Reklama

Reklama

Nezvaný host

  • Česko Návštěvník (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Walter Vale (Richard Jenkins) je stárnoucím univerzitním profesorem, jehož život je pomalu konzervován v letitém stereotypu. Tento stereotyp se začíná měnit teprve ve chvíli, kde se Walter náhodně setkává s mladým Syřanem Tarekem (Haaz Sleiman). Tarek, sám skvělý bubeník, překvapí jednoho dne Waltera zkoušejícího hrát na jeho africký buben džembe a nevědomky jej tím vyzve na cestu k nalezení netušeného rozměru jeho vlastní osobnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (277)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl tento krásný a dojemný film shrnout v jednom slově, bylo by to lidské. Thomase McCarthyho jsem znal spíše z rolí neškodných troubů (2012) a podlých zmetků (The Wire), ale v této roli (režiséra) se mi zatím zamlouvá nejvíce. Poměrně jednoduchý, ale silný a krásný příběh nám zde podává s lehkostí a nenuceností, kterou dokresluje dokonalá hudba Jana A.P. Kaczmareka (který složil geniální hudbu k českému filmu Karamazovi). Navíc výkon Richarda Jenkinse je opravdu působivý a po zásluze odměněný nominací na Oscara. Tady jsou veškerá slova zbytečná, to musíte vidět, prožít a (v tomto případě) slyšet. 100 %. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mezikulturnímu střetu postaršího, sebou samým unaveného, amerického profesora s energickým Syřanem a jeho senegalskou přítelkyní se film věnuje příjemnou a nenásilnou formou a to skrze hudbu. Konkrétně přes africký bubny. Nese se to v příjemném bubnovacím rytmu, než se do toho vloží imigrační. Film si pak stejně ale najde zase trochu jinou cestičku, než byste možná čekali. Prolínání kultur je tam taky hezky naznačené hudbou, když profesor furt bubnuje a Syřanka zas miluje Fantoma opery. Jen škoda, že to bylo dost smutné. ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Milej a velmi silnej snímek, kterej do vás napumpuje spoustu energie, aby ji z vás na konci nekompromisně vyrval. A nezapomeňte, Amerika je svobodná země neomezených možností. Znáte to, ne? Americkej sen a tak. Pokud jde o příběh, tak to už je horší. Jednoduchej, předvídatelnej, obyčejnej. Příjemně komorní s neméně příjemnými hereckými výkony, ale po kvalitním artovém filmu je potřeba poohlídnout se někde jinde. Za shlednutí IMHO stojí. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Rozvláčný příběh o stárnoucím vysokoškolském profesorovi, znuděném svou dvacetiletou téměř neměnnou rutinou v zaměstnání i osobním životě, kterému nakonec krev do žil vlije párek zamilovaných imigrantů nastěhovaných v jeho starém bytě, který už pětadvacet let střídmě navštěvuje. Velice pomalým dějem proplouvá Richard Jenkins v životní formě, který po desítkách štěků a zapamatováníhodných vedlejších rolích konečně dostal tu, na kterou snad celou kariéru čekal. S jeho Walterem jsem se sžil hned po příjezdu do New Yorku a jeho rychle nabyté silné přátelství s Tarekem jsem mu místy dokonce záviděl. Konečné vyústění je nakonec stejně citově tragické jako hrozivě skutečné. Amerika se tváří sice přívětivě a demokraticky, pod slupkou z prvních dojmů však dokáže člověku ukázat peklo, i když v tomto případě si za to mohl nevědomky sám. Příjemné překvapení, které stojí za to zhlédnout. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

43rd KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2008 - HORIZONS - Horizonty - Konečně můžu ohodnotit jeden z nejlepších letošních filmů z Karlových Varů. Herec a nyní i režisér Tom McCarthy svým debutem The Station Agent (Přednosta) nasadil laťku hodně vysoko a tímto The Visitor (Návštěvníkem / Nezvaným hostem) ji téměř dokázal vyrovnat. Richard Jenkins je ve filmu opravdu úžasný, konec filmu je dosti předvídatelný... - 4. místo - 95%, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.37/238 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Hlídané parkoviště, na kterém Walter nechal své Volvo po svém příjezdu do New Yorku bylo zbouráno krátce po dokončení natáčení. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama