Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavý detektivní příběh, v němž dvojice svérázných policistů odhaluje na pozadí kriminálního činu nezákonné machinace trojice podvodníků. Scénář napsal Václav Šašek na motivy knihy Svatopluka Zlámala. Režie se ujal Miroslav Balajka a do hlavních rolí kriminalistů obsadil Pavla Nového a Ondřeje Vetchého. (Česká televize)

Recenze (27)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

U některých jedinců co se nechali nachytat na prodej chaty – to asi nedalo ani moc práce, inu dobře to měla ta trojka podvodníků vymyšlené. Jenže když si sami přestanou důvěřovat…tak nastoupí Pavlík Nový + Ondra Vetchý a celý ten zapeklitý případ nakonec vyšetří. Škoda že to nemělo lepší atmosféru ani dramatičnost (snad jen u úvodní autonehody). Bohužel jsem se u toho moc nebavil. Zajímavé pasáže střídaly nudné, herecké výkony taky žádný zázrak – znám lepší české a československé detektivky a tahle patří spíš k těm podprůměrným. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý kriminální film zabývající se podvodným prodejem rekreační nemovitostí a s tím souvisejícími dvěma vraždami. Do role vyšetřovatelů byli obsazeni P. Nový a O. Vetchý, přičemž pan Nový se zde nečekaně prezentoval bez svého typického kníru, čímž velmi připomínal jiného herce K. Dobrého a O. Vetchý zde působil jako mladý žoviální pomocník, který se do výslechů nezapojil vůbec a do vyšetřování pouze málo. V rolích podvodníků se objevili výmluvný J. Klem, neznámý vousáč, jenž zahynul při autonehodě a šéf celého spolku I. Vyskočil, který si zahrál dokonce dvojroli, velmi podobnou té, jako ztvárnil v jednom dílu seriálu Četnické humoresky. V dalších rolích se ukázala Z. Herfortová jako družka J. Klema či L. Lakomý, jenž se jako jediný nenechal podvodníky napálit. Kriminální příběh je řekněme průměrného charakteru s poněkud překotným závěrem, avšak neopakovatelná atmosféra počátku 90. let, jež mi z neznámého důvodu imponuje, celkový pocit z díla M. Balajky pozvedla. Snímek se odehrává v Brně a byl natočen stejnou tvůrčí skupinou, jaká se podílela například na seriálu Detektiv Martin Tomsa, což mi imponuje také, nicméně hodnocení jsem zvolil průměrné. ()

Reklama

Lish84 

všechny recenze uživatele

Televizní detektivka podle mého gusta. Sice žádné přelomové dílo, ale fanoušky žánru určitě neurazí. Vývojem případu nás přehledně provází hlavní kriminalista (Pavel Nový). Pomáhá mu mladší parťák (Ondřej Vetchý) a jejich občasné blbnutí pobaví - tahle dvojka by si zasloužila i seriál. Výtky mám dvě. Jednu drobnou: napětí s postupem času moc nevzrůstá. A druhou zásadní: pointa případu porušuje jedno z pravidel pátera Knoxe. Úplně lacině kvůli tomu závěr naštěstí nevyzní, ale moc daleko k tomu nebylo. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dvojice Ondřej Vetchý a Pavel Nový k sobě opravdu pasovala. Bohužel pár věcí sebralo tomuto filmu hvězdu. V prví řadě některé dialogy jsou buď nesmyslné nebo přinejmenším přihlouplé, od dospělých lidí určitě. Nicméně mě se nepozdávala ani kamera, která občas působila zvláštně. Nejpatrnější je to při výslechu Ladislava Lakomého v nemocnici. Závěr mi přišel ještě zvláštnější, hlavně když se bratr přiznal, že své dvojče sice nesnáší, ale přesto ho neudal. Jeho důvod pak už působí vůbec trochu mimo. ()

topi 

všechny recenze uživatele

"Jestli jste čekali někoho v modrým faválu, tak to čekejte nějakýho jinýho kolíka." Brněnská detektivka, ve které je asi největší výskyt škodovek stodvacítek na metr čtvereční. Pavel Nový a Ondra Vetchý vyšetřují podvodné machinace prodeje jedné chaty více zájemcům a do toho musí objasnit ještě dva mordy. Kriminálka je to spíše slabší, ale porevoluční atmoška a nějakej ten vtípek mezi detektivy vystačí na pohodovou podívanou. Hlavně všude hulící Vetchý nemá chybu, posilovna, plovárna, prostě kdekoliv :D. Lokace Brna a okolí mají dnes už historickou hodnotu. Akorát ten název mě jaksi nedává žádný smysl. ()

Zajímavosti (2)

  • kromě toho, že se v průběhu detektivky několikrát objeví v záběru nad herci kousek mikrofonu, v čase 1:10:50, kdy chce Stanislav Šerý (Ivan Vyskočil) skočit pod vlak, je vidět vpravo dole i stín kameramana. (Ganglion)
  • Železniční most, který se ve filmu objevuje, se nachází ve městě Kuřim v okrese Brno - venkov. (offlineman)

Reklama

Reklama