Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Atlantic City se schyluje k boxerskému utkání v těžké váze. Místní detektiv Rick Santoro (Nicolas Cage) nemůže mezi rozvášněnými fanoušky chybět. Rád sází a rád použije svou policejní placku, aby profláknutého bookmakera suše obral o pár stovek dolarů. Detektiv Santoro totiž není žádný svatoušek. To jeho přítel z dětství Kevin Dunne (Gary Sinise) je vzorem všech ctností. Dotáhl to až na pravou ruku ministra obrany, který se cestou z raketové střelnice zastavil na boxerském utkání roku. Gong. První kolo. Čtrnáct tisíc fanoušků šílí v dunivém rytmu levých háků černých šampiónů. Mezi nimi se skrývá jeden ledově klidný atentátník s prstem na spoušti. Ministr obrany je zavražděn několika výstřely. Dívka, která se k němu na poslední chvíli připletla, mizí s prostřeleným ramenem v davu, zachváceném hysterií. Detektiv Rick Santoro instinktivně tasí revolver, ale marně hledá cíl. Sportovní aréna je neprodyšně uzavřena. Všichni jsou podezřelí. Santoro a Dunne se okamžitě pouštějí do vyšetřování plného dramatických zvratů a nečekaných překvapení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (229)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

To jsem byl zase jednou degustovat víno a vrátil jsem se domů nad ránem, kvalitním vínem omámen a nenapadlo mě nic moudřejšího, než se pustit se svojí spolusledovatelkou do tohoto snímečku. Na Nicolase se koukalo moc hezky, dokonce sem tam utrousil i nějaký ten vtípek. V očích měl takovou jiskru, ze které byste hravě odečetli, že zřejmě nebude vyznavačem monogamie. Příběh jsem dokázal vstřebat i v lehce podnapilém stavu, přičemž mi do něho moje spolusledovatelka neustále kecala. Příběh obsahuje nikoli marnou, ale bohužel poměrně ohranou zápletku ve stylu, že největší sympaťák a držitel všech možných i nemožných ctností Gary Sinise je ve skutečnosti největší hajzl. A naopak bohémský lajdák Cage má srdíčko na správném místě. Překvapila kamera, kterou později Lubezki zdárně okopíroval. Akce bylo bohužel jako šafránu. Herci byli až na dvě výjimky neuvěřitelně nezajímaví a především mě brutálním způsobem nebavil děj. Celé mi to přišlo hrozně ukecané a bez pořádné šťávy. Podle mě si to žádalo více akce a trošku protunit zápletku. Nevidím to na více než na pěknou jednu hvězdu. Na první pohled se mi zdálo, že by se mohlo jednat o šálek mého čaje, ale opak byl pravdou. Viděno v rámci 5hvězdičkové výzvy. Film mi vybrala uživatelka harfuska. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Film na tělo pro Nicolase Cage a  jeho herectví. Netuším, zda se herec přizpůsoboval režisérovi nebo  naopak, ale Hadí oči opravdu sedly zběsilému projevu páně Klece dokonale. De facto krimi jednohubka, v které byly karty rozdány naprosto jednoznačně od  samého začátku a šlo jen o to,  kdo s koho.   Postupem času sice De Palma začne hrát nejen s odkrytými kartami, ale taky změní styl hry a z naznačeného pokeru se stává "prší" a v závěru doslova dětská "válka", kde eso bere krále a je vymalováno. Děravý scénář je zkrátka největší slabinou jinak docela hravého filmu a finále bylo  až nedůstojným úderem pod pás.  Na druhou stranu trochu až překvapivá nadstavba s rozložením obrázku hrdiny a následně s klasickým "kiss happyendem"  těsně přelézá přes hranici čtyř hvězd. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Koepp, Brian De Palma .. Naprosto strhující forma a režie bohatě převyšuje a zastiňuje slabší a bohužel hned od začátku nijak nekrytý příběh o konspiraci. Nebýt toho, stovka by zde snímek neminula.. škoda. Přesto, velice zdařilý thriller!! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dramatický oblouk naruby. Jeden z filmařsky nejvýživnějších openingů v historii kinematografie, čirá cinefilní euforie ze souhry kamery, zvuku a střihu. A i po něm nám De Palma ještě dlouhou dobu připomíná, jak moc miluje FILM a Hitchcocka. Ale potenciál parádně rozehrané zápletky je později silně utlumený. Scénář se přespříliš soustředí pouze na detaily, v hlavní dějové lince ztratí drive a z hravého a chytrého módu přeladí do módu scénáristické bezmoci a frašky. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

De Palma je úžasný režisér, který natočil již pár kultovních filmů, ale Hadí oči bych do této kolonky nezařazoval. Nicolas Cage byl správnou volbou pro hlavní roli, v této době patřil co se týče Hollywoodu na výsluní, tudíž zde zazářil. Je zajímavé, že začátek je bez jediného střihu a já jsem si toho ani nějak nevšiml. Příběh zasazený do arény během boxu je dost neobvyklý, ale taktéž i neokoukaný, což je velké pozitivum. Nejvíce bych asi vyzdvihl kameru, která se často vyklonila z zažitého normálu, ale zase filmu dodala špetku originality navíc (např. pohled na pokoje z ptačí perspektivy jsem doposud nikde neviděl). Gary Sinise byl jasným záporákem již od začátku, tady mu přetvářka na nějakého kladného hrdinu nevycházela, což mě mrzí. Příběh byl dost prostoduchý, dobro se opět utkalo se zlem a porazilo ho. Nějakou silnější zápletku s pořádnými zvraty zde nehledejte. Scénář byl narozdíl od režie ničím nevyčnívající, což mi v konečném součtu říká, že Hadí oči mi stačilo vidět pouze jednou. I tak je to ale dobrý film na odreagování. Za mě dávám 66 % ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • K rozhodnutí nepoužít natočenou, velmi drahou závěrečnou pasáž s obří vlnou, režisér Brian De Palma řekl: "Když jsem tu sekvenci viděl poprvé, uvědomil jsem si, že vlna je moc velká. Příliš obrovská pro tenhle žánr a proto by diváky zbytečně odváděla od skutečného vyvrcholení příběhu. Všichni diváci by ztuhli na židlích a překvapeně zírali na obrovskou vlnu a já přece nenatočil trikový katastrofický film, ale thriller. Pochopitelně, je to má chyba - myslel jse, že pro náš film nestačí bouře, ale že potřebujeme BOUŘI. Trochu se nám vymkla z rukou." (NIRO)
  • Gary Sinise hrající námořního velitele jménem Kevin Dunne se pokouší pro námořnictvo prosadit nové zbraňové systémy. Herec Kevin Dunn hrající reportéra byl ve Žhavých výstřelech námořní velitel, který se pokoušel do námořnictva vybrat nového bojovníka. (Satan)
  • V původním konci, který byl jednou velkou sekvencí plnou speciálních efektů od Industrial Light and Magic, byla i obrovská přílivová vlna, která se přelila přes kasino. Tento konec byl vystřižen v post-produkci. Ve finálním střihu však zůstala na původní konec spousta odkazů: záběr těsně před koncem filmu ukazuje vozidlo ambulance jedoucí silnici a vlnu, která by do něj narazila nebýt střihu; úplně na konci Rick Santoro mluví o tom, že se málem utopil; další odkazy na bouři jsou rozesety po celém filmu, měly připravit půdu pro obrovské finále, které bylo nakonec vystřiženo. (3DD!3)

Reklama

Reklama