Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hájence na samotě žijí na hromádce už čtyři generace rodiny Hanákových. Babička překypuje životním elánem a její vášní je psaní detektivek. Její dcera, paní Hanáková, rázná žena s velkým srdcem, miluje zpěv, ale protože nemá talent, celý život dělala kuchařku. Pan Hanák je výpravčí, jeho celoživotními láskami jsou zvířata všech druhů a velikostí, která pěstuje v domě i okolí. Starší dcera Pavla má s mužem Petrem, příležitostným kutilem, který většinou spí nebo jí, dva hyperaktivní syny, jimž nikdo neřekne jinak než Raubíři. Neformálním členem rodiny je pak pan Poštolka, který v domě za městečkem tráví podezřele mnoho času! Jedno úplně běžné rodinné odpoledne oznámí mladší dcera Káča rodině, že čeká dítě. Zdeněk, se chce zachovat jako čestný muž a s Kateřinou se oženit. Jeho matka však pro toto řešení nemá pochopení, a tak se Zdeněk stává dalším obyvatelem rodinného domu Hanákových. Ti si hodlají nového člena pečlivě prověřit. Zdeňka čeká řada nástrah a zkoušek. Projde šťastně až k svatbě a nebo bude soužití s takovou normální rodinkou nad jeho síly? Brzy však do láskyplného, byť potrhlého prostředí zasáhnou další události. Pan Hanák se projeví nejen jako milovník zvířat a Zdeňkova maminka se rozhodne, že překová odpor a seznámí se s novými příbuznými!

Celovečerní film Taková normální rodinka vznikl na motivy jednoho z nejoblíbenějších českých televizních seriálů a knihy Fan Vavřincové. Naváže na to nejlepší z televizního zpracování a zároveň obohatí děj o nové situace a zvraty. Vznikla komedie schopná oslovit diváky napříč generacemi – ty, kteří legendární televizní „Rodinku“ milovali, tak ty, kteří ji nikdy neviděli. Taková normální rodinka chce navázat na půvab a oblibu tradičních českých veseloher. Je to příběh o směšných lidských slabůstkách, komických i absurdních situacích, které nutně musí potkat soužití několika generací, ale především o sounáležitosti, toleranci a lásce, která drží rodinu pohromadě i v těch nejtěžších situacích. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Manfred

Manfred (hodnocení, recenze)

acruj

Čemu se divíš? Typická současná sračka se zkurvenými pseudoherci a debilníma harantama. Jak si mohla dovolit takhle zprcat takovou klasiku? Všechny do jednoho postřílet minometem.

acruj

acruj (hodnocení, recenze)

Seriál ze 70 let mám moc rád. Tohle je katastrofa! Ty role vůbec nesedí. Přesto že Malkina, která hraje babičku je suprová na paní Rosůlkovou nemá ani za nic. Tatínek mi taky totálě nesedí, pan Řehoř zahrál suprového tatínka ( milého, hodného, vystrašeného...typu zmatenej strejda), tohle byl nesympatickej atd.....raubíři byli původně obyčejní klci, kteří sice zlobili, ale prostě nebyli zlí, byli jen živější, toto jsou rozmazlení haranti! Ta scéna na začátku v autobuse jak se tam hupali a vůbec všechny scény s  nima jsou prostě neco otřesnyho!! Prostě tohle je film, kterej se doopravdy NEPOVEDL

na příspěvěk reagoval Manfred

Snowball

Snowball (hodnocení, recenze)

smutne smutne kam smeruje cesky a slovensky film..povedat to urpimne....do sraciek....absolitne nudny scenar...trapny humor..dej onicom....ozaj hentake nieco som mohol napisat a natocit i ja ci hocijaky fero z krcmi...davno je prec generacia scenaristov reziserov..ale i hercov ktori vedeli ako ma vyzerat dobry film...sucasny pani ´´umelci´´ sa snazia byt len moc umelecky a tvoria fakt humusne sracky...nevedia cim zaujat a preto kazdy cesky a slovensky film poriadne treba nakydat nahotinkami..ked uz nic iinym nezaujmeme dajme tam holu rit...divaci miluju hole rite a kozi..to zaujme...no to teda nie....no trosku som odskocil do vseobocnej tvorby nie len na tento film..ale tak no..je to bieda....pfuuuj

pepasch

pepasch (hodnocení, recenze)

Lehce podprůměrná a čitelná komedie s pár dobrými vtipy. Čekal jsem to ale horší.

Johnnas

Johnnas (hodnocení, recenze)

celkem dobrý, byl jsem mile překvapen. Mnoho jsem od toho nečekal, ale bylo to takový pohodový pokoukáníčko na odpoledne. Párkrát jsem se docela i zasmál. Nebylo to nic nucenýho, takový uvolněný humor běžného života. Není žádný trapný remake, jenom prostě trochu jiný zpracování. Rozhodně stojí za to, když je ta správná nálada.

Scrap

Scrap (hodnocení, recenze)

Taková normální rodinka je vše, jen ne rozhodně komedie, otřesně zahraný film, který nemá spád, nemá pořádnej princip, nemá prakticky nic, jednu hvězdičku jen za jako vždycky skvělýho Jirku Mádla, který má obrovský herecký talent .:-)

akicita

akicita (hodnocení, recenze)

Rádoby "herci" Mádl, Holubová a další ostuda českého filmu. Lituji, že se k tomu propůjčili i Labuda,Dulava a Chýlková.

kerm

kerm (hodnocení, recenze)

Taková normální rodinka je můj nejoblíbenější film.

