Reklama

Reklama

Po letech přelétavých vztahů a pohodlného života bez závazků žijí čtyři kamarádky ve vztazích, které se zdají vážné a trvalé. Spisovatelka Carrie Bradshawová si našla se svým "Panem Božským", bohatým elegánem Johnem Jamesem Prestonem, nový byt a chtějí se vzít. Právnička Miranda Hobbesová se provdala za Stevea Bradyho, obchodnice s uměním Charlotte Yorková si vzala právníka Harryho Goldenblatta a společně vychovávají adoptovanou čínskou holčičku Lily. Přelétavá manažerka Samantha Jonesová žije s televizní hvězdou Smithem Jerrodem. Zdá se však, že jejich životy zdaleka nejsou tak spokojené, jak by se mohlo zdát. Zatímco Miranda se vyrovnává s manželovou nevěrou, na níž má vinou své pracovní vytíženosti také podíl, náruživá Samantha zjišťuje, zejména při pohledu na potentního souseda, že jí v životě něco chybí. Charlotte, toužící po vlastním dítěti, sice otěhotní, ale bojí se, že o dítě přijde. A Carrie, jejíž svatba se vlivem okolí začíná měnit ve velkolepou společenskou událost, se vinou nedorozumění rozejde ve svatební den se svým vyvoleným. Těžkosti sice kamarádkám pomáhají ulehčit chvíle společně trávené na nákupech, módních přehlídkách a klábosením v luxusních restauracích, časem se však ukáže, že jim sice spraví náladu, ale potíže nevyřeší. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (615)

Smok 

všechny recenze uživatele

Ako ma môže pobaviť film, kde už obstarožné hlavné hrdinky, ktorých tváre vyzerajú ako keď natiahnete kožu z pomaranča na melón (hlavne tá ryšavá), pri každej replike debilne pískajú, tlieskajú a dupkajú nožičkami? Slová typu: botox, plastika, svadba, pán Božský, šaty, diétne, rozchod, vosk sa na mňa sypali bez zľutovania a so strašnou kadenciou a vrchol srandy je, keď si "jednoho dne Šarlota tak trochu kákla do kalhot"? Dávam 1* a dávam ju s kľudom a ľahkosťou, lebo tento počin je u mňa len o málinko lepší ako obyčajná juhoamerická telenovela a je mi úplne jedno, koľko šiat babenky pri nakrúcaní vystriedali. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Epizodičnost původního konceptu – tedy seriálového Sexu ve městě – se promítla i do jeho celovečerního následovníka, díky čemuž si můžeme o kompaktním příběhu nechat jen zdát. Celý film tak připomíná zhuštěný slepenec několika seriálových dílů a zvolená celovečerní forma tak pozbývá smyslu – pokud tedy pomineme marketingové záměry a koncept „dojné krávy“, kterou je třeba ještě párkrát zatahat za cecík, než úplně vyschne. Filmový Sex ve městě pak vyjma rozvinutí osudů ústředních postav nenabízí vůbec nic nového a veškerá kritika i pochvala směřující k původnímu seriálu je v podstatě aplikovatelná i jeho filmového následovníka. Pokud máte rádi původní seriál, není co řešit a samotný film vás nezklame. Já osobně však od celovečerní verze fenoménu očekávám něco více sofistikovaného než jen pouhý přídavek, který fanouškům poskytne další dvě hodiny ve společnosti oblíbených postav a na prodeji lístků jim přitom řádně provětrá peněženky. Důkazem toho, že to jde i o několik řádů lépe, jsou celovečerní Simpsonovi, kteří grandiózně konvertovali do celovečerní podoby. 60% ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Bohužel zklamání. Film se vleče, dvouhodinová stopáž působí nejméně čtyřhodinově a závěr je zase pro změnu zbytečně uspěchaný - těch 10 minut navíc by je už vážně nezabilo. (Ne)svatební zápletka je OK, ale kdyby se na dovyplnění volných minut přidalo ještě něco, nezlobila bych se. Nicméně je to "Sex ve městě" a zkoušecí scéna je úžasná, takže 3,5*. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

