Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 2

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (443)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Clive Owen je výborný herec - nejvíce mi sedl ve filmu Inside Man, kde si střihnul inteligentního lupiče, a proto jsem se na tenhle thriller velice těšil, ovšem dostalo se mi vcelku zklamání..... Nebylo to ani tak jeho výkonem, nýbrž poněkud nudným scénářem, který mě od příběhu ( hlavně v druhé polovině ) '' odstrkoval '' dál a dál, až jsem měl chuť to vypnout. Když tohle pominu, vidím slušný námět, výborné obsazení a kdyby to dostal do rukou '' zručnější '' režisér, kdo ví, čeho bychom se dočkali... takhle jen 50%. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Úúúúúúú, tí bankári sú ale ZLÍ!!! :-) OMFG! Niečo tak zle napísaného a v konečnom dôsledku stupídneho sa len tak nevidí. Vážne, toto by lepšie zvládli aj Besson s Kamenom. Niežeby mali rôzni Bournovia a Huntovia zložitejšie zápletky - ide ale o to, AKO to podáte. Scenárista tohto filmu považuje diváka za hlupáka a tak mu všetko servíruje priamočiaro, priam prostoducho, a neštíti sa ani tých najzákladnejších scenáristických "podrazov" (základné pravidlo "nie sú prípustné náhody, ktoré hrdinovi výrazne pomôžu, len tie, ktoré mu život skomplikujú" je porušené hneď niekoľkokrát). Clive Owen prejde celým filmom s jedným výrazom tváre bez záchvevu emócií, Naomi Watts iba sem-tam pohodí blond hrivou... a to je všetko. Tak za čo vlastne 2*? Za jednu parádnu prestrelku. A toho sme sa dočkali od tvorcu geniálneho Parfému! ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

International je zvláštní případ neujasněného žánru, kdy v jednu chvíli sledujeme sofistikovaný špionážní thriller, který se následně řadou zjednodušujících kliček i změnou přístupu překlopí v přímočarou akci á la „jeden mimo zákon proti všem“. A kupodivu to v Tykwerovi režii filmu příliš neubírá (když si odmyslíme, že se na něj takřka ihned po skončení zapomene), film po celé dvě hodiny odsýpá a tu a tam je k vidění o něco napínavější moment a především úctyhodná přestřelka. Vinou zmíněného scénáře pochopitelně trpí herecké výkony, z nichž asi nejvíce utkví v paměti Armin Mueller-Stahl, Clive Owen působí vyjma zmíněné přestřelky spíše stoickým postojem. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

70% - Po stránce koukatelnosti je International velmi atraktivním filmem. Od prvních do posledních minut je divák udržován v napětí, jež v ideálním případě přeroste v lehkou paranoiu. Pro mě toto ale ideální případ nebyl a ono napětí u mě neprošlo žádným vývojem. Přes očividnou kvalitu režisérovu (vizuální i hudební) mi vyprávěný příběh připadal, že klouže jen po povrchu své vlastní myšlenky. Vykreslení postav, ani motivace jejich jednání nejde příliš do hloubky, a tak když dojde k nějakému důležitému bodu, člověk má pocit, že se tak událo bez konkrétní logické příčiny. Příliš mnoho věcí mi zkrátka jako divákovi zůstalo nevysvětleno. International je velkou hrou s tématem mezinárodní konspirace, konající se na mnoha místech (patrně proto ten název...), a obsahující mnoho nepřesvědčivých momentů a postav. No jo... Akce má ale skutečný říz, film má rozumnou minutáž a Owenův psí kukuč obohatí každou podívanou. Kéž bych taky někdy zažil Guggenheim tak krásně prázdný... :o) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem se ve zdejších komentářích dočetl tolik důležitých rad a doporučení, jak si tenhle film nejlépe užít.... Jsem rád, že jsem se k těm radám dostal až po zhlédnutí filmu... A jsem rád, že se mi International i navzdory tomu tak pekelně líbil. Tykwerův snímek jsem prostě vnímal jako klasický "špionážní" thriller, který jako by vznikl v tomuto žánru obzvlášť přejících šedesátých či sedmesátých letech. Na to, jakým směrem se pohybují postavy a jakým kamery, jsem se opravdu (alespoň vědomě) nesoustředil, a prostě jsem "jen" sledoval dobře vybrané lokace, napínavý vývoj příběhu, sympaticky ošuntělého Cliva Owena, sympaticky neošuntělou Naomi Watts a mistra Mueller-Stahla, tetelil jsem se blahem, že scénář není tak blbý (považte, ti dva se ne-po-lí-bí!), jako u většiny současných thrillerů.... A to mi vlastně stačilo. Že se v International hodně mluví, není vůbec na škodu, a jedna opravdu akční scéna (bombasitcká přestřelka v Guggenheimově muzeu, které bylo pro tuto sekvenci snad postaveno) také úplně stačí.__P.S. Zkusmo jsem přepnul na dabing a nestačil se divit. To už ten šišlající Zdeněk Mahdal dabuje i Cliva Owena? Ach jo, a pak se má o současném českém dabingu říkat něco dobrého. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Po špatných reakcí na film byla premiéra odsunuta ze srpna 2008 na únor 2009 a přidáno několik akčních scén. Film měl tedy premiéru během jedné z nejhorších bankovních krizí v Americe. (TomikZlesa)
  • Přestřelka uvnitř newyorského Guggenheimova muzea byla natočena ve starém opuštěném skladišti. Budování interiéru zabralo 4 měsíce a byly použity originální plány muzea. (TomikZlesa)
  • Nájemný vrah pracující pro IBBC, cestující z Itálie pod jménem Timothy M. Sherwood, chodí cvičit do NY Central Gym – nycentralgym.com. Pokud jste tuto adresu ještě nedávno zadali do prohlížeče, byli jste přesměrování na webové stránky distributora filmu. NY Central Gym totiž neexistuje. (JsemPohodlny)

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama