Reklama

Reklama

Oběti války

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Oběti války je pravdivým příběhem čety vojáků, která propadla v pralesech Vietnamu šílenství. Svědek těchto násilných činů - vojín Eriksson (Michael J. Fox, Návrat do budoucnosti) se ocitne sám proti ostatním vojákům i proti velícímu důstojníkovi, seržantu Meservovi (Sean Penn, Mrtvý muž přichází), silnému a charismatickému muži, který stojí na pokraji barbarství, teroru a brutality boje. Brian DePalma (Neúplatní) natočil zdrcující a nezapomenutelný příběh jednoho muže, který se ve světě, kde neplatí žádná pravidla, postavil na stranu zdravého rozumu. Příběh, který zůstává nepochybně nejvíce strhujícím obrazem Vietnamu, jaký byl doposud ve filmu vykreslen. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

sud 

všechny recenze uživatele

Mám rád silné příběhy o boji jednotlivce proti přesile. Erikson je téměř Formanovskou postavou osamělého statečného člověka (vojáka), který se vzepřel proti většině (své četě). Uprostřed válečného běsnění si dokázal zachovat zdravý rozum a postavit se proti svým, de facto, kamarádům, kteří mu i zachránili život. Vražda zůstává nejodpornějším zločinem i ve válce. Michael J. Fox byl v netradičně vážné roli přesvědčivý a ukázal, že je všestranný skvělý herec. Sean Penn v roli sadistického četaře se nám představil možná v životní roli. Vynikající. Jako "Četa". 93%. P.S.: Užívat pouze v původním znění. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Srdcervoucí příběh o unesené, znásilněné a brutálně zavražděné vietnamské dívce je podán s notnou dávkou naturalismu a surovosti. Brian De Palma režíruje opět znamenitě a to jak válečné sekvence, tak i dialogové scény. A specielně od něj, bych něco tak silného a sugestivního nečekal. Co se týče zpracování vietnamského pekla, tak se mi Oběti války líbí více než Četa, Full Metal Jacket a i více, než třeba Coppolova Apokalypsa. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak říká moudro poněkud prostoduchého lovce komunistických špiónů ze seriálu MASH, plukovník Flagga: „Bez války by jste nevěděli, co je to mír.“, ale vykládejte to jejím obětem, co nezemřeli v khaki uniformě při plnění rozkazu.. Morriconeho naléhavá hudba mistrovsky stupňuje drama o zachování lidského rozumu v nelidských podmínkách až do úžasné poslední půlhodiny, kdy se DePalma ukázal mnohem silnější v kramflecích než před tím ve vietnamské džungli. Maličký M.J.Fox exceluje a já mu toho dobrosrdečného humanistu uprostřed pekelně zelené tortúry bezmezně věřím. Spravedlnost slaví nakonec vítězství, ale kolik takových případu jejím sítem ve válečných konfliktech proklouzne a nad kolikati, a to je ještě horší, přivře ta mrcha s váhami a mečem své slepé oči..? ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poměrně dost utahaný (proti)válačný snímek, který opět ukazuje, že amící ve Vietnamu byli prostě svině. Tentokrát se film zaměřuje na skupinu vojáků, kteří unesou vietnamskou dívku, znásilní jí a poté zabijí. Kromě jednoho, který se rozhodne, že to tak nenechá a rozpoutá s nimi soukromou válku. Michael J. Fox, který byl v té době známý z komediálních rolí zde velice překvapil a v roli byl přesvědčivý stejně jako seržantská "svině" Seana Penna. Snímek má několik zajímavých sekvencí a převážně scény ze zuboženou vietnamskou dívkou jsou vskutku působivé ale film plyne tak pomalým tempem, že jsem si myslel, že je tak o hodinu delší a dost často jsem se nudil. V záplavě válečných filmů z Vietnamu je tento velice nevýrazný. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Americkou spoločnosťou určite nepripustiteľný film o tom, aké zverstvá sa páchajú v ich posvätných a nedotknuteľných vojnách, na ktoré je väčšina Amíkov tak hrdá. A bolo to tak vždy, je tomu i teraz v Iraku. Len teraz sa o tom konečne začína hovoriť. A aj napriek tomu sa s tým poväčšine nič nerobí. J. Fox je prekvapivo fakt dobrý, spolu s Pennom si ich De Palma určite nemohol vynachváliť a len ľutujem, že Fox neostal pri rolách s podobnou kvalitnostnou hadnotou. Určite by sa na to hodil viac ako na komédie. 80%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Jde o nejoblíbenější válečný film Quentina Tarantina. [Zdroj: kniha Pulp fiction: kompletní historie mistrovského díla Quentina Tarantina – Jason Bailey] (major.warren)

Reklama

Reklama