Reklama

Reklama

Do malého městečka v Utahu se po srážce s meteoritem zřítila americká vojenská družice. Na svých panelech nese zhoubný virus, který během krátké doby usmrtí většinu obyvatel. Záhadným způsobem se podaří přežít pouze malému kojenci a starému alkoholikovi. Vláda okamžitě vyhlásí stav ohrožení a celá oblast je neprodyšně uzavřena. Tým mikrobiologů se v podzemní laboratoři uprostřed nevadské pouště snaží najít lék proti patogenu s kódovým označením Andromeda. Přes veškerá bezpečnostní opatření virus z laboratoře unikne a rychle se šíří do zabydlených oblastí. Začíná dramatický souboj s časem. Ať je Andromeda cokoli, zabíjí skutečně rychle, a pokud se ji nepodaří zastavit, je život na Zemi odsouzen k záhubě.
Nová adaptace stejnojmenné novely Michaela Crichtona, tentokrát zasazená do současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Chce se mi zase konstatovat, ach ty remaky.Ale tak nějak jsem to během včerejšího koukání na první díl spolkl.Ono se to povedlo.Vnesli do vědeckého thrilleru nové rozměry.Myslím, že lidské.V duchu jsem to porovnával jak s románovou předlohou, tak s prvním zpracováním.A výsledné úvahy nejsou špatné.Jde sice opět o potenciálně katastrofu světového formátu,kontakt s živou entitou na nebílkovinné a nekyslíkové bázi, která bleskurychle zabíjí hostitele.No a než se najde medicína na to jak z maléru, tak je na co koukat.Počkám si na druhý díl, ale myslím, že čtyři hvězdičky postačí ke slušnému ohodnocení tohoto filmu. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Efekty místy až příliš televizní, nicméně i tak se jedná o jeden z těch lepších televizních filmů. Atmosféra v rámci mezí funguje a obsazení mnoha známých tváří z širokého spektra televizních seriálů fandy určitě potěší. I přes tříhodinovou délku a značnou dávku naivity je Kmen Andromeda poměrně fajn. ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Slušnou výpravou oplývající TV film vycházející z novely Michaela Crichtona, který má bezmála tři hodiny, se celkem povedl. Sice herci nejsou nic extra, ale svou roli plní a co je hlavní tak první hodina je opravdu solidní rozjezd. Bohužel druhá část jej docela podkopala, neboť závěr totiž je velké zklamání. A je to o to víc nečekané, že první díl rozpočtem (nebo alespoň se režisérovi povedlo navodit takový dojem) totiž strčila do kapsy například 24 nebo Heroes. Příběh je celkem atraktivní a právě ten mne donutil sjet tyto tři hodiny rovnou v řadě, opravdu škoda toho jak to nakonec dopadnulo. Ale jde určitě v rámci televizní tvorby o velmi našlápnuté sci-fi. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Na TV film - tam byla videt velka financni pomoc bratri Scottu. No popravde jsem cekal vetsi sragoru, mile me to prekvapilo, jak to tak byva kdyz date na ocekavani. Nevidel jsem sice puvodni film, ale s cim uz me novodoby ruzovy Hollywood stve, je naprosta nerealnost prostredi, predevsim ve vedecke spolecnosti. Opravdu tezko uverit ze predni vedecti mozci jsou jak vystrizeni z Merlose place. Jako by byl problem vekovy prumer trochu zvysit, vzdyt Hollywood se pysni spoustou pohlednych a charizmatickych padesatniku, kteri nekoukaji toliko na honorare. A jelikoz se jedna o globalni problem osazenstvo je namichano pekne z celeho sveta. Nicmene nuda to rozhodne neni a porad se neco deje, dokonce se ani tolik neplytva lacinym sentimentem a to budis tvurcum k dobru ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Z předlohy už si pamatuji jenom dezinfekci při vstupu do tajné laboratoře, která obnášela mimo jiné bleskové spálení povrchové vrstvy kůže, aby se předešlo kontaminaci. Jinak jsem neměl pocit, že by to byla nějaká zvláštní bída, ale kolik mi taky tenkrát bylo, že... Film je ovšem pěkná srajda, jakkoli chvílemi vypadá docela nadějně. Trochu provokativně se tam skoro všichni chovají jako najatí debilové a svět má zachránit partička pěti vědců zavřená bez podpory v laboratoři, ale co už. Nebudu se nimrat v prvoplánových poselstvích, za to ten film prostě nestojí, ale sluší se říct, že poslední zhruba třetina nepochopitelně přepálené stopáže už svojí pitomostí překračovala všechny meze. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama