Reklama

Reklama

Blood Tea and Red String

(festivalový název)
  • USA Blood Tea and Red String

Obsahy(1)

Loutkový animovaný film Blood Tea and Red String nezávislé americké animátorky Christiane Cegavske. Třináct let tvořená morbidně poetická pohádka pro dospělé. Jak dopadne souboj aristokratických Bílých myší a zemitých Bytostí z pod velkého dubu o panenku jejich srdce? (Festival Animánie)

Recenze (9)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Úžasná pohádka. Jednou za čas se (díky uživateli cechi666) dostanu i k velmi zvláštním klenotům kinematografie. Blood Tea je krásně divný příběh o rorejsích? a myších s velmi zajímavou animací. Je trošku škoda, že rorejsí putování netrvalo déle, protože pasáže, kdy potkávali podivná stvoření a halucinogení bobule mě braly nejvíc. Hlavně šogunská žába to rozjížděla ve velkém. Člověk by ani neřekl, jak rychle dokáže utéct 71 minut. Na začátku mi totiž spadla brada a než jsem se vzpamatoval byla půlka filmu v tahu. Oddechu se mi totiž dostalo až když se myši pustili do karbanu. Tato scéna byla už trošku moc natahovaná, ale alespoň jsem měl čas zvednout bradu. A už dlouho mi nebylo ve filmu tak líto nějaké postavy jako zde...bože, proč ta hodná myš dopadla takhle? 4 a půl hvězdy by bylo ideálních ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tato metaforická morbidně-absurdní 'pohádka' trnkovského ražení mě naprosto odzbrojila svým nápadem a psychedelikou. Škoda, že se takové klenoty nedostanou třeba do českých kin. :( ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Rozklepana rucni animace mi nedelala dobre na zaludek, snaha o maximalni "spinavost" byla az moc zrejma, ale ma to jedinecny vzhled a figurky, jako celek je to jiste nezapomenutelne. Ovsem pribeh, vcetne nutnych symbolu uz zadna slava neni. Bile mysky pijici krvavy caj, hrajici se slepymi kartami a pretahujici se s ptaky o panenku, do ktere oni zasili nalezene vajicko, z ktereho se vylihne opereny tvor s lidskou hlavou (po ktere touzi i pavoucice)? Rikam si, jestli to melo smysl. Videt to v nejakem stavu, asi se nehnu nadsenim, ja byl ale strizlivy. Americky fanda jisteho Svankmajera na me udelal stejny dojem, jako jeho vzor: rychle dokoukat a dal. ___[Aby to neznelo moc negativne - film ma jakesi silne osobni kouzlo, ktere z nej dela nezaraditelny kousek. To byla pochvala!] ()

merigieren odpad!

všechny recenze uživatele

Od začátku mi také spadla brada a abych to byl schopný rozdýchat, tak sem si musel dát měsíční oddech po 30 minutách této zvrácenosti. Nejhorší na tom je to, že sem podle zdejších komentářů pochopil děj který je skutečně jednoduchý, za to ztvárnění extrémně ubíjející, každá minuta člověku připadá jako hodina. I když to má jen 71 minut myslel sem, že to nikdy neskončí. Jen jedna scéna ve mě dokázala vyvolat emoce a to když myš ukousla pavoukovi nohu, to sem se kroutil, ksichtil odporem a říkal si nikdy víc !!! Bože jak tohle moch někdo natočit... Mimochodem co měly znamenat ty prázdný karty a nalévání figurýny krví ?? Tenhle film je tak symbolický až se chce člověku brečet... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Autorka tvrdí, že se jedná o první díl z trilogie. (Saku)
  • Výroba filmu trvala celých 13 let. (Saku)

Reklama

Reklama