Reklama

Reklama

Superman: Soudný den

  • USA Superman: Doomsday
Trailer

Když Lexcorp náhodou vykope intergalaktického sériového vraha Doomsdaye, Superman se s ním utká tváří v tvář v osudovém souboji. Celý svět společně oplakává svého hrdinu a lidé si uvědomují, že už se nikdy nebudou cítit opravdu v bezpečí. Supermanovi nepřátelé se radují – všichni až na Lexe Luthora. Ten truchlí nad ztrátou svým vlastním šíleným způsobem a odstartuje řetěz hrozivých událostí, jejichž důsledky nemohl předvídat ani on sám. Toto celovečerní animované dobrodružství, natočené podle nejprodávanějšího comicsu všech dob, Supermanova smrt od DC Comics, se honosí vzrušujícími akčními sekvencemi, které mohou konkurovat čemukoliv, co jste kdy s Mužem z oceli TM viděli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Přijde čas, kdy Bohové musí zemřít......... Vykonavatel soudného dne je docela fešák a Superman se i zpotí. Jen škoda té hudby. Tady bych čekal spíš nějakej Metal a ne orchestr. Ten se k těm soubojům vůbec nehodí. CITÁT - Poprvé vidím Supermana dostávat za brad........... Asi od třicáté minuty je snímek ponurý a smutný. DIALOG : SUPERMAN - Promiňte, pánové policisté, ale potřebuju mluvit z vaším vězněm. POLICISTA . Je to správné ? HRAČIČKÁŘ - Nemám ti co říci. SUPERMAN - Co takhle zbohem ??!! LOIS - On ho z té výšky opravdu pustil ?!!!........... Velice devastační příběh, letecké souboje, bitvy, zbourané baráky, létající lodě, všude spousta krve a mrtvol. To je opravdu soudný den. CITÁT - Dělám to jen pro vaše dobro......... Zlej Superman a zlejší Superman, skvělé. Krutý komiksový příběh, tak jak to má být. Jest-li historie potvrdila, že Bohové mohou zemřít, potvrdí i že mohou být opět vzkříšeni. CITÁT - Óóo, to málem bolelo.......... ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné animované zpracování supermana. Já ho opravdu nemám rád, ani sem neviděl jeho slavnej návrat nicméně tady .. všechna čest. Animace mi naprosto vyhovovala, nepotřebuju detailní a mnohamilionové zobrazení k tomu, abych uznal, že mam před sebou dobrej animáč. Dokonce ani to spermíkovo lítání mi tady nelezlo na nervy .-) co mě však dostalo nejvíce, jak autoři při té víceméně nevinné animaci dokázali film obestoupit temnotou a masakrálními praktikami. ()

Reklama

Fanosh 

všechny recenze uživatele

Po pravdě chlap co nosí červenomodrý overal není zrovna autoritativním vzorem. Superman mě tím pádem nikdy moc nebral, zvlášť z nějakou falešnou moralitou. Tím víc mě překvapil tento animák. Taková jednohubka nabytá akcí. Souboj s Doomsdayem hned k začátku sem sledoval se zaujatím jak už dlouho žádný jiný v novodobých pseudoakčňárnách. Už jen s tím, že Superman dostával řádně na prdel. S komixových hrdinů mám nejraděj Loba, tím víc s podivěm, že sem nakonec zvolil jako hodnocení plnou palbu. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Animovaný Supermanovský film trumfuje stamilionový Singerův vysněný film. Stranou bych úplně dal animaci i finanční stránku. To se nedá rovnat film za stovky milionů s direct-dvd filmem pro fanoušky. No a proto právě vítězí animovaný Superman na celé čáře. Tempo,akce,příběh a celková temná atmosféra mě držela u obrazovky. Budu souhlasit s Tosimem, protože tvůrci tohoto animáku by měli dostat šanci na hraný celovečerák. V poslední době jsem naprosto unešen a spokojený z tvorby dospělých animovaných filmů s hrdiny komiksu (viz. Superman/Batman: Veřejní nepřátelé anebo Hulk vs Wolverine). Je to zajímavé, ale klasická animace mě tento rok daleko více dostala než tolik dnes modní PC animace. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Sice mám ještě určité rezervy vůči samostatným Supermanovým dobrodružstvím a zatím jsem ho raději přijmula jako součást dua s Batmanem nebo ještě lépe jako člena JL. Ale musím uznat, že ďábelská zápletka Doomsdaye je velmi chytlavá, odehrává se krátce po té, co Kal začal randit s Lois a na scénu přichází nové eso z dílny Lexe. Drama střídá napětí a zajímavý twist, akce je dobře odměřená a celkově se zkrátka a dobře těším na další a další animáky z dílny DC Nation. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • James Marsters, který dabuje Lexe Luthora, si už jednou zahrál postavu z DC univerza. V seriálu Smallville (od r. 2001) ztvárnil Brainiaca. (jh666)
  • Supermanův černý oblek a delší vlasy jsou jedny z mála věcí, které se shodují s komiksovou předlohou. (HellFire)
  • Ve scéně na střeše Daily Planet, když Lois startuje vrtulník, řekne Jimmymu, že se v letadle narodila. V komiksové předloze byl její otec Sam Lane armádním generálem. (Caszidy)

Reklama

Reklama