Reklama

Reklama

Po letech přelétavých vztahů a pohodlného života bez závazků žijí čtyři kamarádky ve vztazích, které se zdají vážné a trvalé. Spisovatelka Carrie Bradshawová si našla se svým "Panem Božským", bohatým elegánem Johnem Jamesem Prestonem, nový byt a chtějí se vzít. Právnička Miranda Hobbesová se provdala za Stevea Bradyho, obchodnice s uměním Charlotte Yorková si vzala právníka Harryho Goldenblatta a společně vychovávají adoptovanou čínskou holčičku Lily. Přelétavá manažerka Samantha Jonesová žije s televizní hvězdou Smithem Jerrodem. Zdá se však, že jejich životy zdaleka nejsou tak spokojené, jak by se mohlo zdát. Zatímco Miranda se vyrovnává s manželovou nevěrou, na níž má vinou své pracovní vytíženosti také podíl, náruživá Samantha zjišťuje, zejména při pohledu na potentního souseda, že jí v životě něco chybí. Charlotte, toužící po vlastním dítěti, sice otěhotní, ale bojí se, že o dítě přijde. A Carrie, jejíž svatba se vlivem okolí začíná měnit ve velkolepou společenskou událost, se vinou nedorozumění rozejde ve svatební den se svým vyvoleným. Těžkosti sice kamarádkám pomáhají ulehčit chvíle společně trávené na nákupech, módních přehlídkách a klábosením v luxusních restauracích, časem se však ukáže, že jim sice spraví náladu, ale potíže nevyřeší. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (615)

Rex Mundi odpad!

všechny recenze uživatele

Och... môj... bože... nevidela som to od začiatku, len som si 4 roky po funuse povedala, že keď už je to v telke, tak to nechám pustené. Pôsobilo to na mňa rovnako ako kedysi seriál, z ktorého som videla len asi 1,5 časti, aj to len z prinútenia. Myslím, že som ešte NIKDY nevidela film, v ktorom by bolo viac plkov a bol viac o hovne. Dávno viem, že nie som cieľovka tohto skvostu (zlomený necht vo mne nikdy nevyvolával hystériu), ale niekedy nechápem, ako niekto tou cieľovkou môže byť. Podobné nízkotučné rady do života ako z múdrej knihy musia znieť originálne asi len auparkovým pipinkám, ktoré okrem návodu na použitie kozmetickej masky (a možno nejakého Coelha) nečítali ani len tú Evitovku... ešte aj v nej by našli o kus viac reality a menej prázdnych rečí. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Hladkých 70%. Filmový Sex sice rychle šumí z hlavy a snad ani nekamufluje, že je v podstatě jen slepencem pěti dílů (předěly jsou evidentní), ale i po dvouapůlhodinách dokázala ta stárnoucí čtverka udržet moji pozornost. Celovečerní Sex je doslovným ekvivalentem svého seriálu - filmová výstavba nikde, samá scénka, sled bonmotů, humorných glos a spousta povzbudivých momentů, které by při standardním dávkování vystačily na dva celovečeráky. Zatímco filmy mají jeden dva vrcholy, tady je jich tolik, že se mění v beztvarou, ale snadno poživatelnou hmotu, která lehce protéká očima i srdcem (třikrát jsem byl regulérně dojat, z toho jednou jsem se lekl, že zrovna TOHLE bude první film v mým životě, u kterýho uroním slzu), ale neusadí se v paměti. Moudrá slípka zkrátka spojila pět dílů dohromady a snesla díky tomu lesknoucí se vejce, které potěší, pochopitelně hlavně fandy seriálu. Moc lepších středoproudých romantik v posledních týdnech nebylo, proto tohle rozloučení se stárnoucími babiznami vítám s radostí. I když je tu sex už jen samoúčelně nastrčen, i když hrdinkám ani botox nepomáhá (ale motiv stárnutí funguje!), i když na další díl už nebudou síly... je to rozhodně jeden z těch lepších filmů letošního léta, který od pohledu dostál svým (nijak přemrštěným) předsevzetím. ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Ani při monstrózní stopáži to není bůhvíjak natahované a i když to dojíždí na mělčinu přesně tam kde seriál (v samotném závěru), jedná se o ztroskotání ve velkém stylu a s lahodným drinkem v ruce. Nové fanoušky celovečerní adaptace na Manhattan, tak jak ho vidí Carrie a její kamarádky, rozhodně nepřitáhne, ale ty stávající zvládne ujistit o tom, že dobří holubi se vracejí, aniž by jim kdokoliv přistřihnul křidélka. Větší, delší a lepší než v televizi... místy zbytečné, místy dojemné a místy tak zábavné, že chcete ještě jednu rundu. Síla není v zápletce, je v postavách a kapce nostalgie, která funguje jako nejsilnější přísada celého koktejlu. O tom, jak dlouho po vypití ji budete cítit rozhodujete jen vy sami. A dolít sklenici můžete kdykoliv... celovečerák je jako tuplák, epizoda jako štamprle... hřejivé pocity vyvolává obojí. Pokud tedy nejste abstinent. (70%) ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Spíše tak dvě a půl hvězdičky. Kdo ve filmu hledá pokračování seriálu a oblíbené hrdinky ve "velkém" flmu, bude určitě spokojen. Ale na mě bylo 2,5 hodiny neustálého řešení vztahů trochu moc, příběh mi přišel průhledný a předvídatelný a to včetně dialogů. Takže mi zbylo jen pár vtipných momentů a sympatický úvod, kdy mi byl celý seriál (který nesleduji) stručně a hezky shrnut během několika minut. A ty uječené čtyřicátnice :-/ ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Chlap před svatbou na chvilku zaváhá a hysterka hned všechno spláchne do hajzlu a jede se uplakaně litovat do Mexika. Hysterka2 půl roku odmítá sex a pak za chlapovu nevěru svádí vinu na něj. NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER ()

Galerie (67)

Zajímavosti (36)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 152,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 418,8 mil. (NIRO)
  • V čase od 1:12:55 do 1:13:10 si můžeme všimnout, že se u Carrie (Sarah Jessica Parker) na položených nohách objevuje jednou časopis, v dalším záběru desky a časopis a poté opět pouze časopis. (Pavlínka9)
  • Film měl původně navázat na původní seriál už v roce 2004, kdy seriál skončil, ale produkce se nedokázala dohodnout s Kim Cattrall (Samantha Jones) na jejím honoráři. Dohoda byla uzavřena až v roce 2007. (don corleone)

Reklama

Reklama