Heretic

Heretic (hodnocení, recenze)

*** - první za octe výpravčího, druhá za to že Zdeněk chodí na ČVUT, třetí za Luboše Kostelného

giziela

giziela (hodnocení, recenze)

Rodinná komedie, ne nic složitého, opět zase na tu neděli nebo k žehlení prádla. Velké plus má u mě babička:----)

Maxmilian

Maxmilian (hodnocení, recenze)

Musím říct, že jsem čekal víc. Až na pár scén je to úplně obyčejná komedie, kde se tlačí humor do každé scény. Ani obsazení paní Holubové a pana Labudy nepomohlo. Je to škoda, ale nic s tim nenaděláme. Jen trošku zamrzí, když vezmou název vábornému českému seriálu a pak to má výsledek téměř nulový. Hodne si rozmyslím, jestli jít na další českou "prý" komedii.

Trespasser

Trespasser (hodnocení, recenze)

To bude hrozna pic*vina...takovy filmy by podle me meli jit rovnou do TV,jako odpoledni zpestreni:)

gumbo

gumbo (hodnocení, recenze)

Natočit filmovou Rodinku a nepoužít scénář pí Vavřincové, to může jen idiot.

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Vypadá to, že nejlepší na filmu je ten otřesný poster...

Oskar

Oskar (hodnocení, recenze)

Už to někdo viděl? Klíčová otázka: hrají v tom nějakou roli Poldinky?

Matty

Matty (hodnocení, recenze)

Ten trailer je fakt strašidelný, skoro se bojím chodit kvůli jeho neustálému omílání na velkém plátně do kina.

Chevees

Chevees (hodnocení, recenze)

Aj jaj... Tak z tohodle mám teda strach, už třeba jenom z toho důvodu, že mám původní televizní "rodinku" moc rád...

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Woody: To bude taková sračka, že se na to asi i chci podívat :-) Samozřejmě ne v Kině. A nebo že by? U nás na severu dávají takové filmy v kině za 50 Kč

havLord

havLord (hodnocení, recenze)

Jakože remaky etc. se mi z duše příčí s když jsem poprvé četl o tom, že se tohle chystá, myslel jsem že se vzteky poseru, tak ten trailer vypadá docela ... pohodově, příjemně, obsazení je velmi slibný ... no, nelámal bych nad tim hůl. může to jedině (příjemně) překvapit

woody

woody (hodnocení, recenze)

Tak po traileru to vidim na největší české peklo tohoto roku...

gogos

gogos (hodnocení, recenze)

no v dobe, kdy se remakujou kulty od Hitchcocka, nebo Cervenej trpaslik v USA, tak proc by se nemohl remakovat kult ceske situacni komedie??? vsecko ma jeden spolecny jmenovatel: "sracky"

Oskar

Oskar (hodnocení, recenze)

killberger: Tak, sleduju tisk. :) Ne, není to pokračování, snad ani remake, spíš cosi jako moderní variace. Třeba Ivana Chýlková tam bude hrát postavu Zdeňkovy maminky, která sice v seriálu neexistuje, ale jak jsem pochopil, ve filmu je jakousi syntézou postav, které hrály Jiřina Šejbalová (tetička) a Jiřina Bohdalová (slečna Lichá, posléze paní Zdeborová alias Dudínková). Takže asi tak. Jinak je ale zajímavé, že Fan Vavřinocvá letos skutečně napsala a knižně vydala pokračování po letech a prý už jedná s Českou televizí, takže čistě teoreticky mohou vzniknout vedle sebe dvě konkurenční "Rodinky". :o)

killbergr

killbergr (hodnocení, recenze)

no já neví původní rodinku ulp. miluju ale tohle...jen tak mimochodem : Jak víš OSCARe že to bude takové? Třeba to bude pokračování,např.:třeba by nebylo špatné natočit Rodinku na dovolené.....

Oskar

Oskar (hodnocení, recenze)

Mně na tom nejvíc dojímají ty snahy to "aktualizovat": Pavla místo jógy cvičí tai-či, babička nepíše detektivky, jen čumí na ty televizní, Kateřina nepřivádí domů snoubence, ale rovnou otce svého budoucího dítěte atd... Panu Hartlovi poněkud uniká, že starosvětskost předlohy byla zcela záměrná, už ve své době velice stylizovaná a v nastupující normalizaci právě proto tak půvabná. Ještě mezi dveřmi padne nějaká ta zmínka, že byl někdo na pionýrské besídce nebo na OPBH urgovat sporák, ale přímo v domě Hanákových vládne první republika. :) A ty nové koníčky jsou právě příliš "normální", vůbec ne trhlé. Když má postarší městský pán plný dům želviček, hadů a bílých myší, je to srandovní. Když tentýž bydlí v hájovně (jako tomu bude zde) a ta je obklopena srnkami a podobnou havětí, není na tom nic zvláštního. Ale dejme tomu šanci, on to vzásadě není špatný nápad. Uvidíme.

Sharlay

Sharlay (hodnocení, recenze)

Souhlasím, to bude taková pičovina, že to dopadne jako poskvrnění pověsti dokonalého seriálu. Nikdy nikdo nemůže vylepšit to co vzniklo v takové sestavě jako kdysi. NEVER MORE!

woody

woody (hodnocení, recenze)

To bude sračka... Ale příšerná.... Jestli ne, sním své fusekle...

Reklama

Reklama