Reklama

Reklama

Stařec s velkými křídly

  • Kuba Un señor muy viejo con unas alas enormes (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Magický realismus ve filmu: Starý anděl spadne za bouřky z nebe, stane se místní atrakcí a objektem uctívání zbožných poutníků. Barokní tragikomická bajka podle stejnojmenné povídky nositele Nobelovy ceny Gabriela Garcíi Márqueze. (NFA)

Recenze (4)

sibskyn 

všechny recenze uživatele

No ty vole, dokoukat to celé, to fakt vyžaduje odvahu. Nevím, co se mi to snažilo říct, a dokonce i v tomhle případě, to ani vědět nechci. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy a to pouze za skvělé scény s pavoučí ženou. Jinak je to jenom hraní se na surrealismus, magický realismus nebo anarchii, aniž by tam bylo z těchto odvětví něco opravdu skutečného, pravdivého, autentického. ()

Loretta 

všechny recenze uživatele

Nemám velkou zkušenost s poetikou magického realismu Jižní Ameriky, ale samotný příběh starce, který spadl z nebes a o kterého se starají chudí vesničané by mi vlastně ani nevadil. Těžko stravitelné pro mě však bylo všechno ostatní, co tento jednoduchý příběh doplňovalo. Hlučné, ukřičené a dlouhé kolotočářské scény s pavoučí ženou, podobně ukřičený dav lidí, který se na starce chodí dívat, ukřičený kněz píšící do Vatikánu. Vlastně nejvíce se mi líbil herecký výkon Fernanda Birri, který jen byl, mlčel a měl velká křídla. ()

Reklama

Reklama