Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 3

Recenze (1 299)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ze světla se rodí tma a ze tmy světlo." Já vím, že ve dne je světlo a v noci je tma, ale tohle má v sobě patrně něco mnohem hlubšího. Nicméně to nehodlám zkoumat, protože mne všeobecně souboje ušatých s vousatými v rytmu magie zase tak moc nebaví. Tady jsem se navíc poměrně rychle ztratil v tom, na které straně válčí Lothar, Medivh, Gul'dan, Orgrim, Durotan nebo Blackhand. Jediné vyložené sympatie si u mne získala Garona, kterou jsem nejen několikrát bezpečně poznal, ale po drobném stomatologickém zákroku bych ji byl ochoten považovat za použitelnou. Jenže to je pro mne málo, takže si vemte svůj fel a foukejte ho na někoho, kdo hrál Warcraft častěji než já. Já jsem to zkusil asi hodinu a když jsem nedal ani jeden gól, tak jsem to s Azerothem vzdal. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Žádnej Warcraft jsem nikdy nehrál, a proto mě to možná moc nebavilo. Když tam byli lidi, tak jsem se nudil, když tam byli orkové, tak to bylo dobrý. Fakt byli mnohem zajímavější, lidštější a celkově víc cool. Jejich problémy se mi zdály uvěřitelnější. Lidi byli prostě totálně nedomrdlý. Např. scéna, kdy Lotharovi chcípne syn fakt není dojemná. Spíš jsem byl rád, že je tam o nesympatickou hlavu míň. I ten lidskej král byl fakt přiteplenej. Na druhou stranu zvraty v osudech takové Garony byly opravdu překvapivé. Bitky byly dobrý, ale když jsem čekal, že se teda pořádně zmydlej, tak byl konec. Jako pilot pro seriál by to bylo hodně fajn, jako velkofilm značně nevyzrálé. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase jednou hodila předsudky bokem a skoro úplně dobrovolně vyrazila do kina na Warcraft. Předtím jsem vůbec netušila, kdo jsou Orkové a jejich zuby a celkový vzhled mi přišel docela k smíchu. Upřímně jsem si v prvních pár minutách, kdy si mezi sebou fanoušci hry začali nadšeně šeptat první dojmy, v duchu nadávala, proč já tam mezi ně lezla. Ale dobrý, ono se to ještě rozjede. Zkusím si oblíbit aspoň ty normální lidi, co tam hrají. Jo, tenhle Lothar je docela sympaťák. Královna taky není úplně mimo. Když odmyslím ty zuby, Garona je vlastně taky v pohodě. Kašlat na zuby, je skvělá. A Durotan je ten nejlepší Ork na světě. Proboha, mně se líbí Orkové! Ono už to končí? Prooooč?! Prostě to bylo mnohem lepší, než jsem čekala a moc si přeji dvojku. 4* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Skoro bych tomu neměla co vytknout, až na divnou postavičku krále, která mi přišla dost nevýrazná a k ničemu na to, že to byl král a jeho rozhodnutí (ať už takové nebo makové na konci filmu) mělo velký dopad. Příběh se mi líbil, v podstatě většina postav mi přišla sympatická nebo alespoň jsem si k ní nevyvinula žádnou averzi. Nejvíce se mi samozřejmě zalíbil Ork Durotan jako spoustě jiným. Ale prostě to nemělo to takové cosi, díky čemu byste se do toho zamilovali, díky čemu byste z kina odcházeli nadšení. Ano, byla to fajn podívaná a nenudila jsem se, ale i přes všechnu magii, kterou ve filmu postavy disponovaly, to nemělo to pravé kouzlo. Velmi silné 3* a jsem zvědavá na pokračování. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $160miliónovTržby USA $47,365,290Tržby Celosvetovo $439,048,914Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,943,137Tržby za predaj DVD v USA $4,755,844║ triková stránka je priam delikátna, tam ani nie je čo vytknúť, možno v prvej polovici troška zbytočne robil 3D efekt tiene, v tej druhej to už bolo lepšie, samozrejme u 3D záležalo či boli zábery v prítmi, kde to robilo šarapatu alebo za denného svetla, súboje väčšinou berú dych, miestami to má slušnú dravosť, len problém bol ten moc jednoduchý dej, ktorý nemá až tak čím upútať, prekvapiť, zelená domorodkina (Paula Patton) to tam oživovala, občas nejaký ten heft sadol, jednoznačne lepšie než akýkoľvek Hobit, pozerateľný priemer, kde potešil aj Slovenský dabing, ale od Duncana Jonesa by som po vyprávačskej stránke čakal viac /videl v kine 3D verziu: 65%/ ()

Galerie (104)

Zajímavosti (49)

  • Pro tento film vytvořili animátoři od ILM studio speciální program, který se zaměřoval pouze na animace vlasů a chlupů orků. (Jokerada)
  • Magické město Dalaran, které je ve filmu ve vzduchu, stojí v předloze na zemi. (Tormund)

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama