Reklama

Reklama

Na naši modrou kulatou planetu už zase zaútočili mimozemšťané. Ještěže máme obrovskou zásobárnu hrdinů, kteří se jim mohou postavit! V animovaném filmu společnosti DreamWorks Animation Monstra vs. vetřelci se vydávají na misi zachránit planetu Zemi ti nejneobvyklejší hrdinové. Enormika, Dr. Šváb, Chybějící článek, Hmyzosaurus a B.O.B. spojují své síly, aby se ubránili útokům vetřelců. Úchvatná animace a zábavný příběh dělají z tohoto velkolepého dobrodružství monstrózní zábavu pro všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (585)

HAL 

všechny recenze uživatele

Natočit film jako akčně-hračičkoidní připomínku monstr filmů padesátých let je fajn nápad a i v 3D animákovém provedení pro dorost bych si ho dokázal představit jako výbornou zábavu... nicméně tato představa je rozhodně velmi odlišná od toho jak ve skutečnosti vypadají Monstra vs. Vetřelci. Neexistence příběhu nevadí, neexistence netrapného humoru už ale ano a přitom se tu ničeho jiného takřka nedočkáme, jen pár gagů je opravdu fajn a většina z nich je spojená se sliznatým bezmozkovým Bobem - ostatní postavy jsou nevýrazné či otravné, obzvlášť sledovat ty čistě lidské je pravým utrpením, takže úvodní "ne sci-fi" desetiminutovka na svatbě je skutečné peklo u kterého jsem trpěl jako zvíře. Později se situace trochu zlepší, ale zdaleka ne o moc, jen masivně přibyde mizerně vypointovaných parodických popkulturních narážek a akce, která není ani tak akcí v pravém slova smyslu, jako spíše atrakcí snažící se diváka ohromit (zne)užíváním 3D efektu. Je to nuda. 4/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Já nevim no, ale moc mě to nechytlo. V první řadě však musím pochválit animaci, protože ta je opravdu na velmi, velmi vysoké úrovni a perfektně mi sedla. Co se ale děje týče, tak mi přišlo, jako by chybělo to, co umí jen Pixar a málokdy i někdo jiný - nadčasovost. Dětem se to bude bezpochyby líbit, ale nám starším to zřejmě nesedne. Ale možná to je jen můj případ. Každopádně jsem se místy nudil, naštěstí jsou však animáky krátké...60% ()

Reklama

Zíza odpad!

všechny recenze uživatele

Já si fakt nemůžu pomoct... vyvolávalo to ve mě pocit pomalu na zvracení. Nechápu jak to, nikdy se mi to nestalo, ale tohle mě tak znechutilo, že i když hrozně nerada dávám odpad, tak tohle si ode mě nic jiného nezaslouží. Fakt sorry, ale nuda a odpor, co jsi ve mně vzbudil filme, se jen tak odpustit nedají. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Videl som iba na dvd doma, čiže som prišiel o 3d efekt a tým pádom môžem hodnotiť predovšetkým scenár a príbeh. No a nastáva problém, pretože vtipy a odkazy na rôzne sci-fi mi nepripadali nijak zvlášť vtipné a sú do príbehu natlačené trochu násilne. Celé to vyznieva trochu infantilne, aj napriek týmto odkazom, ktoré pochopia iba dospelí a zainteresovaní. Potenciál bol vyšší. No a grafika síce úžasná, ale to by malo byť pravidlo a nie dôvod k vyššiemu hodnoteniu. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Neviem, kam sa ešte dá stupňovať kvalita animácie, ale tu som toho bol znova svedkom. Pravda, samotný scenár kráča len podľa osvedčenej rutiny, a z mnohých gagov vyniká asi len ich polovica. Jednalo by sa tak o prostý priemer, ale scéna, v ktorej prezident namastí alienom hudobnú tému z Beverly Hills Cop na Yamaha synťáku, je prinajmenšiom Kultová záležitosť ;) ()

Galerie (81)

Zajímavosti (21)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 175 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Generál McBomba (Kiefer Sutherland) má na hrudi spoustu vyznamenání, ale na pravé části hrudi nosí označení jednotky, a tím je hlava zlobra Shreka, slavného monstra z jiného animáku od DreamWorks (salamandrr)
  • Obrovské letadlo, transportující naše hrdiny, je inspirováno skutečným letadlem, poprvé postaveným roku 1962 pro NASA, sloužícím k transportu součástí vesmírných lodí. (HellFire)

Reklama

Reklama