Reklama

Reklama

ČAUVES, ICH BIN BRUNO, HOLUB MÍRU! Nerad mluvím sám o sobě und stejně už asi všichni znáte, že ich bin největší rakouská gay celebrita od Arnolda Schwarzeneggera. Also, aspoň pár slov: Narodil jsem v Klagenfurt v Rakousku na počátku 80. let. Teď je mi 19 let. Ich bin Kozoh a umím nekakat šest dní po sobě – osm když jsem zamilován. Also dokážu hladce vstupovat do vody, obdržet masáž a vyprázdnit žaludek jakýmkoliv koncem. Nemusíte věřit, ale Bruno nikdy nebyl profi model. Toužím po životě, jaký mají všichni normální Rakušani: Postavit dům, pod ním sklep a v něm vychovat rodinu. Bruno vždy byl super cool und trendy. Ich bin první Rakušan s bulimií - v roku 1987, tři léta před Dianou. Když skončil školu, ich chtěl být tanečník und dostal roli ve videu "Rhythm is a Dancer" von Snap, ale den před natáčením dostal infekci z psích bobků - nepříjemná historie. Potom já dělal v nejvíc cool klubu ve Vídni - "Klub Apartheid". Půl rok na záchodcích, und pak povýšen na vyhazovače. Zde velmi vybraná klientela - jenom 0,2% lidí vpuštěno dovnitř. Zde já jedinkrát v životě zamilován - na sedm minut do Milli z "Milli und Vanilli" (na záchodcích). Zde si mě povšimli producenti největší kabel módní show "FunkyZeit" a já stal moderátorem. Und dann show slavil velký úspěch! Nyní FunkyZeit sledován skoro 7% gay bělochů mezi 17 a 23 let z celého Šlesvicko-Holštýnsko v Tyrolu. Also řeším mezinárodní konflikty (Blízký Východ: Židi versus Humus) und zaujímám velmi dobrou pozici na www.GayMehoSrdce.cz. No co, normálka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 174)

