Reklama

Reklama

Transformers: Pomsta poražených

  • USA Transformers: Revenge of the Fallen (více)
Trailer 3
USA, 2009, 150 min (Alternativní 144 min)

Režie:

Michael Bay

Kamera:

Ben Seresin

Hrají:

Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro, Ramon Rodriguez, Kevin Dunn, Julie White, Isabel Lucas, Matthew Marsden, Michael Papajohn (více)
(další profese)

Sam Witwicky odchází na vysokou školu, kde hodlá v klidu studovat. Znamená to i dočasné odloučení od jeho lásky Mikaely. Jenže v té době se podaří Deceptikonům osvobodit Megatrona z jeho vězení na dně moře a společně s ním na radu vůdce Deceptikonů, pradávného Fallena, začínají svůj boj proti Autobotům a s nimi spojeným lidem. Megatronovi se podaří zničit Optima Prima (vůdce Autobotů) a na radu Fallena pátrá po Samovi a přitom ničí lidská města. Sam se totiž dotknul posledního kousku legendární materie a teď se mu v mozku promítají symboly, které mohou Fallena a jeho bandu dovést k dávnému stroji, kterým vytěží ze Země pro ně potřebný energon (to však znamená zánik našeho Slunce). Sam záhy zjistí, o co Deceptikonům jde (zjistí to od Deceptikona Jet Fira), a vydá se najít matrici, která stroj spouští, dřív než ji najde Megatron. Sama na jeho cestě za matricí doprovází Mikaela, která za ním na kolej dorazila, jeho nový spolubydlící Leo a bývalý výzkumník a agent Simmons... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 664)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Jak stručně popsat tuto mega show? Bayův masakr motorovými roboty. Ano musím podotknout, že akčních scén s vizuálním orgasmem pan Bay srší kde to dá, možná je to na škodu, ale u mě uspěl :o) Celých 150 minut jsem se nenudila. Všechno o proti jedničce je dvojnásob, počet robotů nespočítám na všech prstech na svém těle ;o) na humorné hlášky mi nestačí všechny kuličky na počítadle a na efekty musím vytáhnout svoji tajnou zbraň.. kalkulačku.. Ale i ta protestuje a píše error. Ano, pan Bay, by se možná měl držet přísloví: "Někdy méně, znamená více" ale já děkuji, že tak neučinil, protože mě všechno od dvojčat, přes autíčko "na dálkové ovládání", které mělo dost prořízlou hubu, sfetovanou matku, motorkoroboty, doktora, dědulu, až k Optimovi opět sedlo. Transformeři se mi dostali pod kůži a já doufám, že se dočkáme Pomsty poražených, pokus druhý :o) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

