Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (Cinemart)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (1 300)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Obrazoborecký videoherní film, na který se čekalo tak dlouho, že ty nejniternější tužby fanoušků snad nebylo možné naplnit. Trailery nedokázaly nejprve příliš přesvědčit o bezkonkurečně dokonalé cgi jízdě, kterou ona přehnaná velkolepost tak nějak vyžaduje, ovšem nakonec z toho vylezl lepší kousek, než jsme jen mohli doufat. Duncan Jones naplnil sliby o svém vysněném projektu a díky svému entuziasmu mnoho fanouškům přinesl přesně to, co chtěli. Měl to být onen oslí můstek pro podstatně známější zápletku z herní trojky, ovšem po velkolépém failu v US jen těžko hádat, co bude dále. Já jsme byl nicméně poměrně spokojený a rád si dám po vydání na domácích nosičích tenhle flák znovu. Opravdu to mohlo dopadnout mnohem hůře. PS : má to skvělý soundtrack, Ozzyho z trailerů už sice naplno využila třístovka, ale i tak super. EDIT : A taky zopakoval a dvojku bych si dal hned, snad si ta Čína dupne...9/10 ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pohled na nelegální migraci nepřítele, (který to má hozené prostě trochu jinak, prostě všechny domácí rozmrdat, vyplenit a zas táhnout dál) pohled jakože fantasy s orky, jakože místo "ručníkářů" zelení orkové... Něco jako Angry birds jen s živými herci v rolích homosexuálních rytířů bránících se před hordami hladových agresorů. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hry hrajem, ale Warcrafta som nehral. Fantasy film na základe hry považujem za celkom vydarený počin. Obrí Orkovia sú fantastický, triky sa vydarili a postavy skutočne žijú podobne ako to fungovalo v megahite Avatar. Na zoznamovanie s inými rasami akoby nebolo dosť času, čo je veľká škoda, lebo práve prezentácia krajiny a bytostí v nej by mohla film kvalitatívne ešte dvihnúť. Naopak až priveľa priestoru dostali čarodejníci, mágia a rôzne triky s tým spojené, čo mne veľmi nevonia. Celkovo to však držalo pohromade. Herecky na mňa veľmi zapôsobil Travis Fimmel, ktorému by táto rola mohla zmeniť život. Neskutočne mu to sadlo, pre tú postavu sa akoby narodil a jeho tvár mi dosť pripomína B. Pitta. Film nemá podtitul Prvý stret náhodou, pretože príbeh nie je ukončený a bude pokračovať. Dúfam, že režisérovi niekto povie to čo ja, a nabudúce uvidíme menej čarodejníkov, bleskov, farebného dymu a viac krvi, zrady a pomsty...80%. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Warcraft jsem v životě nehrál, takže jsem byl vůči filmu jak nepopsaný list toaletního papíru. Zprvu se vše zdálo jako to správné dospělé a temné fantasy na úrovni Pána vyprstění, kdy jsem si první půlhodinu říkal, že tohle by mohl být ten roky neviděný kousek s trpaslíky, čaroději a elfy, u kterého nebudu prskat smíchy a celý film sledovat s nadzvednutým levým obočím, ale vychutnám si přitažlivý svět, bitvy a litry krve v naprosto smyšleném světě, který sice budu mít úplně u prdele, ale bude mě to alespoň parádně bavit. Ten pocit mě opustil po další půlhodině, kdy sice přitažlivý svět zůstal, ale místo nějakého temna film evokoval jen dojem, že jsem divákem přepálené kýčovité reklamy na to pravé osvěžení s Coca Colou. Všichni vyretušovaní do maxima, dialogy, uvažování postav, vtipy, vše uzpůsobeno pro věkovou skupinu 10+. Krev v těch děsně "epických" bitvách ukápla tak jednou, pokud tedy nebyla zelená, aby si film udržel přístupnost pro kojence a já bohužel zase musel utřít slinu, protože pro dospělého diváka se zkrátka dnes už filmy netočí. Dnes se točí infantilní pohádky i v žánrech, které pohádky nejsou a pokud by nějaký současný tvůrce dostal do rukou Vetřelce, udělá z něho Alfa s PG-13, kde by Jack Sparrow hrál Ripleyovou. Je to škoda, protože z toho mála, co Warcraft v jedničce ukázal, se mohlo vytěžit víc, stačilo to natočit alespoň trochu přidrzle, temně, explicitně a krvavě. Ostatně, ti nerdi z 90. let, kteří pařili předlohu tohoto filmu, mají dnes dospělé děti, tak na co si hrajeme, že vyvražďování vesnic plných žen a dětí je cool a přístupné, když to neukážeme, ale necháme o tom postavy konverzovat? Tvůrci bohužel předvedli jen ukázkovou dětskou pohádku postavenou na základech všeho, jenom ne pohádky. Jen velmi ojediněle pak vybočí k něčemu nečekanému a na papíře "drsnému", což ale ve skutečnosti opět natočí jen v soft verzi pro školáky, takže oči bude zakrývat jen nerd a pětileté dítě. Pokud budu ignorovat vizuál, který se mi celkem líbil, film stojí naprosto přesně mezi 3 a 4 hvězdami. Dalšímu dílu ale šanci dám, což samo o sobě vypovídající hodnotou je, protože to například nedokázal naprosto retardovanej Hobbit ani s druhou hodinou prvního dílu z trilogie, která byla napsaná na základě 200 stran jediné knihy. 65% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Skôr, než o filmový skôst, sa tu jedná o nostalgické navrátenie do sveta real time strategických dôb môjho života, keď som s postavičkami tohoto žánru skoro aj sníval. Možno to veľa fanušíkov vidí inak, ale pre mňa je ten film len ďaľším v rade, ktorý dáva jasnú poctu Tolkienovmu Lord of the Rings, nakoľko vo filmovej podobe je ešte evidentnejšie, že veľký počet motívov, rás a nápadov čerpali tvorcovia Warcraft hier práve z oných Tolkienových knížok. To zatial hovorím len o elementoch. Ale tohtoročný vrchol šiestej série Game of Thrones v deviatej epizóde len potvrdil, že je LotR ešte aj po 15 rokoch filmovou trilógiou, ktorá inšpiruje a dáva nápady pre nové diela aj z vizuálnej a choreografickej stránky remesla. Toľko o odkazoch. Samostatne je nový Warcraft veľkolepím, a zároveň príbehovo a postavami trošku skromným filmom, kde je vizuálna stránka najsilnejšiou doménou, a emócie sú len akoby nutnou súčasťou celku. A to je práve škoda, pretože aj keď je spracovanie orkov alebo grifa realistickej podoby obdivuhodná, ani vizuálna stránka nie je na maxime možností, za čo môže určite rozpočet, ktorý nie je malý, ale žial ani nie megalomanský. Výsledok tým pádom mohol byť ešte plnohodnotnejší. Takto to presne pôsobí, ako film vyrobený ľudmi, ktorý vedia skvelo robiť počítačové hry, ale na citlivosť a detailnosť strieborného plátna buňky jednoducho nemajú. A možno je to aj dobre. Ať všetci robia to, čo vedia najlepšie. U Blizzardu je to jasné. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (49)

  • První scéna, v níž se chystá bojovat člověk proti orkovi, je adapce z intra videa "Wacraft 3: Reign of Chaos". (Yorkcz)
  • Orgrim Doomhammer (Robert Kazinsky) původně nepochází z klanu Frostwolf, ale z klanu Blackrock jako náčelník hordy Blackhand. Viz knihy "World of Warcraft: Zrod Hordy" nebo "World of Warcraft: Příliv temnoty". (Deathwing)

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama