Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává ve španělské části Harlemu. Carlito Brigante (Al Pacino) se vrací z vězení s pevným rozhodnutím, že definitivně skoncuje s obchodem s drogami a začne nový život. Potřebuje však pro začátek nějaké peníze, a tak začne pracovat jako šéf klubu svého známého. Po čase zjistí, že jeho okolí je mnohem zrádnější a nemilosrdnější, než si dovedl představit. To se týká nejen jeho rivalů, ale i bývalých kamarádů. Když ho jeho právník (Sean Penn), který ho dostal z vězení, požádá o pomoc, Carlito nemůže odmítnout, i když riskuje, že se nesplní jeho sen odjet se svou láskou Gail a začít znovu. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (689)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Gangsterka ve stínu SCARFACE, ale stejně tak výborná, jen méně kultovní a ikonická. Al Pacino tentokrát nehraje kubánského dravce na vzestupu, ale portorikánského veterána, který se snaží vypařit ze scény a žít šťastný život někde na sluníčku u moře. Al je herecký génius a jeho zářnou one-man show tu příjemně doplňují větší či menší role dalších známých tváří (Penn, Leguizamo, Mortensen, Guzmán). Poutavost, napětí, emoce, silný příběh osudovosti mafiánského bytí. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Filmy jako "Carlitova cesta" mi prostě dělají radost. Mafiánské prostředí já miluju a ulice, tentokrát ovládané portorikánci jsou opět nemilosrdné. Al Pacino opět skvěle zahrál, ale i ostatní herci byli bez vyjímky opravdu výborní. Celý film je skvělý, ale vrcholem je závěrečná honička Carlita a Italských mafiánů, protože Brian De Palma jí vygradoval až neuvěřitelně. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Al Pacino potvrdil svou hereckou extratřídu a režisér Brian De Palma to, že zvládá podobné typy filmů na jedničku. A ve velkých přestřelkách na nádraží se vyžívá (Kevin Costner ví určitě své). Co k tomu říct? Snad jen, že Al je skutečně mafián a pro tyto role se narodil. Pěkný, i když drsný film, s dobrými hereckými výkony, pěknou hudbou a s výborným - možná trochu nečekaným - závěrem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Děláš jen to, abys přežil a pak nejednou jsi tam kde jsi“…. Zpověď mafiána, poklidné tempo nabité informacemi. Prostě film o velkém šéfovi jménem Carlito Brigante. Jaké jsou pocity chlapa, který ztratil 5 let? ULICE TĚ SLEDUJE. POŘÁD TĚ SLEDUJE. AŽ NA KONEČNOU. AŤ UŽ JE KDEKOLIV! Přes nesporně několik velmi zajímavých okamžiků, mi to připadá strašně natažené. Třeba ,,postelově romantické“ scény, kde se mluví a mluví. A tak to nej přichází v posledních 20 minutách. A přestože nechybí eskalátory, nijak velká jízda se nekoná. Jiný typ filmu, než Neúplatní. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? Dočkáme se filmu o nejznámějším (?) vězni střední Evropy? Víte kdo by to měl být? Bude hrát hlavní roli R.Krajčo? Nebo všechny zavřou? ()

novoten 

všechny recenze uživatele

De Palma nikdy nebyl tak stylový, tak strhující ani tak dobrý. Režisérův nejlepší film je přesným protikladem ke Zjizvené tváři, Carlito je na rozdíl od Montany férovým chlapíkem, který nejde od nevinnosti až k vlastnímu zkažení, ale přesně naopak, snaží se vyhrabat z bahna a začít nový život. Díky Pacinově výkonu je pak tento souboj s osudem fascinující sólohrou se zlověstnou atmosférou a příběhem plným nekalých praktik a podrazů. Při finální naháněčce už jsem po předešlých prožitcích jen těžko popadal dech a ztrácel nervy. Problémy totiž někdy přijdou samy. A ten ráj umí být tak nesnesitelně daleko... ()

Galerie (97)

Zajímavosti (37)

  • Žiadna z piesní, ktoré hrajú počas Carlitovej (Al Pacino) návštevy v klube, kde pracuje Gail (Penelope Ann Miller), neboli v roku 1975, kedy sa dej odohráva, ešte vydané. (TheRoller)
  • Přestřelka na schodech se odehrává v podobném stylu jako v Neúplatných, jen tady probíhá na eskalátoru. Shodují se poslední výstřely v poloze ležmo, zde Al Pacino, v Neúplatných Andy Garcia. (Roman.Ticka)
  • Slovo "fuck" zazní ve filmu 139krát, tedy přibližně 1krát za minutu. (don corleone)

Související novinky

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Reklama

Reklama