to trošku rozjede, tak to je výborná oddychová zábava s tu a tam zajímavou a napínavou akční scénou. Škoda jen, že je mírně přemrštěná délka, stačilo by 90 minut, ale já sem stejně spokojenej a Kate Hudson to v plavkách sluší. 3,5* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celkovo film pôsobí ako dobrý námet pre zopár-dielny televízny seriál, ktorý by vcelku príjemne vyplnil nedeľné popoludnie pre niektorých ľudí. Ale regulárny celovečerný film by mal ponúknuť divákovi niečo viac, aj keď verím, že film dokáže veľmi príjemne pobaviť. Takto je ale Mačacie zlato podpriemerným produktom, ktorý trpí na poriadnu slaboduchosť scenáru, neprimeranú dĺžku, ale zaujme spomínanou celkovou pohodovosťou. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Scéna, kdy Tess udeří Bena po odchodu ze soudní budovy, byla natočena před Vice-Chancellor's Building na Queensland University of Technology. (Pethushka)
  • Přestože film vydělal celosvětově slušnou sumu dolarů, do mnoha států se dostal bez kinodistribuce. (Rodriguez)

Reklama

Reklama