SEX VE MĚSTĚ ze zfilmovaných seriálů posledních let spadá mezi ty slabší, ale pořád to pro fanouška seriálu stačí na nadprůměrné hodnocení. Oproti sériím, které měly sestupnou tendenci a byly čím dál tím víc konzervativní, filmovému SEXU chybí břitké dialogy, které nahradily vtipy za každou cenu, a zcizující promluvy do kamery i ona "sexuální antropologie", již zde zastoupilo věčné glosování._____ Film je skutečně sledem cca. 5 půlhodinových epizod v silně nadprůměrné kvalitě a s patrnými cliffhangery na konci každého "dílu", ale tentokrát se řeší věci ve větším než v seriálu (a tím nemyslím jenom to neustálé nakupování) a přestože titulní hrdinky mají každá velice málo prostoru pro své "(melo)drama", snímek si pro to vytváří pochopitelné alibi (viz věta o tom, že se nejedná o román, ale povídku, která je ale emociálně působivá)._____ Film pojímá seriál jako určitý fenomén, který je zároveň velice důmyslným způsobem reflektován, a ukazuje se, nakolik zestárly a proměnily se romantické komedie, i když se neustále navracejí k "popelčímu" modelu. Sympatické mi je, že i když námět "a co bylo po tom, co se dali dohromady a měli být šťastně až do smrti" skýtá spoustu nebezpečí (viz DENÍK DRIDGET JONESOVÉ: S ROZUMEM V KONCÍCH), v SEXU VE MĚSTĚ všechny vtipy - i ty těžící z trapnosti či vyměšování - posunují vyprávění dál a slouží jako katalyzátor buď pro postavy, či události, které se na to nabalí._____ V tomto ohledu je Carrie bohužel nejméně sympatickou, protože arogantní a naivní "ženou", a nejzajímavějším partnerským problémům Mirandy a Samanthy je věnováno málo prostoru, Charlotte je pak úplně zbytečná (její problém je, že nemá problém?). SEX VE MĚSTĚ je chick-flick, takže obsahuje nepřeberné množství scén nakupování, klábosení a záběrů pro potěchu ženského oka, ale zároveň je to film, u kterého se mohou dojímat a bavit i muži, kteří by mohli ocenit podvratnost jak zápletky, tak i vyústění._____ Seriál stavěl na "love and label", přičemž ona "label" je v závěru ukázána jako naprosto nepodstatná a bránící dosáhnutí pravé "love". Za plný počet a doufám, že tím, nakolik se mi tenhle SEX líbil, mi nechce film něco naznačit. :-) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na začátek bych asi napsal, že nepatřím mezi vášnivé fanoušky seriálu ale i tak jsem většinu epizod sledoval s chutí. Na film jsem se nějak výrazně netěšil ale byl jsem docela zvědaví jestli tvůrci dokážou zaujmout více jak dvou hodinovým filmem když si doteď vystačili s 30 minutami. Film se více než seriál zaměřuje na hlavní hrdinky a mužské osazenstvo je úplně odsunuto na vedlejší kolej. Víceméně je zde vše co mají fanoušci seriálu rádi ale ta délka je opravdu moc a humoru docela málo. Určitě ale potěší to, že ženské hrdinky se chovají a dělají to samé jako v seriálu. Pokud patříte mezi opravdu vášnivé fanoušky seriálu klidně si hvězdu připište. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (36)

  • Rozšířená verze filmu obsahuje delší scénu v bytě Carrie (Sarah Jessica Parker), kde si šaty při stěhování zkouší každá z žen, a dále scénu z halloweenského koledování Charlottiny (Kristin Davis) rodiny s Carrie. (Patw)
  • V scéne v kúpelni, keď sa pán Božský (Chris Noth) a Carrie (Sarah Jessica Parker) dohadujú o svadbe, ju po rozhovore pritiahne k sebe. Pri pohľade kamery zozadu si je možné všimnúť, že mu dáva hlavu na jeho pravé rameno, ale v ďalšom zábere pri pohľade spredu má hlavu položenú na jeho ľavom ramene. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama