Reklama

Reklama

Hrdinové války

  • Čína Ji jie hao (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pojďte s námi do roku 1948, kdy celou zemí lomcuje občanská válka. Gu je velitelem deváté divize a má za úkol až do odvolání bránit určené území. Rádio mlčí dlouhé desítky hodin, náboje docházejí, kamarádi odcházejí, trpělivost mizí. V žáru bitvy však velitel přeslechne rozkaz k ústupu a nechce věřit svému poručíkovi, že opravdu zazněl. Rádio utichlo a Gu je rozhodnut bojovat do posledního dechu. Všichni jeho kamarádi padnou a on je zajat nepřítelem. Je hnán touhou zjistit, jak to tenkrát bylo. A říct jednou světu, že jeho kamarádi byli do jednoho velcí hrdinové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Terva 

všechny recenze uživatele

Jménem roty vás zdravím, jste zcela obklíčeni: Budete-li pokračovat v boji, čeká vás špatný konec...ta slušnost z toho filmu úplně sálá. Skoro dvacetiminutová válečná scéna hned na začátku a pak přijde odměna. Zde nejsou medaile, zde je trest. To je Čínská armáda. V této válce se ale řeší jiné věci než v US army. Zde se řeší zda budou boty, kolik kdo dostane nábojů, aby se ušetřilo, a taky potřebujeme politruka, nejlépe toho co umí číst, kdo chce napsat domů obrátí se na něj. A velká je i propaganda: Víte proč psi koušou lidi? Jinak jim páchnou, když se bojí. Psi pokoušou jen toho, kdo má strach. Kulky jsou jako psi. Trefí jen toho, kdo se bojí...no vidíte a hurááááá do boje!!! U Číňanů bych se nedivil, že ty válečné scény dělají naostro....to byl vtip. Tak pojďme spolu očekávat zvuk polnice, který znamená souhlas k ústupu. Zbraně ve filmu se stupňují, nejdřív propaganda, pak samopal, následují granáty, děla a přijedou i tanky. Masakr je čím dál větší a přijde i strach: Jestli se bojíte začněte řvááát, pomáhá to!!! Ryanův obrácený příběh může začít. Ještě jedna pozornost: Vážná hudba jako doprovod k válečnému filmu je velice povedený tah. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale čím víc válečných filmů vidím, tím víc si říkám, že ti lidé nejsou vlastně tak hrdinové, jako spíše blázni, že byli ochotni bojovat, ať už bylo důvodem cokoli. Vlastenectví, režim, politika, prostě cokoli. Ty důvody jsou stejné - stojí za hovno. Vznikají z toho velké příběhy, u nichž mi přijde hlavně smutné, že k nim vůbec došlo. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Distribútor čínskeho vojnového veľkofilmu sľubuje najlepšiu akciu od "Ryana". Akosi pozabudli na veľkého kórejského konkurenta Putá vojny. Tešil som sa asi priveľmi. Číňania na to skočili až príliš zostra. Akcia začína prakticky hneď po titulkoch. Najväčší problém vidím v tom, že ani po 20 minútovej prestrelke nezainteresovaný divák nevie kto bojuje proti komu a prečo. Preto celý tento inak kvalitný akčný úvod bol ako bez duše. Strieľajú sa ľudia ku ktorým sme si ešte nestačili vytvoriť nejaký vzťah. Už počas filmu som si hovoril , že filmu veľmi chýba nejaký úvod a bližšie oboznámenie sa s postavami a problémami, ktoré viedli k občianskej vojne. Dej sa nachvíľu presunie aj do Kórei, kde čínska armáda podporovala komunistický sever. Druhá polovica snímku je niekoľko rokov "po" čiže na akciu miesto neostalo, ale film funguje aj bez nej. Film ponúka slušnú dávku "ryanovskej" akcie, ktorá ale bez silného príbehu nejako vyšumela doprázdna. 60-70%. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, které chtějí být o všem a rády by na zpracovávanou problematiku nahlíželi z mnoha úhlů, ale ve výsledku jsou o ničem a místo názorové pestrosti nabízejí akorát názorovou nečitelnost a snad až strach zaujmout nějaký postoj. Mrtvolné je to tedy od začátku do konce, ale chápu, že milovníci žánru vezmou za vděk každým bumtaratatáním, které si alespoň trochu vzalo příklad z kombinace syrovosti a nažehlenosti Ryana. I když je v každém záběru vidět, že tolik peněz jako hoši od Spielberga tvůrci Hrdinů války po kapsách neměli. _____ P.S: Proč se útok na zákopy vedl nejprve očividně slabě vyzbrojenými pěšáky a až poté, co byli tito "nečekaně" pobiti, vyjely do boje i tanky? WTF?!) ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu mne uchvátil...první hodinu nádherné bojové akce...válka jak se patří...bum bum...super. Pak to najednou utnou a člověk nechápe, jak něco tak necitelného mohl režisér provést. Najednou sledujete nudný a utahaný příběh vysloužilého vojáka, který se snaží dohledat nějaké informace o svých spolubojovnících. Bohužel přežil jako jediný a tak mu jeho vyprávění nemá kdo dosvědčit. Navíc jsem větší část filmu tápal v tom, kdo proti komu bojuje.... Druhá polovina celý film neskutečně v mých očí degraduje...proto jen 2* za první polovinu. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy románu "Guan Si", který napsal scénárista filmu Liu Heng v roce 1992. (Terva)
  • Herec Zhang Hanyu v roce 2008 získal cenu Golden Horse v kategorii nejlepší herec. V roce 2009 zvítězil film na čínském filmovém festivalu Sto květin. V roce 2008 získal prestižní čínskou cenu Zlatý kohout v kategorii nejlepší film. Mezinárodní filmový festival v Pchjongjangu udělil snímku dvě hlavní ceny, a to v kategorii nejlepší kamera (Lü Yue) a nejlepší režie (Feng Xiaogang). (Terva)

Reklama

Reklama