Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 1964. Charismatický duchovní Flynn (Philip Seymour Hoffman) se pokouší alespoň trochu uvolnit přísná pravidla církevní školy svatého Mikuláše v Bronxu, na jejichž dodržování železnou rukou dohlíží sestra Aloysius Beauvierová (Meryl Streep), tamní přísná a tvrdá ředitelka. Komunitou zmítají prudké politické změny, na školu byl přijat první černošský student Donald Miller. Když se ale mladá a nevinná sestra James (Amy Adams) podělí se sestrou Aloysius o své obavy, že otec Flynn věnuje Donaldovi až příliš osobní péči, pustí se ředitelka do odhodlaného boje, jehož výsledkem by mělo být odhalení pravdy a vykázání kněze ze školy. Aniž by kromě své morální jistoty měla jediný důkaz, rozhodne se, že s ním poměří sílu svého přesvědčení v osobním souboji, který může mít katastrofální důsledky pro celou školu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Precizní (a snad proto trochu chladné) drama, které vám nenabídne komfort snadného závěrečného rozhřešení (což by při názvu Pochyby asi člověk čekat neměl) a které vám v hlavě bude možná vrtat ještě nějakou dobu po závěrečných titulcích. Divadelní původ je zřejmý, ale špičkové obsazení (kupodivu včetně Amy Adams) je nepřekvapivě lahůdkové. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Trošku mě zamrzelo, že se herecký galakoncert uskutečnil až v samotném závěru. Značnou část stopáže předtím byl snímek trošku ospalý a nepříliš atraktivní. Maryl Streep se ocitla v roli, kdy by měl i ten nejzapřísáhlejší gentleman udržet nervy a ruce na uzdě. Děj začal být zajímavý až v momentě, kdy bylo vzneseno obvinění kněze z pedofilie (kdo by to byl kdy řekl) pouze na základě čistého odhadu. V dnešní době se automaticky stává podezřelým každý kněz, který za krátkou dobu vystřídá více farností. Nejúžasnějším momentem snímku je rozhodně dialog mezi vrchní sestrou a knězem uskutečněný v jeho pracovně. Bohužel to byl v mých očích téměř jediný intenzivní okamžik. Ve snímku převládá strašná spousta nezajímavé vaty. Lepší dvě hvězdy. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Mireldis. ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Losos pochybnosti. Tak tohle tedy určitě ne! Bohapustý výsměch diváctvu všech vyznání. Nechce se mi věřit, že tu neuvěřitelnou absurditu a prázdnotu vidí tak mizivé procento lidí. Já se musel po zatažení opony za závěrečným dialogem smát jako u vytržení. A nechtělo se mi přestat. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Bohuzial... A tak veeeelmi som sa tesila. A nakoniec obrovske sklamanie. Tak ako z konania sestry Aloysius, tak z celeho filmu. Urcite sa to da pripisat mojej absolutnej a nevyvratitelnej nenavisti voci Cirkvi ako takej, ale to je uz moj osobny problem. A pochybnosti o tom ziadne nemam... Rovnako ako o vynikajucich hereckych vykonoch. Ale to je uz druha vec. Tak ako saty NErobia cloveka, ani herecke vykony NEznamenaju automaticky vynimocny film :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Bez pochýb jedna z najlepšie vykonštruovaných point a jedny z najlabužníckejších dialógov, akými som mal tú časť byť kŕmený. Herci hrali čítankovo, réžia mala pod palcom každý detail, zostáva už len krútiť hlavami nad nepremenenými nomináciami. Navyše prirovnanie s klebetami a rozfúkaným perím bolo znamenité. 90%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Šál, který nosí postava Meryl Streep ve filmu, si herečka vlastnoručně upletla. [Zdroj: iDNES.cz] (AllieK)
  • Viola Davis, která byla nominována na Oscara za roli paní Millerové, se objevuje pouze ve dvou scénách. Prvním je přibližně 7 minut trvající dialog s postavou Meryl Streep, sestrou Aloysius. Ve druhé se objeví pouze asi na 10 sekund a nepromluví. (jezurka42)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Reklama

Reklama