Reklama

Reklama

Po letech přelétavých vztahů a pohodlného života bez závazků žijí čtyři kamarádky ve vztazích, které se zdají vážné a trvalé. Spisovatelka Carrie Bradshawová si našla se svým "Panem Božským", bohatým elegánem Johnem Jamesem Prestonem, nový byt a chtějí se vzít. Právnička Miranda Hobbesová se provdala za Stevea Bradyho, obchodnice s uměním Charlotte Yorková si vzala právníka Harryho Goldenblatta a společně vychovávají adoptovanou čínskou holčičku Lily. Přelétavá manažerka Samantha Jonesová žije s televizní hvězdou Smithem Jerrodem. Zdá se však, že jejich životy zdaleka nejsou tak spokojené, jak by se mohlo zdát. Zatímco Miranda se vyrovnává s manželovou nevěrou, na níž má vinou své pracovní vytíženosti také podíl, náruživá Samantha zjišťuje, zejména při pohledu na potentního souseda, že jí v životě něco chybí. Charlotte, toužící po vlastním dítěti, sice otěhotní, ale bojí se, že o dítě přijde. A Carrie, jejíž svatba se vlivem okolí začíná měnit ve velkolepou společenskou událost, se vinou nedorozumění rozejde ve svatební den se svým vyvoleným. Těžkosti sice kamarádkám pomáhají ulehčit chvíle společně trávené na nákupech, módních přehlídkách a klábosením v luxusních restauracích, časem se však ukáže, že jim sice spraví náladu, ale potíže nevyřeší. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (614)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nech som už mal akékoľvek predsudky (premrštená dĺžka, nepriaznivé kritiky a tiež fakt, že s televíznou predlohou si príliš netykám) a príliš som neveril, že by sa mi filmový Sex v meste vôbec mohol dostať pod kožu, po pár desiatkách minút sa všetko spomenuté rozplynulo ako mávnutím čarovného prútika. Pritom Sex v meste podľa očakávania nie je regulérnym celovečerným snímkom ale len sledom epizód naskladaných po sebe, občasná plytkosť deja je až príliš nápadne maskovaná prehliadkou najnovších módnych trendov a prehrávanie niektorých postáv (Charlotte) pôsobí až zarážajúcim dojmom. Aj napriek tomu som si túto modernú rozprávku o láske, odpúšťaní a hľadaní seba samého prekvapivo užil a chápem, prečo sú z nej fanúšikovia v siedmom nebi. A hoci tento zážitok mojím názorom na seriál nezamával nijak, musím skrátka uznať, že táto zhustená sezóna bez zbytočných dejových odbočiek a balastu je fajn. 70% ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Nepostihnuty serialom to bolo pred projekciou "hop" alebo "trop". A treba priznat, prve dejstvo (po velkolepu ....vy viete co) bolo dobre - vdaka uvodnej vysvetlovacke handicap neznalosti je vyrazne redukovany, klipove vsuvky pomahaju udrzat ako-taku sviznost a i ten dovod na usmev sa tam da najst. Ovsem od prezentacie trapneho fekalneho humoru (barlickove zurocenie jeho pointy je zufalo okate) to drhne, stoji na mieste a jediny pohyb az do konca je sebarecyklacny. Okrem (ne)prekvapiveho faktu, ze atributy "normalnosti" su takmer vylucne pridelene len muzskym subjektom, je pre mna zdaleka najsympatickejsou postavou (a zaroven jediny zdroj dobrych forov) Samantha - narozdiel od svojich neuroticko - blbych kamaratiek sa na nic nehra a je nielen k druhym, ale hlavne k sebe uprimna. Celkovo, spatne mi pridu tie 4 bizarne postavicky ako urcite prototypy zenskych povah, ku ktorym ma nezne osadenstvo nasej planety v roznej miere inklinacny vztah. Charlotte je malokedy dostihnutym idealom, v skutocnosti vystriedany neurotickou Carrie s obrazom strasiaka v podobe Mirandy a s tuzbou vediet byt rovnako odviazana a uprimna ako Samantha. Smutne, vesele, zufale ci nebodaj aj pravidve? Tazko povedat. Viem vsak, ze filmovy Sex v meste je pre mna rovnako pokrytecka "otvorenost" ako par rokov stary Hitch. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Slušne spravené vyvrcholenie, ktoré je pridlhé a tým pádom riedke. Kniha rovnako ako seriál stojí na prestrihoch, rozbitom rozprávaní a posedeniach pri káve. Tu sú hrdinky často spolu a konajú spolu, čo odhaľuje plytkosť celého námetu. Film však ide plynule do svojho cieľa a má atmosféru seriálu, len nie je tak šikovne kočírovaný ako samotný seriál... ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Hodně subjektivní hodnocení, mám moc ráda seriál Sex ve městě a i když si myslím, že byl zakončen opravdu dobře, pokračování ve filmové podobě mu nijak výrazně neublížilo. Jako samostatný útvar sice moc nefunguje, chybí tu silnější zápletka a promyšlenější pospojování některých scén, ubylo na komediálnosti a přibylo na romantické uslzenosti, ale nostalgie ze setkání s mými oblíbenými hrdinkami funguje dokonale. Určitě film pouze pro určitou kategorii lidí – fanoušky seriálu. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi dámskou část obdivovatelek seriálu, takže bohužel musím dát nižší hodnocení. Seriál je sám o sobě o tom, jak to chodí s chlapy, bez jakéhokoli studu, stojící především na skvělých (sprostých)hláškách. Zato filmy jsou už klasické slaďárny, které chlapům asi fakt musí připadat hrozné, kde se neustále omílá to samé dokola a prostě to ztrácí ten "šajn"a vtip. Kdyby to byl samotný film, který by nenavazoval na tak (pro mě)skvělý na nic nehrající si seriál, klidně bych dala plný počet, ale protože to tak není..3*. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (36)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 152,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 418,8 mil. (NIRO)
  • Na otázku, jestli se ještě někdy dočkáme pokračování, odpověděla představitelka Samanthy Kim Cattrall: „Sex ve městě změnil náš pohled na ženy-čtyřicátnice, tak proč by totéž nedokázal i s padesátnicemi?" Pokračování filmu Sex ve městě 2 (2010) vzniklo o dva roky později. (Pumiiix)

Reklama

Reklama