Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Max Manus, Nórsky veterán z rusko-fínskej vojny sa vracia do vlasti okupovanej nacistami. Zapája sa do hnutia odboja, no je zatknutý za rozširovanie vlasteneckých plagátov. Podarí sa mu utiecť do Škótska, kde s ďalšími krajanmi obdrží špeciálny vojenský výcvik. Po jeho skončení je celá skupina poslaná späť do Nórska, aby tam pôsobili ako sabotéri. Keď sa im podarí potopiť niekoľko Nemeckých zásobovacích lodí, začne sa o Maxa zaujímať Gestapo... (Theatis)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (108)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Odbojová činnost v Norsku stručně a jasně je přesně to, co by nemělo chybět mezi shlédnutými snímky každého zájemce o historickou biografii se vším všudy. Ale pozor, pokud hledáte akcí nabitý snímek, který Vás nebude ani na vteřinu nudit nudným tlacháním, filmu se vyhněte. Je to zkrátka čistokrevné epické drama s prvky akce, ale hlavním tématem je lidský příběh Maxe Manuse. Člověku až zatrne při tom konci, když si uvědomí, co oproti norským válečným hrdinům zkoušeli po válce ti naši. 85% = 4/5 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Kto by to povedal, že dvojica Ronning a Sandberg natočia vojnový film s výbornou výpravou, dopre napísanými a zahranými postavami, ktorý nebude mať nič spoločné s ich hollywoodskou prvotinou Bandidas? Max Manus je výpravno historickým dielom. Sledujeme vojnové obdobie vo Švédsku, kde sa formuje odboj vedený práve týmto národným hrdinom. Film sa nesnaží o lekciu z dejepisu, ako sa to podarilo tohtoročnému Lincolnovi. Jedná sa skôr o osobitejší film snažiaci definovať dobu a tých pár ľudí, ktorý v nej žili a bojovali za svoje ideály, než vyslovene o moralistický film. Ale aj tak tomu chýba určitá dravosť, výraznejšie napätie a epickejšia scéna. Čo je škoda, lebo epických záberov je tu dostatočne. Nie je to výborný film, ale má mnoho pozitívnych a zaujímavých scén a hlavne výbornú dobovú atmosféru. Dospelejší film, na ktorý sa dobre pozerá aj keď neponúkne nič nové. ()

Reklama

lucascus 

všechny recenze uživatele

Příběh válečného Norska mi byl dosud poměrně neznámý, jakožto osudy celé Skandinávie za druhé světové války. Jsem rád, že tento film mi dokázal tuto mezeru částečně vyplnit. Tento solidní válečný snímek může směle konkurovat svým ostatním žánrovým kolegům - ať už se jedná o nizozemskou Černou knihu, německý Pád třetí říše, americký Pearl Harbor, polskou Katyň nebo české Lidice. K dokonalosti mi sice něco scházelo, ale to už je můj osobní problém. Po technické i herecké stránce se norští tvůrci rozhodně předvedli, a zaskočili tak zřejmě kinematografie celého světa. ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Z filmu jsem v rozpacích. Natočen výborně, sympatičtí herci do jednoho. Bez váhání 4*. ALE nevím jak ostatní, ale já měl celý film problém se orientovat v postavách. Možná když ten film někdy uvidím podruhé tak už se v nich budu lépe orientovat. A pak můžu s klidem zvednout hodnocení, protože tento film si vyšší hodnocení určitě zaslouží. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Trocha norské historie... Pro mě neznámá oblast. Max Manus je pro svou zemi hrdina a v tomle filmu se dovídáme proč. Jeho činy byly opravdu odvážné. Správný záškodník. Nadprůměrné životopisné drama. Aksel Hennie, do teď pro mě absolutně neznámý týpek, zde podává skvělý výkon. Dobře natočený film s padnoucí hudbou. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Na filmu pracovalo 2 tisíce lidí a 1 800 komparzistů. (morgos)
  • Poté, co Max Manus (Aksel Hennie) utekl gestapu z nemocnice v Ullevilu, nedostal se do Anglie přímo přes Švédsko. Ve skutečnosti tato jeho cesta trvala 7 měsíců a vedla přes Švédsko, SSSR a Afriku, odkud se lodí dostal do Kanady a odtud se s vojenským konvojem dostal do Anglie. (Adrai)
  • Scenárista filmu Thomas Nordseth-Tiller hraje jednoho z agentů gestapa během scény v kavárně. (Adrai)

Reklama

Reklama