Reklama

Reklama

Na doživotí

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Komedie
USA, (2007–2009), 23 h 3 min (Minutáž: 42–52 min)

Hrají:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Donal Logue, Brooke Langton, Robin Weigert, William Atherton, Jessy Schram, Caroline Macey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Policista Charlie strávil dvanáct let v těžkém vězení za vraždy, které nespáchal. Nový soud mu přiznal pohádkové odškodnění a právo na práci detektiva. Spolu s novou parťačkou ho teď čeká první případ. (oficiální text distributora)

Recenze (175)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zenově hláškující detektiv Crews s ostrým nožem v jedné kapse a jablkem, hruškou či pomerančem v druhé kapse mne hodně bavil. Se seriálem jako takovým to už tak slavné nebylo, ale musím ocenit skvěle nastylizované mrtvoly a zejména velmi zábavné jiskření mezi kapitánem Tidwellem a detektivem Reeseovou. Seriál skončil již po dvou sériích, přesto výrazně ztrácel původní slušné tempo a toho nevysvětleného zůstalo strašně moc. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Ryšavý ovocofil hledající po odkroucení 12 let v pruhovaným pyžamu mír v duši (s kvérem popř. žabikuchem v ruce a hubou na špacíru) a vysložilá závislačka s čistě realistickým pohledem na věc jsou nejlíp fungující seriálovou dvojicí poldů za dlouhou dobu...a vo tom to je. "Můžu mít sex s vaší ženou?" ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Hlavní zápletka (konspirace, která vedla k uvěznění Charlieho na doživotí) je naprosto super a nutí vás pořád koukat na další a další díly. Bohužel kvalita běžných epizodních zápletek je především v druhé sérii slabá. Seriál drží v nadprůměru 3 věci: parádní hl. dějová linie, role Charlieho a jak ji ztvárnil Lewise a "chemie" mezi parťáky Crews - Reese. Obrovská škoda že seriál po 2. sérii utli:-( ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

32/32 Tohle není obyčejná krimi, tohle je Damiam Lewis a Sarah Shahi ve 32 skvostných epizodách protkaných neuvěřitelnou kombinací skvělého thrilleru, zenu a specifického humoru. Je tu dokonce možnost několika zábavných shippers kombinací a já jsem vděčná Vicky Pratt, že si zahostovala právě v téhle úžasné záležitosti. Objevila jsem si tak díky ní pro sebe další sérii u které jsem ráda strávila každou minutu. Po dvou sériích je to naprosto dokonalé a nic neschází. Perfektní, mohu jednoduše jen doporučit. ()

Jaxx84 

všechny recenze uživatele

Life těží popularitu hlavně ze sympatických herců. Damina Lewise zbožňuji už od Band of Brothers. V roli vězením a karmou proměněného policajta hraje výborně, originálně, sympaticky. Avšak to v čem seriál ztrácí jsou jednodílné zápletky. Někdy zajímavé, jindy méně, ale to napětí z pokračování zde naprosto chybí. Ano, je zde "případ Crews" proplétající se skrze obě série, ale i ten postupně ztrácí na dramatičnosti. To ovšem nic nemění na tom, že Crews je tak odlišný a jeho myšlení tak originálně praštěný, že nás přilepí k obrazovkám. Do konce mi chybí 4 díly, třeba se příjemně překvapím. 8/10. ()

Galerie (295)

Zajímavosti (3)

  • Číslo odznaku Charlieho Crewsa je 38012. (m.a.t.o.)
  • Damian Lewis (Charlie Crews) a Helen McCrory (Amanda Puryer) tvoria v skutočnom živote pár a majú spolu dve deti. (m.a.t.o.)
  • Pozorný divák si môže všimnúť, že v posledných epizódach druhej série sú zábery so Sarah Shahi (Dani Reese) natočené tak, že kamera ju sníma iba nad ramenami. To kvôli tomu, že herečka bola v tom čase už v pokročilom štádiu tehotenstva. (m.a.t.o.)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Reklama

Reklama