Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tématem autorské komedie Martina Dolenského je manželský trojúhelník a nevěra, a z nich vyplývající situace, které nikdy nemají jednoznačná a jednoduchá řešení. Michal Goldberg je mladý úspěšný doktor, specializací gynekolog. Má trošku bezvýraznou a plačtivou ženu Janu a dítě, a také atraktivní a sebevědomou milenku Kláru. Doktor proplouvá spokojeně životem do chvíle, kdy za ním přijde milenka s novinkou, že je těhotná. Muž se v této situaci hodlá zachovat tradičně – strčit hlavu do písku. Milenka však zprávu zavolá manželce a ta situaci řeší radikálně. Odstěhuje se k mamince… Třikrát se komedie vrací na tento začátek a třikrát doktor situaci řeší různými způsoby – návratem k manželce, odchodem k milence a nakonec konfrontací obou žen. Humor téhle filmové komedie, která nechce moralizovat ani nabízet řešení, je založen na lidských stereotypech v chování a tomu přispívá obsazení milenky i manželky jednou herečkou – Tatianou Vilhelmovou. V hlavní roli doktora dostal poprvé velkou hereckou příležitost Michal Malátný, známější jako zpěvák skupiny Chinaski, jejíž písně film doprovázejí. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (342)

boshke 

všechny recenze uživatele

Vím, že "nevím, co tím chtěl básník říci" je již poněkud otřepané. Mně se však tato fráze líbí a navíc při sledování některých filmů mi často vytane na mysli. Ano, tento je jedním z nich... Nevím, jestli má mít děj o třech větvích nějaké poselství. Třeba se nám autoři snažili naznačit, že když jsme ženatí a vyrobíme si dítě bokem, můžeme si vybrat buď manželku, nebo milenku, nebo je šoupnout do jedné domácnosti a žít s oběma. Pokud se však snažili pouze pobavit (což bude zřejmě trefa do černého), tak je to dost žalostný pokus... Z herců se mi líbil akorát Hádek a jeho autoritářský fízl a tradičně dobrá Vilhelmová, obzvlášť ta "bílá". Malátný by měl raději zůstat u té muziky, do herectví by kolegům fušovat neměl... 30% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

"Kláro, jak to s tebou vypadá..." anebo "Pohoda, klídek, tabáček"....tak o tomhle se může doktorovi jen zdát, trable se ženskými jsou horší jak pitvanda na operačním sále. Štvanice na doktůrka rozvášněnými divoženkami vyhrožujícími zakulacenými břišními partiemi je děsivá. Vcelku ucházející komedie, u které vás nejvíc pobaví duo Vilhelmová+Vilhelmová a Malátný příjemně překvapí, ačkoli kdovíjaký herec to není (ale mně se líbil). Jestli se budete chtít tak jako já v pátek večer třeba s přítelkyní odreagovat, tak neváhejte. Jak prohlásila jedna divačka: tenhle film je pro chlapy dost nevýchovnej :-D (ehm)...vcelku dobrý pokus. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Neber si gynekologa! Kdo s čím zachází, s tím taky schází…. Již úvodní titulky mne přesvědčili o tom, že budu sledovat nenáročnou podívanou s neokoukaným M.Malátným. Ten spolu s T.Vilhemovou předvádí variaci na téma nevěry, aneb co by kdyby. Na českou komedii jsem se zasmál celkem dost (největší perlu hodil stejně hodil Landovský). Zajímavé jsou tedy i vedlejší role. Možná i díky nim je to taková jiná, pohodová komedie. Nezůstane dlouho, ale humoru není nikdy dost. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem od toho nic nečekal, tak vlastně nemůže být řeč o nějakém zklamání. Film utekl jako voda a nezanechal na mně žádné psychické ani fyzické následky, což někdy stačí k nějaké té hvězdičce. Děj je banální a skoro o ničem. Naštěstí jsem na to nešel do kina, to bych si pak asi jednu vrazil. Musím vyzdvihnout scénku Marka Vašuta a taky oba policajty. Michal Malátný mně tam příliš neseděl. Pořád jsem čekal, kdy skočí na pódium a Chinaski spustí. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Problémem této komedie je problém většiny českých filmů distribuovaných do kin. Slabý scénář, jehož vygradování mi připomnělo debilní konec stejně debilního filmu Panic je nanic. Herecké výkony slabé, někde až Malátné (ten chlap se před kamerou nikdy neměl objevit). Aby toho nebylo málo, tak se zde najdou i některá camea jako MUDr. Weiss hrající sám sebe, či Pavel Bém jako taxikář. Nic proti tomu, ale špatný film to nezakryje. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu zaznělo několik písní od kapely Chinaski. Klára, Strojvůdce, Tichý nájemník, Vakuum (česká i anglická verze), Shake it a Basama fousama. (Yardak)
  • Debut ve filmu pro Marii Štípkovou. (M.B)
  • Role taxikáře pro Pavla Béma je narážka na akci MF Dnes v roce 2005, kdy jako pražský primátor v převleku italského turisty nachytával taxikáře podvádějící zákazníky. (BoredSeal)

Reklama

Reklama