Reklama

Reklama

Městu vládne mafiánský magnát Lenny Cole, který zde získal nemalé jmění podplácením právníků a pozemkových agentů, od kterých zkupuje ty stavební parcely, které chtějí koupit lidé, jenž si na ně půjčili právě od něj. Pak mu totiž musí půjčené peníze vrátit i s úroky. Lenny se obává příchodu mafie z Ruska, a proto s ní raději začne sám obchodovat. Ruský obchodník s pozemky Uri se obchodu nebrání, ale peníze, které chce zaplatit, někdo ukradne. O transakci ví jedině účetní Stella. Samozřejmě by nikoho ani ve snu nenapadlo, že by v tom mohla mít prsty. Tip od ní dostala banda v čele se zlodějíčkem s přezdívkou One Two. Někdo však udělá chybu a neuvěřitelnou náhodou se osud jednoho miliónového obchodu ocitne v rukou drogově závislého a absolutně nespolehlivého rockera Johnnyho, který měl být mrtvý, ale zatím vypadá až příliš živě... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 202)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Ritchie je zpět a jeho R'n'Ra uzavírá "mafiánskou trilogii" z londýnského podsvětí, ve kterém se cítí jako ryba ve vodě. Britský Scorsese :-) Poslední přírustek do rodiny není sice tak svižný a efektní jako mladší bratříškové, ale po technické stránce nemá konkurenci a herecké obsazení ho táhne kupředu rychlostí blesku. Butler je prostě frajer a perfektně mu to sedlo. Thandie Newton je nepopsatelná a scény s ní mi připomínaly Tarantinův Pulp Fiction a Miu. Mark Strong má ďábelskou (doslova) formu a už v Labyrintu lží dal najevo, že nové v Ritchieovce bude stejně démonický. Tom Wilkinson je výbornej. ___ Úvodní scénu od věty "Lidé si kladou otázku..." jsem sjížděl minimálně sedmkrát za sebou. ___ Karel Gott chce být stále mlád, a já chci být jedinej pravej RocknRolla! Pardon, já jim už dávno jsem! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ne tak originální jako Sbal prachy a vypadni, ne tak humorné jako Podfuck a ne tak svižně přímočaré jako oba dva výše jmenované skvosty. Navíc ten odfláknutý casting.. Za něco stojí jen britský Andy Garcia Mark Strong a za slunečními brýlemi se skrývající T.Wilkinson. Naopak nevýrazný Butler nebo Abramovič Roden dali jen zavzpomínat na velkorážní kanóny typu Jones, Statham, Farina či Serbedzija. Ritchie už jednou povedeně vstoupil do téže Temže (Snatch), ale při třetím pokusu s RocknRollou měl plné ruce i nohy práce, aby neutonul. Dej si pozor Guyi - ještě jednou něco takového a bude na tebe číhat pod hladinou Barry Křtitel.. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Na první pohled stále dost blízko původním sbaleným a podfu(c)kářským jízdám, ale na ten druhý jen touha vstoupit potřetí do stejné řeky. Je moc fajn, že se do gangsterek s hromadou rozhněvaných mužů pletou nové věci, ať už větší komplikace nebo překvapivější zvraty. Bohužel ale problikává taková podivná misogynie až agresivita (potvrzená o mnoho let později v Gentlemanech), přes kterou se nedokážu přenést. Je to velká škoda, protože jinak je Ritchie v okamžicích čirého adrenalinu pořád za hrdinu, jinde ale právě naopak. