Reklama

Reklama

Smrtící spojení

všechny plakáty
Trailer

Prý na svět přicházíme a z něj odcházíme sami. To je asi důvod, proč každý hledá své druhé já, svou lepší půlku. Ale co kdybyste se nenarodili sami? Co kdybyste byli od samého počátku připoutání tělem i duší k někomu jinému?
Pim a Ploy jsou siamská dvojčata. Jednoho dne podstoupí rozdělující operaci, při které Ploy umírá. Od té doby se však Pim velmi trápí výčitkami a pocitem osamění a utíká proto za jiným životem do Koreje, kde brzy potká laskavého manžela. Ploy je však stále zde, její duše přebývá ve společném domě a je to duše velmi, velmi nahněvaná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Aummaraporn Phandintong, Banjong Pisanthanakun, Sopon Sukdapisit, Parkpoom Wongpoom | Hudba: Chatchai Pongprapaphan | Produkcia: Yongyoot Thongkongtoon, Yodphet Sudsawad, Mingmongkol Sonakul | Distribúcia: GTH, 24 Frames || Hororová struna rozrezonovaná tradičnými prvkami nemocnice, vaňe, zrkadiel, znetvorených tvárí... Vracajúca sa hlavná hudobná téma s obrazovým vysvetlovaním deja šikovne strieda napäté časti posúvajúce príbech. Jeden z lepších ďalekovýchodných hororov, ktorý sa určite dočká amerického remakeu. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Takže musím říct, že první čtyři nebo pět lekaček, nebo spíš ohromení či šok(borka jde sama po pláži na popud dochtora, aby se odreagovala pač se jí zjevovalo její odoperované dvojče, jde takhle samotinká s hlavou v oblacích, nikde nikdo, nu a zastaví se otočí se a stopy v písku jsou dvoje. Z tohoto mne zamrazilo. Ovšem nejen z toho. S Shutter to nemohu srovnat...ten mě totálně odrovnal závěrečnou scénou. Zde byl konec spíš thrillerový, ale i tak díky zajímavému zvratu se mi film líbil, byť viděn s italským dabimgem. A propo: Opravdu není nad ty pocity, když se díváte na horor sami. Když už je s vámi někdo jiný - zážitek klesá ... ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Tři bafnutí ještě film nedělají a bohužel Alone už nic víc nabídnout nemůže. Nápad je sice vynikající, ale silně nevyužitý, jediná opravdu silná scéna je už v traileru profláknutá pláž. Navíc, i když je pointa myslím slušná, je film naprosto zabitý jejím umístěním někam do druhé třetiny. Celý konec je pak nudným oddalováním nevyhnutelného. Minimálně o dvě třídy horší než Shutter. Holt opakování někdy není to pravé ořechové. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další asijský horor tentokrát je hlavní téma siamský dvojčata holky či spíše řečeno jedna z nich, ale ve zvpomínkách jsou obě. Poněkud mě bylo nejasný, proč se je neoddělili dřív ještě jako děti, když jsou srostlý jen v části trupu. A vlastně k tomu dojde až když si to jedna přeje a druhá né a ...... Ta co přežije má halušky , že vidí svojí sestru nikdo jí to nevěří. K tomu je tu její nemocná matka co nemůže mluvit. celé je to spíše nudné a děj se jen tak vleče. Jenže pak nastane hodně šokující pointa, kterou bych osobně nečekal. A přijde mě divný jak to dokázali před všema ututlat. Přece to museli doktoři vědět kdo...... Přesto je film docela bizardní a místy i děsivý. Ale jinak se moc neliší od ostaní asijské produkce. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor od tvorcov výborného filmu Shutter. Má zaujímavý príbeh o žene, ktorá sa po mŕtvici matky načas aj s manželom presťahuje do svojho rodného domu, ale začne vidieť ducha svojho siamského dvojčaťa. Som spokojný aj so spracovaním tohto príbehu, zaujímavé sú scény z detstva dvojčiat, ale pochváliť musím hlavne pointu, ktorá nie je šokujúca, ale určite je zaujímavá a film sa od nej vyvinie nečakaným smerom. Čo sa týka už samotných hororových scén, tak tam už moc spokojný nie som. Atmosféra filmu je dosť slabá a nedokáže moc upútať a film skoro vôbec nie je napínavý. Zaujala ma prakticky iba scéna, kde je muž hlavnej hrdinky pod posteľou a dobrý nápad na pláži. A ako je to už pri ázijských ducharinách zvykom, na dobrej úrovni je aj vizuál ducha. A tak teda po hororovej stránke som veľmi sklamaný, kedže film Shutter považujem za najdesivejší horor všetkých čias, kde je každá hororová scéna veľmi nepríjemná a aj najslabšia je na vyššej úrovni ako najsilnejšia z tohto filmu. A veľkým negatívom je aj zabíjanie zvierat, ktoré sa tu nachádza. Takže po hororovej stránke podľa mńa tento film zlyhal, ale príbeh ma zaujal a film bavil, takže preto aj takéto hodnotenie. Objektívna kvalita filmu- 58%. film sa páči mne na 70%. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Pulz, který je zobrazen na elektrokardiogramu matky Pim (Marsha Wattanapanich), neukazuje normální pulzní frekvenci lidského těla. (Verka13)

Reklama

Reklama