To někdo odhodil scénář ke třetím Lovcům pokladů a chytli se toho tvůrci Transformers? Bay dokonale definuje „zbytečné pokračování“. Zatímco třeba druzí Mizerové byli drzejší a o poznání jinde (a tudíž jejich existence má smysl, ať už jde o film jakkoli rozporuplný), dvojka Transformers sérii neposouvá, spíše je úkrokem zpět. Akce je sice o něco přehlednější, je však zoufale nenápaditá a obyčejná (což by se v případně filmu, kde se perou obří roboti, asi stávat nemělo). Atmosféra nulová (i zmatené čtvrté Téčko má v sobě víc napětí) a děj v podstatě neexistuje. Ještě nikdy nebilo tak do očí, že je Bay výborný představitel Hollywoodu pro mladé, ale opravdu špatný režisér. Emoce i stavba děje nula, jen na sebe se kupící opakující se záběry + sem tam nějaká vykrádačka z minula. Shia LaBeouf je rozhodně tahoun a Megan Fox to nejžhavější zboží, ale to je asi tak všechno. Jednička mě iritovala a bavila zároveň, dvojka se bohužel nezmohla ani na jedno. Prošla mnou a nezanechala jedinou stopu. Snad krom myšlenky, že boj strojů v lese vypadá imho dost divně (asi tak divně, jako kdyby se Hobiti procházeli po Manhattanu). Na body si může Míša podat ruku s McG, 2,5*… ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Michael Bay se transformoval do vlastního žánru, kde si utvořil vlastní pravidla, jimiž nepohne fyzika, logika, ani samotný Spielberg. Na druhou stranu, nikdo jiný nemá tak dokonale vyšisované vizuály při zpomalených záběrech na pekelně vážné tváře hrdinů, vojenské formace a zapadající slunce, do kterého burácí heroická hudba. Utržený z řetězu, bez kapky soudnosti i citu pro míru to v přepálené stopáži pere do diváka s razancí malého drzého spratka, kterému bohatí rodiče nakoupili spoustu hraček od Harsbra a on už z rozpustilosti neví, co s nima, takže to všude bouchá, rachotí a mezi tím vším pobíhá Shia s Megan, kterým to zase sluší. Uznávám, že snad nikdy jsem se po vylezení z kina necítil tak trapně, že se mi něco líbilo. Ale podruhé už to vidět nechci, ne bez asistence velkého plátna. PS: A i po druhém zkouknutí to překvapivě pořád baví. Sice tím zvráceně dementním způsobem, ale baví. :) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Ach, Michaele, přesně takhle to dopadnout nemělo. Syndrom jménem Mizerové 2 se projevil v plné síle a dvojka Transformerů je sice větší a dražší, jenže kvalit prvního dílu nedosahuje z jednoho zásadního důvodu, kterým je zpackané finále. Člověk se dvě hodinky baví pod náporem skvělého humoru a solidní (často ale pořád nepříliš přehledné) akce, aby pak přišlo závěrečných 30 minut a dalo bayhaterům do rukou obušky, kterými mohou Michaela umlátit. Že se v Pomstě poražených bez ostychu vykrádají původní Star Wars nebo třetí Terminátor bych nikomu za zlé neměl, ale vytáhnout na závěr zbytečně přeplácanou téměř parodii jedničky, ve které je dvakrát víc zpomalovaček, než by mělo, člověk se v ní ztrácí a o nové nápady nezakopla, to dožralo i mě. Michael je pořád mistr v pořádání obřích vojenských manévrů, a když má na place mile hláškující Megan, Shiu nebo Johna Turturra, všechno jede jako na drátkách, jenže jakmile uteče k nepříliš zajímavým robotům, nebo nedej bože začne aplikovat svoje urychlovací vyprávěcí postupy (nelogičnost příběhu tu dosahuje úplně nových výšin!), je zle. Jak ale říkám, tyhle výtky se z velké části týkají až poslední pětiny filmu (jen scénář je debilní pořád), takže svých 7/10 přeci jen zaokrouhlím nahoru. Trojku ale fakt raději ne, Bayovo stupňování v případě Transformerů příliš nefunguje. P.S. Nevím, jestli byl ve filmu nadbytečnější Devastator nebo Isabel Lucas. Ve fázi vývoje to možná vypadalo fajn, ale v kontextu příběhu byly tyhle věci tááákhle mimo. Update: Neočekávané se stalo skutkem a napodruhý jsem si to užil mnohem víc. Když člověk ví, do čeho jde, zapadá to do sebe mnohem líp, a přestože mám furt kupu výtek, akceptuju to jako zábavnou a nabušenou prostřední část trilogie. Radím první pokus vynechat a jít rovnou podruhý :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chalani, počkajte, idem vám kúpiť EŠTE TESNEJŠIE tričko.“ – „Tesnejšie už nerobia, boli sme sa pýtať.“ Viete čo, nie. Už prvý diel bol pre mňa nezábavná nezáživná kravina – a to som ako dieťa zberal komiksy  Transformers (u nás v 9O. rokoch vydával Semic-Slovart), aj skladacie figúrky (mal som sanitku!). Druhý diel si to v mojich očiach definitívne pokazil a Bay začína byť otravný. Stále mu v jednom zábere vybuchuje sto mrakodrapov naraz, zamilované páry radšej zomrú, než by sa mali rozdeliť a namakaní štíhli vojaci so samopalmi v spomalenom zábere vyskakujú z bojovej helikoptéry, držia pri sebe a za chrbtom im vychádza sýto červené Slnko, pri ktorého snímaní musel kameraman pravdepodobne utrpieť doživotné zdravotné oftalmologické následky. V dvojke to režisér zaklincoval nesympatickými postavami, otravnou smršťou trikov, otrasnými akčnými scénami, trápnym humorom (pobavili ma asi tri-štyri hlášky, inak som umieral od nudy). Dostavuje sa ku mne druhý raz v krátkom čase rozhorčenie prameniace z toho, ako sa dá preboha TAKÝTO námet so SPIELBERGOM za chrbtom TAKTO dokrkvať. K tomu desivé hysterické afektované „herecké výkony“, kedy stále niekto na niekoho niečo reve, ziape, prekrikuje ho, háda sa s ním a obecne je neznesiteľný. Obludné dve a pol hodiny. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (105)

  • Epps (Tyrese Gibson) používá ve filmu zbraně SIG-Sauer P226 ráže 9x19mm a M4A1 Carbine ráže 5.56x45mm. (dc125)
  • Ve scéně v muzeu lze vidět letoun s nápisem Enola Gay. Toto je americký bombardér B-29 Superfortress, který 6. srpna 1945 v 8:15h ráno shodil na Hirošimu atomovou bombu s přezdívkou Little Boy. (-VINCE-)
  • Během scény, kdy si Sam Witwicky (Shia LaBeouf) telefonuje s Mikaelou (Megan Fox), hraje v pozadí píseň „21 Guns“ od americké punkové kapely Green Day. Ta je slyšet také ve většině scén, kdy je Mikaela v servisu svého táty. (rublik05)

Související novinky

Připravte se na novou Transformeří trilogii

Připravte se na novou Transformeří trilogii

13.04.2014

Michaelu Bayovi (Skála, Mizerové) původně přišli roboti, kteří se v hraném filmu skládají na auta, jako velice hloupý nápad. Nakonec se ale Transformers přeci jen ujal a započal tak velkou… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Na Transformers 3 se už pracuje

Na Transformers 3 se už pracuje

03.10.2009

Michael Bay několik týdnů tvrdil, že si potřebuje od mimozemských robotů odpočinout a než se pustí do třetí části, natočí si „osobnější filmeček“ Pain & Gain. Jenomže Transformers: Pomsta… (více)

Shia a miliardová soudní pře

Shia a miliardová soudní pře

03.12.2008

John Grisham = bestseller. Tečka. Není potřeba se o tom obšírněji rozepisovat. Z knih slavného autora právnických thrillerů se na světě doposud prodalo odhadem asi 235 milionů výtisků, takže na jeho… (více)

Reklama

Reklama