Reklama

Reklama

Pravěk útočí

(seriál)
  • Velká Británie Primeval (více)
Velká Británie / Německo / Francie, (2007–2011), 27 h 10 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Douglas Henshall, Lucy Brown, Andrew Lee Potts, Hannah Spearritt, Juliet Aubrey, James Murray, Ben Miller, Mark Wakeling, Laila Rouass, Jake Curran (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Osm let uplynulo od tajemného zmizení manželky profesora Nicka Cuttera. Helen Cutter měla provádět výzkum v lesích, který se týkal neznámého obrovského zvířete. Po 8 letech se její manžel dostává na stejné místo za stejným účelem, ale nečekaně objeví kromě obrovského dinosaura také zvláštní anomálie. Ta dovoluje procházet mezi dvěma obdobími v historii země. Mezi přítomností a velmi vzdálenou minulostí, obdobím Křídy. Po tomto obrovském objevu je profesor Cutter a jeho výzkumný tým nucen stát se tajným vyšetřovacím týmem vytvořeným Ministerstvem vnitra. Postupně začnou odkrývat tajemství existence a hlavně vzniku anomálií, které se začnou objevovat velmi často a na velmi zvláštních místech. K tomu všemu se ještě profesoru Cutterovi začíná zjevovat jeho pravděpodobně mrtvá manželka Helen... (Djkoma)

(více)

Recenze (140)

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Ty nesympatické postavy včetně tmavovlasého křečka by se daly přežít. Triky taky, přece jen - je to televizní seriál. S dějem je to už mnohem horší, nemohl jsem se zbavit pocitu, že to psalo osmileté děcko pro publikum osmiletých děcek (scéna, ve které postava odlákává dinosaura ve škole se slovy cca: " Postav se někomu, kdo je ti roven" a pak prostě jen začne utíkat --- to je hotová pediatrie). Scénář má děr, jak ementál a to nemám na mysli díry hnidopišské, ale díry do očí bijící. Co mě ale na tomto "skvostu" uráželo úplně nejvíc, byla LAKSNOST, PLOCHOST a ZBRKLOST s jakou nám byly předhazovány klíčové momenty. Objevení anomálie, první setkání s dinosaurem aj. to bylo něco tak neskutečně konzumního bez atmosféry, napětí a hlavně bez gradace, že jsem málem blil. Jo a taky nesmím opomenout ty reakce hrdinů ala "tohlevidímekaždýdentakpročsevzrušovat". ////// Hodnoceno po prvním dílu, na víc nemám sílu. Tedy ve skutečnosti jsem si ke konci říkal, že bych měl dát šanci ještě dalším dílům, aby to bylo trošičku objektivní, ale pak přišla ukázka na druhý díl s počítačovým hmyzem a to jsem si rázně řekl NE! Tupé, tupé a ještě jednou tupé. ()

vincchuppo 

všechny recenze uživatele

Ze začátku celkem chytlavé, místy i originální seriálík. S novějšími sériemi celkem slábne. Každopádně jako oddechovka je to celkem dobrá volba. Postavy jsou celkem sympatické a efekty s animacemi také. Pokud máte rádi britskou angličtinu, tak do toho jděte. Lester je každopádně fajn postava a nepostrádá suchý humor. Pokud máte rádi pravěká monstra, proč ne? Ale nečekejte nějaký nový objev pod sluncem, i když koncept je zajímavý. ()

Reklama

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Škoda nevyužitého potenciálu. Laciné triky , špatně zvolené lokace , nesouvislé vyprávění. Herci tady spíše jako že hrajou než aby se snažily něco řešit. Velká škoda - Jurský park mám rád a na seriál ( sice nesouvisející z Jurským parkem ) jsem se docela těšil už kvůli látce. Zvláštní jak to mohlo fungovat pod jiným dozorem - 2* nějak mě to v průběhu první série přestalo zajímat. ( Terra nova , je trochu podobná a mnohem líp vymazlená ) A AMERICKÝ kopián , to taky moc nenarovnal. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom guilty pleasure, ale myslím, že kedysi by som si ho užil viac. Seriál sa celý čas zaoberá tajomnými zjaveniami prehistorických zvierat na rôznych miestach v súčasnom svete. Zároveň sleduje skupinu vedcov a ochranárov, ktorí sa snažia pochopiť tieto javy a ochrániť verejnosť pred nebezpečenstvom. Rozhodne mu nemožno uprieť, že ponúka zaujímavé nápady a dobre spracované vizuálne efekty, ktoré prinášajú prekvapenie a napätie. Avšak, napriek jeho úsiliu, mnoho epizód pôsobí povrchne a predvídateľne. Postavy sú často klišé a málo výrazné, čo obmedzuje ich príbehy a charaktery. Možno až s výnimkou záporákov, ale klaďasi boli väčšinou katastrofa. Lepší priemer. 65/100 ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Možná bych měl dát méně, ale mě se to libí, a pravěk je pravěk Je to něco jako putování s dinosaury, s pravěkými zvířaty řížnuté Hvězdnou branou a Akty X a k tomu ještě Budoucnost je divoká. Hannah Spearritt je půvabná i sama o sobě a s dabingem půvabného hlasu Lucie Vondračkové( zpěvačka dabuje bývalou zpěvačku) ještě půvabnější. Je tu polotajná agentura, časoprostorové anomalie, pravěká zvířata i zviřata z budoucnosti ( naopak od Budoucnost je divoká, savci prosperuji). Ale každý si na to musí udělat svůj názor, ale rozhodně je to zabavné. ()

Galerie (368)

Zajímavosti (9)

  • Čtvrté sérii předcházelo pět miniepizod, které byly zveřejněny na internetu. (jh666)
  • K seriálu bylo vydáno i několik knih. V češtině jsou k dispozici knihy "Ztracený ostrov" a "Velké vymírání". (jh666)
  • Jediným herci, kteří se ojevili ve všech dílech, jsou Andrew Lee Potts a Hannah Spearritt. (jh666)

Reklama

Reklama