Reklama

Reklama

Harold a Kumar se vracejí a tentokrát míří do Amsterdamu, kde je snadno k mání marihuana. Problémy však začínají už v letadle, kde si jedna pasažérka splete Kumara s teroristou. Oba hrdinové se tak ocitnou na Guantanamu, odkud se jim podaří utéct...
Harold a Kumar jsou zpátky, ještě vyhulenější a vymaštěnější než bývali. Před čtyřmi lety se vydali za hamburgery, dneska si to namířili přímo do Amsterdamu. Se snadným cílem a stejným průběhem: spousta alkoholu, lehkých drog a sbírka podivných postav, o kterých se vám většinou jenom zdá - na cestě za poznáním. Bohužel problémy začínají už v letadle, kde si jedna pasažérka splete Kumara s nebezpečným teroristou. Oba hrdiny pošlou šupem do vězení na Guantanamu, odkud se jim podaří utéct, a vrací se i starý známý Neil Patrick Harris, který hraje sám sebe, takže o zábavu je postaráno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

kingik 

všechny recenze uživatele

Kal Penn a John Cho neboli Kumar a Harold jsou povedená dvojka kámošů, kteří zrovna mají namířeno do Amsterdamu, ale v letadle si je omylem spletou s teroristy a jsou nemilosrdně posláni do vězení v Guantanamo Bay. Po zjištění, že se zde podávají "španělští ptáčci" (hádejte co to asi je za "specialitu"¨) vezmou do zaječích. Na jejich dramatickém útěku, kdy jim na záda dýcha jeden zlý (Rob Corddry) a jeden hodný (Roger Bart) vládní agent, je čekají trampoty spojené se zvrhlým sourozeneckým párem, nebezpečným Kuklux klanem, potkají sjetého herce Neila Patricka Harrise, zavítají do bordelu, potkají zhuleného prezidenta Bushe a nakonec překazí svatbu Kumarovi bývalky (Danneel Harris) se slizkým podrazáckým kamarádem, aby pak konečně dorazili do Amsterdamu a pro změnu Harold zde vyhledal svoji holku (Paula Garces), která tady natáčí reklamu. Jedničku jsem neviděl, ale ve dvojce jsou na skladě hlavně hrubozrnné gagy, kterých je bezpočet, a proto o humor nebyla nouze, jako třeba v jiných komediích, kdy hodinu čekám na jeden gag, který pak stejně nestojí za nic. Tady jsem se, za zvuku mnoha známých hudebních fláků a výborných herců, bavil královsky, a proto také královsky hodnotím. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilé pokračování útrap čím dál známější dvojice matláků, které je bohužel místy zahnáno až do velmi prudkého extrému a některé nelogičnosti už opravdu bolí do očí. Bohudík tvůrci vymysleli opět mnoho dokonalých hlášek a slovních obratů (dabing nedoporučuji !), které tuto šílenou komedii stále drží nad průměrem. Ale jednička byla o mnoho lepší. 60% ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Harold & Kumar sú rovnako super ako pred 4 rokmi a nič im neubralo na kvalite. Ich další "výlet" je na chlp rovnaký s tým predošlým a som spokojný, že nezmyzlo nič čo som mal rád v jednotke. Nejaký ten tupší humor, nahota, tráva a samozrejme Neil Patrick Harris. V porovnaí s jednotku je to vyrovnané a len sa občas striedajú slabšie či naopak lepšie scénky než boli minule. Dúfam, že sa niekedy dočkáme aj dalšieho úletu s týmito dvoma a nejako vzkriesia aj Harrisa(RIP:( Dávam 75% a bwt. Scéna s krycím názvom "My Dick" nemá chybu. Harold & Kumar rulujú! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice uz tu neni takovej nabeh na kultovnost jako v pripade prvniho dilu a celej film se rozpada na jednotlivy scenky, nicmene jedna scenka je vostrejsi nez druha a mezitim prakticky neni hluchy misto, takze to je stejne pekna jizda. Par foru bylo sice uz zbytecne prasackejch a neco slo vyuzit vic, ale stejne sem se bavil. Navic Penn, Cho i Harris sou porad strasny krutaci a jelikoz je film v podstate roadmovie, tak ani na okamzik nenudi a par foru fakt stoji za to videt, obcas tu jsou desne brutalni veci. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Harold & Kumar rozhodně není snímek, který si bez mrknutí oka zasluhuje plný počet hvězd, ale jedná se o solidní zábavu, která má několik příjemně překvapivých momentů. Tato až šokujícně nekorektní komedie začínáji, přiznejme si trochu jinak než jsme čekali. Zpočátku se totiž může zdát, že hlavním hnacím pohonem tu bude důraz kladený na fekální humor v těch nejméně vhodných okamžicích. Ale není to pravda. Jen co uběhne několik minut, dozvídáme se, že Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay je nejen komedie z příběhem, ale hlavně s dokonale uhozenou zápletkou, která dovede vytáhnout vtipy i z míst, kde bych je nikdy nečekal. Na jednu stranu se nejedná o žádný velký humor, ale jak řekl (napsal) EdaS spíš o "nezávaznou letní blbinu", na stranu druhou si nelze všimnou absolutně přesného timingu jednotlivých vtípků, které v celkovém kontextu fungují opravdu skvěle. Stačí se jen odreagovat a naladit se na správnou vlnu, Harold & Kumar, vám s tím však rádi pomohou. Komedie, překračující tabu, která si dělá srandu z věcí, o kterých se nevtipkuje. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (13)

  • Když jde Harold (John Cho) v letadle na záchod, Kumar (Kal Penn) má za hlavou modrý polštář. Hned v dalším záběru tam už není. (dan.pacino)
  • Při cestě Mustangem můžeme vidět mobilní telefon od společnosti Nokia. V další scéně nám jeden z vyšetřovatelů řekne její označení - 7710 - ale ve skutečnosti se nejedná o mobilní telefon, ale pouze o internetový tablet s absencí možnosti telefonování, který má přesné označení N770. Jenže v jedné následující scéně můžeme vidět, jak Kumar (Kal Penn) ze stejného přístroje telefonuje Goldsteinovi (David Krumholtz). (Skarface)
  • Film byl původně určen jen pro videotrh, až později se rozhodlo o uvedení do kin. (hot_spot)

Reklama

Reklama