Reklama

Reklama

VOD (1)

Během jednoho úplně obyčejného dne se nepříčetný muž vřítil do Los Angeleské restaurace a začal jen tak střílet po přítomných zákaznících. Ti kteří unikli smrti, byli samozřejmě hluboce zasaženi. Ovšem každý z nich se s tím vyrovnává trochu jinak: mladičká Anne Hagen (Dakota Fanningová) se díky vyprávění její verze události stane ve škole populární; její kamarád Jimmy Jaspersen (Josh Hutcherson) se uzavře před světem a přestane mluvit; servírka Carla Davenport (Kate Beckinsaleová) začne zanedbávat své dítě a prožije několik vulgárních vztahů; Dr. Bruce Laraby (Guy Pearce) ztratí své sebevědomí a zkouší experimentální léčbu; a chorobný gambler Charlie Archenault (Forest Whitaker) věří, že bude mít štěstí ve hře a vsadí všechny své peníze, bohužel má smůlu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (90)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Obraz jedne tragicke udalsoti, ktery se posleze roztristil na nekolik kousku, aby se na konci zase spojil v jeden obraz. Ty rychle strihy strihacovych nuzek, mezi sledovanim osudu jednotlivych svedku jedne tragicke udalosti, byly prilis a k tragickemu pribehu dodaly vice chaosu. Mozna to vsechno melo zobrazovat veskery ten chaos a rozpolcenost lidske mysli, ovsem na me to nezapusobilo. A stejne jako vsichni hrdinove v tomto snimku, radeji bych se muchloval s hezkou holkou na zadni sedacce meho auta, nez v hlave omylel onu tragickou udalost, kterou jsem musel videt. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Odpal dobrý, ale těsně vedle ... Je vidět, že film měl velké ambice, herecké obsazení je téměř bezchybné, technicky to bylo taky perfektní a dlouho to vypadalo, že to bude skvělý zážitek. Nakonec z toho "jen" zážitek velmi dobrý, 3,5 hvězdiček, rozhodl jsem se ale toto tílko trochu podpořit. Scénář jiskří mnoha úžasnými detaily, profily postav se k mé sadistické radosti krásně křiví a rozpadají, má to švih i překvapivé momenty. Bohužel to ale nebylo dotaženo do konce - čekal jsem nějaký konkrétnější závěr, připadalo mi to, jako by jim skončily peníze a už neměli za co to dotočit pořádně. Je mi taky jasné, že některé postupy byly čistokrevným psychickým vydíráním diváka ... Moc dobrý pokus, snad to příště bude ještě lepší. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Režiséra vůbec neznám, ale s ohledem na vcelku hvězdné obsazení jsem čekal o dost víc. Námět není vůbec špatný a vlastně kvůli němu jsem si film pustil. Bohužel je to slabé. Dost dobře jsem nechápal ani jedno chování přeživších občanů, snad jen kromě postavy Foresta Whitakera, která mi přišla nejvíce ,,logická,, a taky nejzajímavější. Navíc se tam odehrává spoustu emocí, což je správně, ale ty emoce působí povrchně a ke mě jako divákovi se absolutně nedostali. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný snímek, na který po závěrečných titulcích hned zapomenete. Film slibuje příběh o tom, jak se oběti násilného činu vyrovnávají se situací poté. Ve skutečnosti vypráví spíš příběhy jednotlivců bez návaznosti na případ vraždy. Postavy jsou nepřesvědčivé a co hůř i nezajímavé.. Pustila jsem si to v podstatě jen kvůli Dakotě, abych si doplnila její filmografii.. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Ukázka psychiky lidí po přežití vražedného útoku maniaka. Přístup a změna chování malé Anne mi přišla až přehnaná. Nechci a nemůžu to soudit, naštěstí jsem nic podobného nezažil, ale tak moc se upnout k bohu kvůli tomu, že ona i otec měli ohromný strach? A pak být zase z minuty na minutu normální ? I spáchání sebevraždy, což chtěl provést mladý Jimmy mi nepřišlo moc normální. Naopak si myslím, že servírka i gambler mohli do svého problému sklouznout i bez toho hrůzného zážitku. Oba k tomu měli osobní důvody, které s přepadením nesouvisely. Jinak herecké výkony nebyly špatné, ale působilo to na mě vcelku dost utahaně a nudně. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Kolovala tvrzení, že bylo těžké s Dakotou Fanning spolupracovat a že se dost jejích scén muselo sestříhat. Režisér Rowan Woods tyto pověsti ovšem popírá. (zajda404)
  • V scéne oživovania pacienta je jasne vidieť na monitore nápis "leads off" (zvody odpojené). Lekár by teda na pulzovú frekvenciu čakal márne. (BlackTom)

Reklama

Reklama