Reklama

Reklama

Městu vládne mafiánský magnát Lenny Cole, který zde získal nemalé jmění podplácením právníků a pozemkových agentů, od kterých zkupuje ty stavební parcely, které chtějí koupit lidé, jenž si na ně půjčili právě od něj. Pak mu totiž musí půjčené peníze vrátit i s úroky. Lenny se obává příchodu mafie z Ruska, a proto s ní raději začne sám obchodovat. Ruský obchodník s pozemky Uri se obchodu nebrání, ale peníze, které chce zaplatit, někdo ukradne. O transakci ví jedině účetní Stella. Samozřejmě by nikoho ani ve snu nenapadlo, že by v tom mohla mít prsty. Tip od ní dostala banda v čele se zlodějíčkem s přezdívkou One Two. Někdo však udělá chybu a neuvěřitelnou náhodou se osud jednoho miliónového obchodu ocitne v rukou drogově závislého a absolutně nespolehlivého rockera Johnnyho, který měl být mrtvý, ale zatím vypadá až příliš živě... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 202)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie po dvou mega úspěších a následně po dvou propadácích, to vzal znovu pěkně odpodlahy. Vyměnil hereckou partičku kolem Stathama a nahradil ji zcelou novou a neokoukanou Divokou bandou. Napsal kvalitní příběh, uvelebil se na své režisérské stoličce a začal tahat za nitky. Výsledek je dle mého soudu vynikající. Těžko říct jedno jméno, abych náhodou neurazil ostatní, ale hodně se mě líbil Mark Strong. Ten chlap si ukradne každou scénu pro sebe. Butler nedosahuje úrovně Stathama, ale tady to vůbec nevadí. Hlavní roli má přece ten jediný správný RocknRolla. PS:Soundtrack jsem si samozřejmě stáhnul. 80% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na první pohled stále dost blízko původním sbaleným a podfu(c)kářským jízdám, ale na ten druhý jen touha vstoupit potřetí do stejné řeky. Je moc fajn, že se do gangsterek s hromadou rozhněvaných mužů pletou nové věci, ať už větší komplikace nebo překvapivější zvraty. Bohužel ale problikává taková podivná misogynie až agresivita (potvrzená o mnoho let později v Gentlemanech), přes kterou se nedokážu přenést. Je to velká škoda, protože jinak je Ritchie v okamžicích čirého adrenalinu pořád za hrdinu, jinde ale právě naopak. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie opět to samé jen trochu jinak. Podfu(c)k a Sbal prachy a vypadni jsou pro mě stále trochu jinde nejen vtipem, ale i stylově mi sedli více. RocknRolla je podivný film, v kterém jsem tak dlouho čekal, až zjistím, co skutečný RocknRolla dokáže, až jsem to nezjistil:). Gerard Butler má však nakročeno velmi silně mezi nejlepší a nejdrsnější herce současnosti a s jeho hlasem a charisma se není čemu divit. Kromě něj mě potěšila snad jen krásná Thandie Newton. Co se týče děje... čekal jsem čekal jsem až jsem toho opravdu moc nedostal. Klasické schéma, které by mohlo být klidně i komplikovanější, se vším všudy. Ritchie dokáže točit stylově, to ví každý, bohužel občas nedokáže najít správnou míru mezi stylem a kvalitou. V RocknRolle jde trochu na hranu, kde mu to zachraňuje vtip a herci a pro někoho i RocknRolla, který mě moc neoslnil a čekal jsem, že předvede o hodně víc. Celkově stylový film s humorem, který mezi ostatními filmy Guye Ritchie působí jen jako "další verze" zajetého konceptu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jak příjemné je vidět, když se nadějný režisér po 8 zpackaných letech otřepe a rozhodne vydobít si zpět svůj černohumorný trůn. Ne, že by se mu to hned napoprvé povedlo, ale RocknRolla nepochybně představuje krok správným směrem. Ač RocknRolla nedostatkem stylu v žádném případě netrpí, má na kultovní Podfu(c)k, či Sbal prachy a vypadni ještě co dohánět, protože z nich stylovost plynula samovolně a přirozeně díky genialitě vtipných scén a jejich velkému počtu, zde je cítit spíše tlak a snaha o překonání sama sebe. Totiž samotná postava RocknRolly včetně jeho příběhové linie je až druhořadá, pravý zdroj diváckého potěšení pramení z paradoxních a absurdních potyček mezi pouličními gangstery a s tím spojených klasických "Ritchieovských" dialogů... Pár scén bylo vynikajících, ruské duo goril nemělo chybu, ale minulost je toho důkazem, že to jde i lépe. 7/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nekonečná lavínová smršť absolútne skvostných a majsterských dialógov s lahodne skombinovaným anglickým slangom. Dejovo je to ďalšia krásna kombinácia náhod s dokonale vypracovaným pocitom, že táto šialená historka sa môže prihodiť komukoľvek, kedykoľvek. Ritchieho, možno nie najdrzejší, ale stále dostatočne drzý a správne krutý film na to, aby si znovu zaslúžil piatu hviezdičku, pretože aj po technickej stránke sa v jeho portfóliu jedná o jednoznačného kráľa. Prvé minúty pripomínajú, akoby to Guy rozbehol na istotu a riadil sa svojim nezmeneným starým štýlom. V nasledujúcich minútach som preto hľadal chybičky, či neviditeľné kopírovanie svojich vrcholných diel. Našiel som však len hromadu pôsobivo vycibrených hlášok, stopercentne nefalšovanú atmosféru bizarnej gangsterky a plno svojráznych a osobitých postavičiek, ktoré si vzali do parády skvelý herci. Herecký real RocknRolla bol však bezpochyby Tom Wilkinson. 95%. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 5,7 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 25,7 mil. (NIRO)
  • „RocknRolla“ je označení pro někoho, kdo je nepředvídatelný, živelný. Někoho, kdo žije naplno, nebojí se riskovat, nestará o váš status, vaše výsady a nepozastaví se nad ničím. (Eldrick)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Rock hubí fašisty

Rock hubí fašisty

15.12.2008

Nejdřív RocknRolla, teď Sgt. Rock. Guy Ritchie se očividně snaží zdůraznit, že pop (ztělesněný jeho nekorunovanou královnou) už je pro něj opravdu minulostí ;-). Samozřejmě s muzikou tohle nemá nic… (více)

Reklama

Reklama