Reklama

Reklama

VOD (1)

Přistěhovalci z celého světa přijíždějí každý den do Los Angeles s nadějí na lepší život. Ovšem nemají nejmenší ponětí, co za vysněný život budou muset zaplatit. Režisér Wayne Kramer zkoumá lákavost amerického snu a realitu, která na imigranty čeká v LA dvacátého prvního století... Harrison Ford, Ray Liotta a Ashley Juddová ve filmu režiséra Waynea Kramera Imigranti přináší otřesný pohled na život nelegálních přistěhovalců a imigračních úředníků, jejichž úkolem je zajistit, aby americké hranice byly bezpečné. Každý den zaplavuje Los Angeles vlna dalších a dalších přistěhovalců, kteří tam přicházejí hledat americký sen. A každý den se cena za tento sen zvyšuje. Zoufalství nových přistěhovalců je pro imigrační úředníky často silná káva. Mohou se však slitovat a zachovat se pro jednou lidsky? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (236)

campix 

všechny recenze uživatele

Jo mám rád podobné mozaikovité filmy, které ukazují, jak je Amerika blbá země. Ne to ne, jde ale o tom, že Crossing over se zabývá skutečnými problémy, sice nevnucuje vyloženě názor nebo nenabízí ani řešení, ale prostě ukazuje, co vše je možné. Kramerovi se i další film povedl a podařilo se mu mě získat. Ano pravdou je, že Crossing over nedosahuje ani po kotníky skvělému Crashi, ale i tak mě zaujal. Ať už herecky nebo dějově, tak se mu to prostě povedlo. Navíc je Alice Eve povětšinu svých scén nahá a komu by se toto nelíbilo, i když nejsem bůhví jaký její nadšenec. Rozhraní mezi průměrem a nadprůměrem a jelikož se mi trefil do nálady a zaujal, dávám ho o stupínek výš. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Po Zběsilém Útěku a Pawn Shop Chronicles jsem od Kramera čekal asi výraznější a osobitější podívanou. Jako sonda do imigračního světa USA je to fajn, ale ta hloubka a síla se vytrácí ve spletitosti a rozkouskovanosti děje, protože sledujeme možná až moc jedinců. 3,5*. PS: Postoj k arabské holce maximálně chápu a jednal bych stejně! Postoj a jednání Clair ale už moc ne... ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Zatímco skvělé drama Crash řešilo spíš rasovou otázku, Crossing Over se dívá na problematiku přistěhovalců, avšak kostra příběhu, provázanost osudů postav či dramatické ztvárnění je téměř podobné a při troše nadsázky bych se nebál říct, že na sebe filmy téměř navazují nebo aspoň velmi souvisejí. Pokud tedy přimhouříme oko nad ne tak hvězdným hereckým obsazením nebo emotivním dopadem na diváka. Široké spektrum problematiky jako je přistěhovalectví, boj s terorismem, předsudky, rasismus, policejní i úřední šikana, uplácení a mnoho dalšího našlapaného do dvou napínavých hodin. Utajená a zábavná věc! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý Wayne Kramer, který před čtyřmi lety nedbal na názor cenzorů a překvapil stylovou gangsterkou Zběsilý útěk, si zalaškoval s ambicióznější látkou. Pouští se tak do „velkého“ tématu a zahrává si s tenkým ledem přistěhovalectví. Mezi nejrůznějšími národnostmi si vybírá učebnicové případy a rozehrává tak trochu hru s divákem, který ne na všechno spolehlivě skočí. Propojil ji kriminální zápletkou a před kameru postavil Harrisona „Vzpomínáme“ Forda, který po letech vyjma Indyho dostává jakous takous dramatickou roli. Všechno to ale klouže jen po povrchu, k málokterému minipříběhu dokáže divák hlouběji přilnout. A ne každý z hrdinů se ve svém rozhodnutí neunáhlí, z čehož pramení nemalé problémy, i tak trochu laciné emoce. Modelová agitka s jasně vyhraněnou výpovědní hodnotou tak zmizí z divákovi paměti ještě téhož dne. Ambice se (byť přes slušnou filmařskou kvalitu) pro tentokrát holt s nějakou přidanou hodnotou tak úplně nepotkaly. Crossing Over se vehementně sápe k hranici 70%, ke 4* mu ale něco schází.. třeba příště. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Všichni jste se na základě své svobodné vůle rozhodli stát občany této skvělé země. Pro mnohé byla toto cesta plná útrap a obětování se….“ Přistěhovalci, legální či nelegální a cesta k magické ZELENÉ KARTĚ. ,,Kolikrát se musíš nechat ošukat, aby si ji dostala?“ Máme se pokusit pochopit JAK TĚŽKÉ JE PRO NĚ ŽÍT ZDE nebo JAK TĚŽKÉ JE PRO NÁS ŽÍT S NIMI. Film není o H.Fordovi, ale o tomto problému. Palčivé téma, jenž se nesnaží pouze hrát na city, ale ukazuje jaké jsou osudy několika lidí na cestě k vytouženému cíli. Zajímavý příběh s mnoha neamerickými herci, ve vás vyvolá přesně tolik emocí, kolik jste schopní věnovat tomuto tématu. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** Co uvidíme (možná) příště? Letiště Toronto, právě přistálo letadlo z Prahy …. . Kolik to ve vás vzbuzuje emocí? ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní celkem 71x, z toho 39x ve scéně s přepadením obchodu. (Dr Lizal)
  • Ve filmu se objevil soulový zpěvák Phil Perry, a to v roli sebe sama jako zpěvák americké hymny. (J.A.K.)
  • Snímek měl premiéru ve věznici San Quentin, kde Johnny Cash také koncertoval. (jurama525)

Reklama

Reklama