Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý muž odjíždí z města na odlehlou venkovskou samotu, kde žil jako dítě. Počáteční idylku však naruší vztah s místní dívkou, mladíkův návrat k malířství, zjištění, že se dříve v okolí děly kruté události spojené s vraždami nacistů na sklonku války a zapomenutá místa v domě, související se vzpomínkami na jeho dětství… (Devadesát Dva)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi: atmosféra, lokality, práce a záběry s mentálně postiženým Lojzíkem, vazba a odkaz k historii a děsivé nacistické minulosti domu. Naopak tragická je většina scénáře, naprosto šílené jsou dialogy. Chvílemi zajímavá je kamera, která však často sklouzává do rutiny. Hudební začátek škrtnout. Přimlouval bych se za vypracování nějaké filmařského kodexu platného alespoň pro českou kinematografii - záběry amputace by patřily mezi první scény, které bych ve filmovém průmyslu netoleroval. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, ale nějak nechápu to nízké hodnocení. Od hororu očekávám, že bude napínavý, že bych se mohla chvílemi i bát, že v něm bude patřičně ponurá atmosféra, že... no vlastně už nic moc víc. Oduševnělé dialogy, nádherné záběry krajiny, či protagonistů vyžaduji v jiných druzích filmů. Herz vytvořil dobrou atmosféru, které mě bavila. A když si dovolím srovnat T.M.u s Kubrickovým Osvícením, Herz je jasný vítěz. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Juraj Herz je bohužel dávno senilní, jak dokazuje např. tento rozhovor nebo právě film Tý Em Ej. Oprýskané zdi, oškliví herci a zelený filtr ještě nedělají z filmu horor, to by musel mít film lepší scénář, takhle jedna hloupá a směšná scéna střídá druhou. Největším hororem je tak příšerná agroalternativní hudba v úvodní scéně a v závěrečných titulcích (nepřekvapivé zjištění, že scénárista filmu je zároveň členem oné kapely je už jen třešničkou na dortu) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

T.M.A. je velmi zvláštní film. Má hromadu nedostatků a negativ, nevyrovnaným scénářem vršícím na sebe všemožné zápletky a klišé počínaje, přes velmi podivné dialogy až po tu a tam velmi drhnoucí herectví. Že není vůbec nijak originální a pokukuje po všem možném, to je to nejmenší, co by vadilo. Občas to vypadá, jako by tu a tam kus filmu s něčím důležitým nebo nutným pro právě teď se odehrávající scénu, prostě chyběl, jako by jste na pár okamžiků usnuli a něco vám uteklo. Kamera občas neplní svůj účel, příběh přeskakuje z jedné nohy na druhou, z jedné místnosti do druhé, věci se občas dějí náhle, zčistajasna a jakoby nahodile. Na druhou stranu je třeba říci a uznat, že nakonec všechno zapadne tam kam má, všechny dějové odbočky se slijí v jeden jednolitý a ne zcela špatný závěr. Dočkáme se několika velmi povedených a atmosférických scén a celková atmosféra je na české poměry docela ucházející. Některé role jsou zajímavé, třeba dětské role jsou bezchybné a zpěvačka, ač mi byla nesympatická byla taky dobrá). Jelikož jsem jako první četl knihu, která byla napsána podle scénáře, prakticky jsem skoro přesně věděl, do čeho jdu, přesto tak nějak nevím, jestli se mi to líbilo, nebo ne. Jak říkám, na český poměry poměrně slušný horror se zajímavými scénami, exteriéry a tu a tam atmosférou, na druhou stranu by člověk od Herze čekal více. Myslím si, že za to největší měrou může slabý scénář. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Začátek je naprostá krize - Herz se pokouší vytvářet horor ze sebemenší blbosti, takže například záběr na zatím obyčejnej starej dům ihned doprovází co nejvíc strašidelná hudba.. K tomu spousty nesmyslných střihů a nelogicky navazujících záběrů. Ty sice provázejí celý film, na druhou stranu po asi první čtvrt hodině se vnoříte do děje, který vás začne i bavit. A pokud jste strašpytlové jako já, budete se i bát a uhýbat pohledem všude možně. Chyb má tento film nespočetně, úsměvně trapných chvil také, ale na české poměry bych řekla docela dobrý a svižný horor. Jo..a z písně O du lieber Augustin mi myslím bude už vždycky běhat mráz po zádech=) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Filmová psychiatrická léčebna, kde byla umístěna sestra hlavního hrdiny Tereza, byla natáčena na zámku Krásný Dvůr. (a-ja)
  • Variant názvu filmu bol tiež Dveře do temnoty. (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Reklama

Reklama