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $5,700,626Tržby Celosvetovo $25,739,015Tržby za predaj DVD v USA $8,142,865 //počet predaných kusov 565,714║ Množstvo dobrý scén a nápadov ale ako celok nie úplne fungujúce pre dej, "Terminátorský" Rusáci bodujú, herecké obsadenie luxus, len priemer. /65%/ ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Přístupnost komentáře: nepřístupný mládeži do 15-ti let. Máš to těžký, Guyi, kdyžs do nás hned zkraje nasolil tu největší pecku. Pak každej čeká, že to bude lepší a lepší, ale vono to zatím bylo jenom horší. Až doteď. RocknRolla (to sis vymyslel, nebo se takové označení v londýnským podsvětí fakt používá?) není žádný extra čupr výsmah, tolik si zas nefandi, ale na rozdíl vod Revolveru jsem neměl potřebu nahlas řvát, jaká neschopná kurva seš. Příběh OK, i když o ten u tebe nikdy moc nešlo, vizuál parádní, obsazení jedna báseň, ale jako vypravěč jsi mě nepotěšil. Zacpávat každou díru ve scénáři připsáním nový postavy, to je, nezlob se na mě, dost k hovnu přístup. Kdo se v tom potom má vyznat (a ani to závěrečný střetnutíčko nemělo grády lockstocku), navíc ti kamsi zmizl maník numero uno, chápej, ten, na kterým nám bude od prvního do posledního „fucku“ záležet a budou se nám svírat půlky, kdykoliv nakročí do nějakýho průseru. Že to měl být mistr One Two? Ne snad pan Johnny „RocknRolla“ Quid, anebo Archie? Mí sympatie přelítávaly mezi všemi třemi a občas si daly vlastenecký rest-stop u Karlíka Rodenů. Mám přitom tušáka, že půjde o problém filmu, ne můj. Taky mám problém s necitlivým odstraněním některých postav v unáhleným finiši, krom Karla třeba i Thandie Newton, která chvíli vypadala jako ta největší masérka, jako ta jediná, která vychytala, jak tou londýnskou podsvětní stokou elegantně proplouvat a potom šup! a, aniž by řekla pápá, klidila se z hřiště. Škoda, protože trochu víc něhy by ten tvůj chlapskoochlapskej, přisprostlej a sexy/istickej svět uvnitř světa mohlo chutně okořenit. V jiných, míň potřebných případech jsi naopak minutami nešetřil (a prázdnýmá kecama, když už jsme u toho, taky ne): k čemu ta gay epizodka, s dokonale shazující podtitulkovou dohrou (po dopracování by ovšem mohla plnit stejnou funkci, jakou neplní Thandie)? K čemu ty dva ruské buldozery, pročs je po „povinný“ akční scéně nedeportoval zpátky na Sibiř? Jsou to samé ptákoviny, vím, ale nic konstruktivního jsi ode mě snad nečekal. RocknRolla není tvůj nejlepší biják, ani druhej, ve skutečnosti až třetí nejlepší, což při tvým nízkým filmografickým skóre vážně nejde označit za megaúspěch, ale pořád je v něm nabušeno dost tý starý dobrý ritchiovský atmošky, kterou vážně můžu. Tři hvězdičky nakonec nedávám těsně, zhruba o veverčí kulky, pro příště bych ti každopádně radil rozjet to naplno jiným směrem, z těch pár náznaků bys bez prdele mohl obstát jako rejža říznějších romantických komedií. Apendix: těžkotonážní soundtrack má lepší účinky než lehký drogy. 75% Zajímavé komentáře: genetique, Flipper, Ai.ma, ScarPoul, Botič, El Loco ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Fotbalovým stadionem, v jehož lóži se několikrát setkávají Uri (Karel Roden) a Lenny (Tom Wilkinson), je slavný londýnský Wembley. Během natáčení právě finišovala jeho dlouhá a nákladná rekonstrukce. Pár týdnů nato byl slavnostně znovuotevřen. (curfew77)
  • „RocknRolla“ je označení pro někoho, kdo je nepředvídatelný, živelný. Někoho, kdo žije naplno, nebojí se riskovat, nestará o váš status, vaše výsady a nepozastaví se nad ničím. (Eldrick)
  • Režisér Guy Ritchie musel improvizovat při natáčení sexuální scény. V den natáčení měl Gerard Butler (One Two) škaredě zanícený jícen a Thandie Newton (Stella) se s ním odmítla líbat. Výsledkem je vtipná montáž. (FilmFan24)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Rock hubí fašisty

Rock hubí fašisty

15.12.2008

Nejdřív RocknRolla, teď Sgt. Rock. Guy Ritchie se očividně snaží zdůraznit, že pop (ztělesněný jeho nekorunovanou královnou) už je pro něj opravdu minulostí ;-). Samozřejmě s muzikou tohle nemá nic… (více)

Reklama

Reklama