lamps 

všechny recenze uživatele

Nehorázná prasárna. Cohen je naprostý šílenec, schopný ztrapnit a zesměšnit úplně každého, kdo se zrovna namane- a překvapivě mu to zatím prochází. Zatímco v Boratovi zabodoval uměním vyždímat z úplně dutého příběhu naprosté maximum a jeho oplzlý humor byl s výjimkou jedné scény dávkován ve správné, rozmanité a velmi úderné míře, zde je všechno hráno jen na jednu kartu. A to si buďte jisti, že to není žádné eso. Nevím, čeho tím chtěl Cohen dosáhnout, ale já jsem ve všech těch sprosťárnách, odporných oblečcích, vibrátorech a nekonečných narážkách na řitní otvor rozhodně zalíbení nenašel. Co se ale Brunovi upřít nedá, je obrovský elán, nápaditost a neústupnost, s jakou vletěl vstříc heterosexuálnímu světu a která protentokrát aspoň trochu zalepila ten promrhaný potenciál jednoho z nejnadanějších komiků současnosti:) Snad příště... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Opakovaný vtip není vtipem, extrovertní gay není extrovertní kazašský reportér a sled skečů NENÍ film. Cohen jde ve šlépějích Borata, citelně přitvrzuje (až je trapnost vtipná) a stále ze sebe souká nějakou tu urážku, frk či "pohoršující výjev". Jenže mu stále citelně uniká "něco jako děj", který je v případě čtyřprocentního Rakušana snad ještě méně hmatatelný (a tím pádem ubíjející) než v případě Boratova putování za odpaněním Pamely. Zkušební projekce, talk show a "fuck off" Harrisona Forda jsou však nezapomenutelnými příspěvky do fondu kinematografie, obzvlášť ve světle toho, že zbytek vyprchává táááák rychle. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak čo, chlapi, sme ako baby v Sex v meste, čo?“ – „Nie.“ – „A ty si ktorá?“ – „Ja nie som žiadna, ja som Tony.“ – „Presne to by povedala Samantha.“ Cohen sa pokúsil dvakrát vstúpiť do tej istej rieky. Bohužiaľ, kým BORAT bol zjavenie, pri ktorom som sa smial takmer nonstop (!), BRUNO je zadýchanejší a proste (to už) nefunguje. Kým BORAT pôsobil dojmom, že jediní, kto vedeli, že je to „akože“, boli Cohen s kameramanom, v BRUNOVI som sa stále zamýšľal nad tým, čo je inscenované a čo „skrytá kamera“. Takéto myšlienky na zábave nepridali, dvojnásobne ak už z čisto logického hľadiska bolo zrejmé, že mnohé z najvtipnejších scén sú inscenované (neviem si napr. predstaviť, že by do amerických kasární mala vstup kamera). BORAT korčuľoval na hranici medzi „akože“ a „naozaj“. BRUNO nie, penis v priamom zábere ma už u tohto človeka nerozhádže, rovnako nie politicky nekorektné vtipy (ako u BORATA, i teraz si to odnesú v podstate všetci: zvieratá, ľudia, homosexuáli, bisexuáli, návštevníci swingers party, Židia, Američania, teroristi, poľné zajace). Niektoré hlášky vydarené („Nedá si niekto sendvič?“), ale to je asi tak všetko, dokonca ani cameo ma nebavili („Prinášame vám exkluzívny rozhovor s Harrisonom Fordom. Nazdar, Harri-“ – Páľ do riti.“). Kebyže sa BRUNO nehrá na „autentický dokument“, ale bol by „normálnou“ komédiou, kde by napr. dôležité postavy hrali slávni herci, bol by výsledok vtipnejší. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Může být opakovaný vtip stále vtipný? Ano může, ale divák už nesměje tolik jako napoprvé. Samozřejmě tu narážím na dva velice podobné filmy, a to sice na Borata a na Bruna. Borat, to pro mě bylo něco nového, něco neznámého, něco originálního u čeho jsem se královsky bavil. Bruno jede v podobných kolejích s podobným schématem, ale bohužel ne všechno je zde vtipné a ne všechno se povedlo a v tomto ohledu oproti Boratovi značně pokulhává. Ale i přesto je to docela velká sranda, u které jsem se dobře pobavil a kterou jsem si užil. Ať už to byla reality show, ve které Brunovi sociálka odejme černouška, kterého v Africe získal výměnou za iPod, ať už to byl wrestlingový zápas s úžasně zvoleným oscarovým songem od Celine Dion, ať už to byla swingers párty či řešení sporu mezi Hamásem a hummusem, tak jsem se zkrátka dobře pobavil a mnohdy jsem i šokovaně zíral na televizní obrazovky, a o to asi Sachovi Baronu Cohenovi šlo především. Film v mém případě tedy splnil svůj účel a má očekávání ani příliš nezklamal, celkově tedy ode mne Bruno získává čtyři hvězdy stejně jako Borat, jenomže zatímco u Borata ty mé čtyři hvězdy znamenají 90%, tak u Bruna je to jen nějakých 75%, to jen pro úplnost aby bylo jasné, že stejné hvězdičkové hodnocení v mém případě neznamená stejné procentuální hodnocení. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jak vidím, má v současnosti Brüno velmi pěkných 61 % diváckých sympatií. Za sebe můžu říct, že bych raději podstoupil menší vivisekci než si Brüna pustit ještě jednou. Co na tom, že tu a tam Cohen tne do živého a nějaký ten vtípek zafunguje, když je to jako celek nefunkční a roztříštěné, plné vaty anebo trapných pokusů o vtip, které se se mnou úplně míjí. Ano, trpěl jsem, a to velmi. Borat mě svého času minul a i když jsem byl rozhodnutý se k němu časem propracovat, už k tomu nemám chuť a vlastně ani odvahu. Celkový dojem: 20 %. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (28)

  • Ve scéně, kdy je Bruno (Sacha Baron Cohen) bit prsatou dominou, má na sobě po celou dobu černé ponožky. V okamžiku, kdy vyskakuje z okna, však žádné ponožky nemá a nemá je ani když běží venku. (Investman)
  • Původně dostal film rating přístupnosti NC-17, tedy nejvyšší možný vůbec. Musel být přestříhán, aby dostal rating R. (ČSFD)
  • Bruno ako módny doplnok používa černošské dieťatko. Cohen tým zosmiešňuje Madonnu, konkrétne urýchlenú adopciu malawskej siroty Davida Bandyho a dievčatka Mercy, ktorú tamojší súd Madonne umožnil adoptovať vďaka výnimke z platného zákona. (Greenpeacak)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Jim Carrey je drzý Francouz

Jim Carrey je drzý Francouz

20.07.2010

Tak tahle spolupráce vypadá slibně. Dlouho připravovanou komedii Pierre Pierre s Jimem Carreym měl původně režírovat sám velký uctívaný Jason Reitman. I na něj však byl scénář zřejmě příliš hardcore,… (více)

Brüno chce vyhrát Eurovizi

Brüno chce vyhrát Eurovizi

06.08.2009

Písničková soutěž Eurovize je sama osobě nevýslovná komedie – a teď si ji navíc vezme na mušku Sacha Baron Cohen, který momentálně řádí v kinech jako rakouský teplouš Brüno. Scénárista Borata Dan… (více)

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Reklama

Reklama