Reklama

Reklama

Bílá smrt

  • USA Whiteout (více)
Trailer

VOD (1)

Policistka Carrie se z osobních důvodů nechala přeložit na vědeckou základnu v Antarktidě. Zvykla si na drsný humor i milostné návrhy mužského osazenstva a spřátelila se s místním doktorem. Nyní se její pobyt na základně chýlí ke konci a ona má odletět po dvou letech služby zpět domů. Venku je v blízkosti stanice nalezen zavražděný geolog. Policistka se rozhoduje, zda se pustit do vyšetřování vraždy, nebo odletět. S pomocí doktora a pilota Delfyho se vydává na opuštěnou sovětskou základnu, kde vrah s cepínem, maskovaný polárnickou výstrojí, zasáhne dřív, než by mohl důležitý svědek promluvit. Vyjde najevo, že geologové objevili ruské letadlo se záhadným nákladem, které zde havarovalo před padesáti lety. Carrie začne prohledávat všechny místnosti na základně. Brzy zjistí, že tajemný náklad - diamanty - je ukryt v těle zavražděného geologa. Začíná boj o život a navíc se blíží extrémně silná sněhová bouře - bílá tma, ve které není vidět ani na krok. Šance na přežití je mizivá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

klerik 

všechny recenze uživatele

To bola riadne céčková a riadne riedka stolica. V tomto filme nedáva zmysel absolútne nič. Od účasti FBI a OSN, cez dementnosť "vyšetrovania" ("To je určite Weisova krv." ), odstreľovanie únikového východu z lietadla baterkou od GPS-ky až po napĺňanie schránok lentilkami a ukrývanie tajomného obsahu tak, aby vlastne ostal na základni... Už fakt, že distribútor nevie, či sa udalosti odohrávajú na Antarktíde alebo Arktíde a aká je tam teplota o niečom hovorí... Popri všetkých tých logických lapsusoch ("Sovieti by tam určite dali nálepku, že je to nebezpečné." "Aha azbuka, je to lietadlo americké?"), neuveriteľnej akcii a nulovom napätí je to, že hlavná hrdinka má IQ hlúpejšieho džungárskeho škrečka a behá po vonku v mínus 60°C s odkrytou tvárou a vždy upravenými vlasmi už len nepodstatná drobnosť... Zrazu sa mi zdá, že aj VEC z roku 2011 bol celkom znesiteľný film. A Biela smrť ma utvrdila v správnosti môjho ohodnotenia DUCHOV MARSU troma hviezdami... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, které myslí na diváka, a to Bílá smrt určitě splňuje. Už jen prolog, kde pilot letadla vstane od řízení a jde za svými pasažéry s úmyslem zmocnit se nákladu, který převážejí. Scénárista, který nemyslí na diváka, by nechal ony pasažéry uspat, otrávit, udusit nebo cokoliv jiného, a to by byla nuda, protože potom by příběh mohl během několika minut úspěšně skončit. Ovšem pilot, který vytáhne pistoli a rozpoutá zuřivou krvavou přestřelku, i když ví, že s rozstříleným trupem se zřítí k zemi, to je jiná. Tady je cítit napětí v každé vteřině. Posádka si to rozdává střelbou se samopalů a letadlo se bezmocně řítí k zemi, aby mohl děj pokračovat stejně zábavným, ale bohužel za vlasy přitaženým a hloupým způsobem. Mám totiž na druhou stranu rád filmy, které jsou chytré, a to Bílá smrt určitě není. Chyba bude nejspíš už v komiksové předloze, ale režie k tomu přispívá stejným dílem. Film baví tam, kde ukazuje akční scény, jak se kupříkladu dá rvát a ohánět cepínem ve sněhové vánici s minimální viditelností a s teplotou tak 50°pod bodem mrazu. Jenže logika dostává na frak a konec je taktéž ošizený, protože akční finále přijde s velkým předstihem a ono velké překvapení vlastně až tak překvapující není. Zasadit příběh do Antarktidy je sice na jednu stranu originální, na druhou přináší četná žánrová omezení, protože hledat pachatele v tak malé komunitě by nebyl až tak velký oříšek, kdyby scénárista zachovával výše zmíněnou logiku vyprávění. Celkový dojem: 40 %. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

“Led starý tisíce let...“ V Češtine sa to pekne rýmuje. Atraktívne prostredie chladnej Antarktídy a atraktívna K. Beckinsale urobili film pozerateľným. Priemerný vyšetrovací thriller dokáže okrem pár zaujímavých scén dať i niekoľko jednoduchých rád do života. Ak ideš von, nechceš zmrznúť a prísť o prsty, dobre sa obleč a nestrať rukavice! Keď fúka silný vietor, drž sa a keď sa cystáš pozerať tento film, nečakaj priveľa. Slabšie tri. 50%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zima před oknem, zima za oknem, rozhodl jsem se, že si uvařím teplou polévku a podívám se jak to vypadá na Antarktidě. Bohužel stějně. Atmosféra je asi stejně hustá jako když ve vánici čekám na autobus. Skrz na skrz rutinní příběh nedokázala zachránit ani krásná Kate ve sprše... Bojím se, že Sena už svou KALIFORNII nikdy nepřekoná. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Filmu určitě hodně pomáhá prostředí ve kterým se odehrává, z toho mrazu a vichru na mě šla nepěkná deprese. Na druhou stranu spolehnout se, že veškerý napětí a atmosféru odtáhne digitální sníh a digitální vítr je celkem hodně nepoctivý přístup k divákovi. Přece nejsou lepší podmínky pro krimi, než když se odehrává v uzavřeném kolektivu a ještě ke všemu na takovýmhle místě. Napětí jsem však bohužel pociťoval minimálně. Líbila se mě hlavně úvodní scéna, která nás přesvědčí, že Kate bílé spodní prádlo sluší a zadeček má rozhodně lepší než tenhle film pointu. Jak dobrej pamlsek byla úvodní scéna, tak přepálenej dezert je závěrečná venkovní bitka, byla trapná a nepřehledná jak naše reformy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Předlohou pro film by stejnojmenný komix Grega Rucka a Steva Liebera z roku 1998. (Chatterer)
  • Počas výroby filmu bol použitý skutočný aj umelý sneh. (misterz)

Reklama

Reklama