Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Proč lékařské univerzity praskají ve švech? Co vede lidi studovat medicínu? Konkrétněji pak obory jako je patologie a soudní lékařství? Že by chuť nořit prsty do mrtvého masa? Láká je přítomnost smrti? U party nadaných mladých patologů z Philadelphia's University Hospital tomu tak už nejspíš bude. No a uznejte. Kdo by tak skvělé postavení nevyužil ke zkoumání čerstvých vzorků? Nehody se přece stávají každý den a když jste tím, kdo určuje zda to opravdu nehoda byla nebo ne, máte jedinečnou šanci rozřezat si, jen tak ze zvědavosti, i živého človíčka. Do téhle fajn party si to napochoduje i vynikající student Ted Gray (Milo Ventimiglia), který měl díky svým skvělým výsledkům možnost, zapsat se do tohoto speciálního programu pro mladé patology. A protože je Ted sympaťák, vezme ho „parta" téměř okamžitě mezi sebe. Hned na to mu samozřejmě vysvětlí, jaké jedinečné možnosti mu členství v téhle speciální skupině nabízí. Ted bohužel udělá tu fatální chybu, že couvne a z ničeho nic se tak dostává na první místo žebříčku hitparády s názvem „tomuhle se brzo stane nehoda". Zbývá mu proto jediné. Porazit mladé patology ve vlastní hře a dostat je tam kam patří. Do márnice. (3DD!3)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Podle názvu by se mohlo zdát, že se bude jednat o další z řady vyvražďovaček odehrávající se na oddělení patalogie. To by nebylo níc nového jelikož jsme se do tohoto prostředí mohli podívat už ve filmu Anatomie avšak toto je něco úplně jiného. Je těžké o filmu napsat, jestli je dobrý nebo špatný protože každý v něm uvidí něco jiného. Určitě se najdou tací, kteří budou ujíždět na hrabání se mrtvolách a nebo při souložích přímo na pitevně ve společnosti čerstvých mrtvol ale na druhou stranu tu bude druhá skupina diváků, která bude film považovat za sbírku perverzních a nechutných scén a nejspíš budou mít i pravdu protože o tom film je. Já se docela dobře bavil jelikož se po dlouhé době jedná o snímek, který alespoň trochu vybočuje z řad klasických schématických hororů a thrillerů jakých je teď spousta. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Skupina patologů má zvláštní zábavu. Rafinovanými způsoby zabíjejí lidi a při večerních dýcháncích jejich těla předkládají svým kolegům, aby zjistili, jakou smrtí postižení sešli ze světa. Že se tohle nedá dělat věčeně a že patologové nejsou normální, to je celkem jasné. Nebyla tu sice žádná koňská dávka napětí, vzdor patologickému tématu mrtvoly ani vnitřnosti nepůsobily nechutným dojmem, ale ta atmosféra pitevny a vůbec nápad, to se mi líbilo. A sedli mi i herci, pro mě vesměs neznámí. Jako celovečerní debut víc než dobré. 70% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Některé filmu jsou odsouzeny k tomu, aby byly srovnávány s některým jiným filmem, již podle svého názvu (viz nedávný Waz). No a u Pathology srovnání nedopadlo vůbec špatně, neboť jeho soupeřem je mimořádně nudný snímek Anatomie. Ale na druhou stranu nemohu říci, že bych z této lehce hororové kriminálky zůstal nějak odvařený, neboť námět a trailer slibovaly víc, výsledek je docela nezáživný. Brutální a krvavé scény snímek obsahuje, takže ti, co je nemají rádi, nechť se mu vyhnou, ale nemají vůbec žádný styl, jsou tuctové a nezajímavé. Tudíž si tento film nemusí shánět ani ti, kteří se v těchto scénách naopak vyžívají. Dějová linka je dost slabá a nepříliš uvěřitelná, k čemuž "dopomáhají" i herecké výkony hlavních postav - Milo Ventimiglia by měl raději setrvat v televizních seriálech. Jako thriller je Pathology průměrný, jako horor velice slabý. Pro mě tedy zklamání a 50%. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Taková nedodělaná pitva. Ne zcela využitý nápad o povedené partě mladých patologů, kteří hrají úchylnou hru kterak provést dokonalou vraždu aniž by se na to přišlo. A to všichni přísahali Hippokratovi! Což o to, námět přímo hodný Hitche, ale v tomto případě myšlenku zabíjí stále víc a víc šokujících scén z patologie či sexuálních orgií na pitevním stole. Hlavní hrdina Dr. Ted Grey (Milo Ventimiglia) tak místo lukrativní stáže, která mu má pomoci rozšířit si vědní obzory, upisuje souhlasem hrát smrtící hru svoji duši "ďáblu" Dr. Gallovi (Michael Weston). Když si uvědomí nemorálnost svého počínání už nejde vzít rozhodnutí zpět, to by se sám stal obětí zvrácených patologů. Závěrečné vyhrocené finále trochu vylepšuje jinak průměrný kriminální thriller s horrorovou skalpelovou příchutí . ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Patológia je predovšetkým filmom, ktorý sa snaží za každú cenu šokovať a viac menej sa mu to aj darí. Plytký dej, povrchne navrhnuté postavy s nevyjasnenými motiváciami - je však vôbec vhodné vyčítať to filmu, ktorý zjavne žiadne veľké ambície nemá a snaží sa diváka baviť len zvrhlou a v niektorých momentoch až príjemne nepredvídateľnou klipovitou jazdou? V tomto Marc Schoelermann uspel na výbornú a ja mu to neberiem. Stále lepšie ako Saw po x-tý krát. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Většina orgánů viděných ve filmu pochází z prasat a krav. (Mrs.Blue)
  • Když je Gwen nalezena mrtvá za neznámých okolností, tak je Tedovi dovoleno, aby udělal její pitvu, přesto že on objevil její tělo a může tak být podezřelý. Ve skutečnosti pitvu nesmí provádět patolog, který by jakkoliv znal mrtvou osobu. (Musak)

Reklama

Reklama