Reklama

Reklama

Lars a jeho vážná známost

  • USA Lars and the Real Girl (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lars je typický looser, žije na malém městě a je až dojemně nesmělý. Jednoho dne si přivede do domu svého bratra a jeho ženy svou novou přítelkyni - nafukovací pannu Biancu objednanou přes internet. Místo sexu ale Lars prahne hlavně po opravdovém a cituplném vztahu a podle toho se k Biance chová. Jak ale tohle vysvětlit obyvatelům malého městečka? Larse mají naštěstí všichni rádi a Bianca tak brzy chodí do kostela, pracuje jako panna v obchodě se šaty a stane se i dobrovolnicí v místní nemocnici. Lars tak možná najde u svého okolí pochopení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (384)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být pětihvězdičkový drama, ale díky tomu neustálému sebeironizujícímu odéru film celou dobu vytváří potřebu konečného wtf momentu pro celkové ztotožnění se jak s hrdinou, tak s celým příběhem. Nic takového se však nestalo, takže i přes docela silný závěr, je snímek o klukovi a jeho lásce k píchací panně docela kontroverzní záležitostí, stejně jako celá Goslingova úloha v něm. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nestává se mi příliš často, že bych při reprízách po letech měnil hodnocení směrem vzhůru, v tomto případě se mi ale tato možnost naskytla. Příběh byl sice pořádně přitažený za pomyslné umělé vlasy, ale musel jsem uznat, že šlo o vydařenou člověčinu, přestože jedna z hlavních postav působila poněkud uměle. Já jsem se tedy slušně bavil, jen jsem musel potlačit svůj vrozený cynismus, to se ale podařilo, takže přihazuji jeden kousek navíc. ()

Reklama

Gazy 

všechny recenze uživatele

Z trochu zvráceného úhlu pohledu je to velice hezký snímek o čisté lásce. Nevěřil bych, že podobný nápad může vystačit na celý film, ale ono to funguje a to víc než dobře. Ryan Gosling se pro role podobných podivínů náramně hodí a člověk mu plně věří, že k té plastové figuríně chová opravdu hluboké city. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý mi zvláštnym spôsobom vohnal slzy do očí. Mám slabosť pre pochybné individuá, alebo bláznov, alebo jednoducho ľudí, ktorý sa vymykajú normálu a je jedno či na poli literárnom, alebo filmovom. Preto ma tento film aj zaujal a s veľkými očakávaniami som si ho pozrel. Výsledok bol ešte lepší ako som čakal. Táto sonda do mysle človeka v podaní excelujúceho a fenomenálneho Goslinga, ktorý podáva výkon aký sa len tak nevidí, hľadajúc niekoho s kým by mu bolo dobre a vďaka jeho chorobe sa začne aktíven zapájať aj do normálneho života. Nezávislé filmíky tohoto typu jednoducho zbožňujem. Vedľajšie postavy sú krásne napísané a ich plynutie príbehom je plné úvah čo je správne a čo nie, a pritom ich to núti zamýšľať sa nad sebou. V tomto smere je to veľmi úsmevné, že musela prísť až silikónová panna, aby všetci mohli prehodnotiť svoj život a tiež postoj k určitým veciam. Nenájde sa jediná výčitka na tento film. V správnych miestach je dojemný a zase v iných vtipný, alebo aspoň roztomilo úsmevný. Bowlingová scéna je neskutočne dobrá. Ešte raz mi nedá spomenúť Goslinga, ktorý si zaslúžil aspoň nomináciu, pretože jeho poňatie dobrosrdečného Larsa bolo geniálne a myslím si že málokto by sa s látkou dokázal vysporiadať tak ako to spravil Gosling. Režisérovi patrí chvála za to, že po celý čas si uvedomoval čo točí, že ani jedna scéna nevyznieva smiešne aj keď je veľmi absurdná, a že vedel kedy má na pilu tlačiť a kedy naopak nie. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Originální námět, jenž je navíc chvilkami ještě originálnějším způsobem rozvinut, ale nemůžu se zbavit pocitu, že šlo jít ještě dál. Každopádně je to zas takový jeden menší nemainstreamový film pro potěšení jako jsou Malá Miss Sunshine či Zbouchnutá, navíc s perfektním Ryanem Goslingem v hlavní roli. 7/10 ()

Galerie (49)

Zajímavosti (13)

  • Natočeno za 31 dní. (ČSFD)
  • Nafukovací panna typu "Reall Doll" se objevila už v The Graham Norton Effect (2004). Aby ukázali, jak opravdově tato panna za 6 000 dolarů vypadá, posadili ji k baru se skleničkou v ruce, slunečními brýlemi a reproduktorem ukrytým v jejích šatech, takže když na ni někdo promluvil, mohli za ni odpovídat. Jednomu muži panna "řekla" aby šel na záchod, sundal si kalhoty a počkal na ni. A on to opravdu udělal. (HappySmile)
  • Scenáristka Nancy Oliver prozradila, že její inspirací pro scénář byla opravdová webová stránka, která je i ukázána v samotném filmu. (Zuzyzss)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno